reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Oczekująca współczuję straty z całego serca . Nie wiem co mam napisać by Cię pocieszyć . Mój lekarz mówi że nie trzeba czekać aż 3 miesięcy na kolejną ciążę . Nie wiem jak jest na tym etapie ale myślę że tak samo . Znasz przyczynę dlaczego tak się stało ?
Infekcja lub składająca szyjka. Raczej trgo sprawdzić się nie da. :( profilaktyka to założenie szwu plus teraz po połogu wymaz...

reklama
A lekarz na wizycie nie badał szyjki ?
Tydzień wcześniej badał ale na fotelu była twarda i zamknięta tak powiedział. W szpitalu dowiedziałam się że w profilaktyce nie badają dopochwowo jesli nie ma obciążenia2 tzn wcześniejszych problemów z szyjka... bo tez myslalam ze lekarz zawalił. Ale ja czułam się dobrze A on badal reka i podobno to było ok.... teraz już na pewno 2 razy w miesiącu bede miala badana dopochwowo jak będę w ciazy.

@kasiula222 oczekuja urodzila w 23 tc to co innego niz nasze sytuacje:* jest normalnie połog i wszystko jak po normalnym porodzie.
@Oczekujaca123 tak bardzo mi przykro. Przepraszam jesli za duzo pytam ale mialas mierzona dlugosc szyjki? Kiedy i jak dluga byla? Dobrze ze macie siebie z Mezem i sie wspieracie, to bardzo wazne:*
Masz rację ... Bo to był prawdziwy poród ..

@raz_dwa_trzy z tymi wskazaniami heparyny to już sama nie wiem jak jest.Ja teraz biorę po trzech poronieniach bo zmieniłam lekarza.Wszystkie wyniki mam niby ok tylko mutacja PAI 1 ale clexane na 100%płatne. Czasami wszystko zależny od lekarza jeden myśli tak a drugi inaczej.
Ja żeby mieć refundacje na heparyne musiałam iść do genetyka. Ona mi napisała taka kartkę że mam trombofilie wrodzona i wskazanie do heparyny. I to mnie upoważnia do refundacji zastrzykow jak już się pojawią II [emoji5]

Ja żeby mieć refundacje na heparyne musiałam iść do genetyka. Ona mi napisała taka kartkę że mam trombofilie wrodzona i wskazanie do heparyny. I to mnie upoważnia do refundacji zastrzykow jak już się pojawią II [emoji5]
Jaki był powód badania trombofilii u Ciebie i czy te badanie jest na NFZ i od ginekologa czy też tylko prywatnie ?

@porcelana tak to się pisze, ale nie licz na to. Nie będzie. Na to trzeba się baaaardziej postarać i zrobić coś naprawdę złego. A i to nie gwarantuje sukcesu.;)

@Oczekujaca123 oj, biedulko nacierpiałaś się bardzo, dobrze, że lekarze chociaż stanęli na wysokości zadania, to też ważne. Z tym myśleniem to chyba wszystkie tak mamy: a gdyby wcześniej zareagować, a gdyby inne leki itd. Te myśli ,,co by było gdyby,, też chodzą po głowie i spokoju nie dają i Tobie widzę. Jeszcze trochę czasu musi upłynąć żeby rany się podgoiły, jeszcze trochę. Tulimy.

@Oczekujaca123 podczytuje tez co piszesz na drugim watku, zeby nie dublowac pytan, czyli szyjka byla dluga..ale sie rozwarła..cholera co moglo byc przyczyna..ja mialam badana w 12 tc ostatnio dopochwowo zeby zobaczyc dokladnie ile ma cm. Straszne rzeczy;(

reklama
A czy jest ktoś ze Śląska, najlepiej katowice /Chorzów i poleci lekarza ktory przyjmuje prywatnie i w szpitalu ktory zajmuje się osobami z problemami .... ? I nie będzie bagatelizować?

I takie samo pytanie o lekarza z okolic na nfz do którego warto wybrać aby zrobić badania po przedwczesnym porodzie no i ktory tez jest wyrozumiały i na dużą wiedzę i praktykę?
Mogę ci polecić prof. Rafała Stojko. Moje koleżanki urodziły u niego zdrowe dzieci, po wcześniejszych stratach. On jest od przypadków beznadziejnych. Pracuje na bonifratrów w Katowicach. Ewentualnie ten do którego ja chodzę zawsze dokładnie wysłucha , wszystko wytłumaczy dr Jakub Staniczek też z bonifratrów. Po poronieniu wydawało mi się że to jedyny lekarz który podszedł poważnie do tematu.

Do góry