reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Dominika000 beta super i tylko dobrze wróży :)

@Tutti_frutti_by-Iga tak jak 2agatush napisała homocysteina jest o tyle wazna, ze daje obraz jaki przyjmować kwas (choć niektórzy uwazaja że to marketing ale jesli nawet tak to wazne, ze pomaga), o zaburzeniach MTHFR oraz czesto przyjmuje się że przy wysokim poziomie rodza się dzieci z ZD

Buziaczki dla całej mniej lub bardziej zabieganej reszty :)

reklama
@Dominika000 Pięknie! Spokojnej ciąży i jak najmniej stresów! Daj znać po wizycie!

@Marika92 Chodzenie pomaga?? A może już pomogło? :>

@nafoczka Tobie i Twojej rodzince również :*

A ja się stresuje dziś za moją córkę - bo pierwszy raz zagra na pianinie przed dużą publicznością - na zakończenie roku w centrum muzycznym, gdzie uczy się grać. A gra dopiero od 3 miesięcy (a w zasadzie gra 2 miesiące, bo przez miesiąc pani nie było i dopiero odrabiamy zajęcia). Ale chce spróbować, więc niech próbuje...

Jedno jest pewne - na pewno niedługo już go zobaczysz ;) Chętnie bym podpowiedziała co zrobić, ale moje dzieci to były raczej z tych pchających się na świat. A może Maks nie lubi burzy i chce dzisiejszy dzień spędzić bezpiecznie w brzuchu? ;-) Ja mam teorię, że najwięcej dzieci rodzi się w pełnię - a ta wypada 28 czerwca ;-)

Jedno jest pewne - na pewno niedługo już go zobaczysz ;) Chętnie bym podpowiedziała co zrobić, ale moje dzieci to były raczej z tych pchających się na świat. A może Maks nie lubi burzy i chce dzisiejszy dzień spędzić bezpiecznie w brzuchu? ;-) Ja mam teorię, że najwięcej dzieci rodzi się w pełnię - a ta wypada 28 czerwca ;-)
28 czerwca to już będzie za długo :) w pon mam 38 tydz i zaczynają indukcje porodu jak samo się nie zacznie... Więc mam nadzieję że się zacznie [emoji14]
Może w dzień taty się urodzi ;)

U mnie po wizycie wszystko w normie! Słyszałam tętno ponad 140 w poprzednich ciążach nigdy nie było mi to dane więc na prawdę się cieszymy. Dalej nudności ale to wszystko da się znieść nawet clexane już nie robi na mnie wrażenia idzie jak w masło:-D
@Dominika000 beta robi wrażenie!Gratuluję
@Marika92 Ty już na przysłowiowym wylocie ;) Zapowiada się u Ciebie cudne lato!

@Irenaa superowo.Fasolka rośnie. Bardzo mnie to cieszy. Zastrzyki można przeżyć. Ja już się przyzwyczaiłam. Czasem trafię w jakieś bolące coś, ale ogólnie taka cena, żeby mieć dziecko to jest nic.

Ja też dziś byłam na wizycie sprawdzającej, bo od czwartku w tamtym tygodniu miałam plamienia. Leżałam plackiem cały tydzień, dziś szłam na wizytę z duszą na ramieniu. Na szczęście serduszko bije 170 uderzeń/min :) Fasolka tak się ruszyła, że lekarz nie mógł nic zmierzyć. Na dzień dzisiejszy ma 2.25 cm, ale to nie dokładny pomiar, bo ciężko było uchwycić CRL. Wychodzi 9tc0d usg i 9tc3d z ostatniej @. Tydzień temu było 1.63 cm. Za każdym razem jak przychodzi dzień wizyty serce dosłownie chce mi wyskoczyć z piersi, tak bardzo boję się powtórki. Nie wiem czy to kiedyś minie :(

@Cleopatra_83 ten lęk czy będzie dobrze, czy się uda jest trudno zwalczyć, bo zawsze z tyłu głowy jest pytanie: czy jest dobrze. Ale z czasem strach będzie coraz mniejszy, bo zwiększy się poczucie bycia w ciąży, czucia ruchów i to jest najlepszy odstraszacz lęku, podobnie jak wizyty usg i obraz fikającego maleństwa. Póki co, staraj się żyć każdą dobrą informacją z wizyty. A już dziś, uważam, masz się z czego cieszyć i to bardzo. :) jest dobrze. Rozwija się. Rusza i to porządnie. Super.

reklama
28 czerwca to już będzie za długo :) w pon mam 38 tydz i zaczynają indukcje porodu jak samo się nie zacznie... Więc mam nadzieję że się zacznie [emoji14]
Może w dzień taty się urodzi ;)
Marika ja bym ci podpowiedziała co wywołuje poród i zaczyna się na s... ale w warunkach szpitalnych trudno o realizację ps u mnie nawet w domowych by nie przeszło więc luz :p

U mnie po wizycie wszystko w normie! Słyszałam tętno ponad 140 w poprzednich ciążach nigdy nie było mi to dane więc na prawdę się cieszymy. Dalej nudności ale to wszystko da się znieść nawet clexane już nie robi na mnie wrażenia idzie jak w masło:-D
@Dominika000 beta robi wrażenie!Gratuluję
@Marika92 Ty już na przysłowiowym wylocie ;) Zapowiada się u Ciebie cudne lato!

Ja też dziś byłam na wizycie sprawdzającej, bo od czwartku w tamtym tygodniu miałam plamienia. Leżałam plackiem cały tydzień, dziś szłam na wizytę z duszą na ramieniu. Na szczęście serduszko bije 170 uderzeń/min :) Fasolka tak się ruszyła, że lekarz nie mógł nic zmierzyć. Na dzień dzisiejszy ma 2.25 cm, ale to nie dokładny pomiar, bo ciężko było uchwycić CRL. Wychodzi 9tc0d usg i 9tc3d z ostatniej @. Tydzień temu było 1.63 cm. Za każdym razem jak przychodzi dzień wizyty serce dosłownie chce mi wyskoczyć z piersi, tak bardzo boję się powtórki. Nie wiem czy to kiedyś minie :(
super sie czyta takie dobre wiadomosci :)

@witch84 jestem jestem tylko dzien coraz dłuzszy a doba za krótka :D

Do góry