reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

W szpitalu mowili ze szyjka generalnie jest długa.... Alee rozwarla się i nie trzyma:(
Bardzo mi przykro że musiałaś tyle przejść ten ból zostanie do końca chodź może ukoi się chodź troszkę jak zajdziesz w ciążę i urodzisz . Mam koleżankę co też miała taką sytuację podobna tylko że jej dziecko było chore i musiała urodzić i donosić by mieć kolejne i też po porodzie zmarło . A teraz ma 4 dzieci wszystkie zdrowe .

reklama
Mogę ci polecić prof. Rafała Stojko. Moje koleżanki urodziły u niego zdrowe dzieci, po wcześniejszych stratach. On jest od przypadków beznadziejnych. Pracuje na bonifratrów w Katowicach. Ewentualnie ten do którego ja chodzę zawsze dokładnie wysłucha , wszystko wytłumaczy dr Jakub Staniczek też z bonifratrów. Po poronieniu wydawało mi się że to jedyny lekarz który podszedł poważnie do tematu.
A gdzie przyjmują ? Tam u bonifratow tez prywatnie?

Jaki był powód badania trombofilii u Ciebie i czy te badanie jest na NFZ i od ginekologa czy też tylko prywatnie ?
Miałam wskazanie od hematologa po pierwszym poronieniu. Wszystko robiłam prywatnie bo refundacje masz dopiero po 3 poronieniu. Robiłam badanie dna w Katowicach. To szukanie przyczyny trochę pomogło mi się podnieść po tym wszystkim.

A czy jest ktoś ze Śląska, najlepiej katowice /Chorzów i poleci lekarza ktory przyjmuje prywatnie i w szpitalu ktory zajmuje się osobami z problemami .... ? I nie będzie bagatelizować?

I takie samo pytanie o lekarza z okolic na nfz do którego warto wybrać aby zrobić badania po przedwczesnym porodzie no i ktory tez jest wyrozumiały i na dużą wiedzę i praktykę?
Kochana ja jestem z Chorzowa. Poronilam w 5tc w grudniu. Teraz jestem w 16tc, poki co zdrowej. Po poronieniu zajela sie mną dr Paliga z Angeliusa w Katowicach. Naprawde polecam ja z calego serca. Jest super lekarzem, chcesz to napisz do mnie na priv. Ona zajmuje sie pacjentami do momentu zajscia a potem przekazuje pacjentki polecanym przez siebie lekarzom. Ja jestem pod opieka dr Filipa Bydlińskiego. Jest cudowny... poki co oczywiscie... Jesli masz ochote pogadac to pisz na priv.

@Oczekujaca123 bardzo mi przykro, że trafiłaś tu do Nas. Ja straciłam córeczkę 21.12 2017 w 20tc przez niewydolność szyjki. 14.02.2018 musiałam mieć ponowny zabieg łyżeczkowania. Dostaliśmy juz zielone światło od lekarza i jesteśmy pierwsza pierwszym cyklu starań niestety bez rezultatu, ale mam nadzieje ze uda nam się szybko zajść w ciążę a potem szczęśliwie ją donosić. Jak masz jakieś pytania to pytaj śmiało, być może będę w stanie Ci pomóc. Wiem co teraz przeżywasz. To jest koszmar. Ja przeszłam przez depresję. Ale żyje nadzieją ze jeszcze kiedyś zostane mamą Ziemskiego Dzieciątka, a mój Aniołek juz zawsze będzie w moim serduszku...

@Oczekujaca123 bardzo mi przykro, że trafiłaś tu do Nas. Ja straciłam córeczkę 21.12 2017 w 20tc przez niewydolność szyjki. 14.02.2018 musiałam mieć ponowny zabieg łyżeczkowania. Dostaliśmy juz zielone światło od lekarza i jesteśmy pierwsza pierwszym cyklu starań niestety bez rezultatu, ale mam nadzieje ze uda nam się szybko zajść w ciążę a potem szczęśliwie ją donosić. Jak masz jakieś pytania to pytaj śmiało, być może będę w stanie Ci pomóc. Wiem co teraz przeżywasz. To jest koszmar. Ja przeszłam przez depresję. Ale żyje nadzieją ze jeszcze kiedyś zostane mamą Ziemskiego Dzieciątka, a mój Aniołek juz zawsze będzie w moim serduszku...
Czemu ponowny zabieg lyzeczkowania ?
Jakies badanie mialas , że uznali konieczne kolejne lyzeczkowanie?

A na jakiej podstawie stwierdzili niewydolność szyjki ? Badali cos...?

@Oczekujaca123 brak mi słów na to, co Cie spotkalo... nie wiem co powiedzieć. Kiedy wybierasz sie na kontrole? Wiadomo moze kiedy beda wyniki badan, czy było zakazenie?

Ok, doczytalam ze wymaz po pologu. Co do laktacji.. ja tez mialam przez krotki czas po poronieniu.

reklama
Cały czas mowili o tym że niewydolność szyjki :( wiec nie wiedziałam czy jakieś inne badania są konieczne. Zdałam.sie na to że rozmawiałam z kilkoma.lekarzami z dużym doświadczeniem profesorem itp i zaufalam im ;(

Do góry