Wszystko wytrzymam, po prostu jakieś takie obawy przed operacją bo nigdy nie miałam żadnejJak już przyjdzie czas, to będzie taka adrenalina, że zapomnisz, że się boisz. Przynajmniej tak było ze mną. Kładą na stole, anestezjolog zagaduje i za chwilę pokazują dziecko od podania znieczulenia nie minęło 5 minut jak usłyszałam krzyczącego bobasa
reklama
Lu_cy
Fanka BB :)
Zależy jak do tego podchodzisz. Ja też zrobiłam po pierwszym poronieniu. Bo jak usłyszałam że diagnostykę robi się po 3 i miałabym 3 razy przechodzić przez stratę dziecka to bym tego nie wytrzymała nie robiąc nicA jakie robiłaś badania? Ja się cały czas waham, czy robić po jednym poronieniu. Moj lekarz mi nie kazał... W poniedziałek tylko na toksoplazmoze pojade powtorzyc. Na hormonalne badania mam ostatni dzwonek w sumie.
porcelana
No właśnie to jest ten argument. Nie wyobrażam sobie przez to znowu przechodzić.Zależy jak do tego podchodzisz. Ja też zrobiłam po pierwszym poronieniu. Bo jak usłyszałam że diagnostykę robi się po 3 i miałabym 3 razy przechodzić przez stratę dziecka to bym tego nie wytrzymała nie robiąc nic
A jakie są to konkretnie badania?
Lu_cy
Ja robiłam na trombofilie wrodzona, zespół antyfosfolipidowy. Choroby zakaźne robiłam w ciąży i było ok wszystko.No właśnie to jest ten argument. Nie wyobrażam sobie przez to znowu przechodzić.
A jakie są to konkretnie badania?
kasiula222
Ile kosztuje badanie na ten zespół antyfosfolipidowy?Ja robiłam na trombofilie wrodzona, zespół antyfosfolipidowy. Choroby zakaźne robiłam w ciąży i było ok wszystko.
Właśnie jestem po badaniu ginekologicznym i lekarz powi dział że szyjki prawie nie ma, rozwarcie na 2cm i żebym dużo chodziła teraz, najlepiej jak samo się zacznie jeszcze w tym tyg, powiedział że spokojnie mały jest na to gotowy a póki co wszystkie wyniki mam dobre i nam zielone światło na poród sn ))) tak więc rozpoczynam akcje "sport" mama i chodzę po schodach i w ogóle dużo chodzę [emoji1] powiedział że indukowanie porodu to jednak ingerencja w organizm ale jeśli nic w tym tyg się nie wydarzy w pon będzie oksytocyna bo dłużej przy nadciśnieniu nie można czekać a do tego spadają mi płytki krwi, ale na ten czas wszystko pod kontrolą i pozwolenie na naturalny [emoji1] mam radoche )))
kb.karola90
Suuuper trzymam kciuki z całych sił to Maksiu w każdej chwili może być w Twoich ramionach także czekamy na zdjęcie czerwcowy chłopak będzieWłaśnie jestem po badaniu ginekologicznym i lekarz powi dział że szyjki prawie nie ma, rozwarcie na 2cm i żebym dużo chodziła teraz, najlepiej jak samo się zacznie jeszcze w tym tyg, powiedział że spokojnie mały jest na to gotowy a póki co wszystkie wyniki mam dobre i nam zielone światło na poród sn ))) tak więc rozpoczynam akcje "sport" mama i chodzę po schodach i w ogóle dużo chodzę [emoji1] powiedział że indukowanie porodu to jednak ingerencja w organizm ale jeśli nic w tym tyg się nie wydarzy w pon będzie oksytocyna bo dłużej przy nadciśnieniu nie można czekać a do tego spadają mi płytki krwi, ale na ten czas wszystko pod kontrolą i pozwolenie na naturalny [emoji1] mam radoche )))
martakratka
No to kochana trzymam kciuki ")Właśnie jestem po badaniu ginekologicznym i lekarz powi dział że szyjki prawie nie ma, rozwarcie na 2cm i żebym dużo chodziła teraz, najlepiej jak samo się zacznie jeszcze w tym tyg, powiedział że spokojnie mały jest na to gotowy a póki co wszystkie wyniki mam dobre i nam zielone światło na poród sn ))) tak więc rozpoczynam akcje "sport" mama i chodzę po schodach i w ogóle dużo chodzę [emoji1] powiedział że indukowanie porodu to jednak ingerencja w organizm ale jeśli nic w tym tyg się nie wydarzy w pon będzie oksytocyna bo dłużej przy nadciśnieniu nie można czekać a do tego spadają mi płytki krwi, ale na ten czas wszystko pod kontrolą i pozwolenie na naturalny [emoji1] mam radoche )))
Lu_cy
To robisz pojedynczo p/p kardiolipinie, antykoagulant tocznia, p/p beta 2 glikoproteinie. Nie pamiętam ile za to wszystko dałam chyba z 300 zl. I za trombofilie też jakoś 330 czy coś w tym stylu. Dodatkowo robiłam też wymaz czy nie mam tej ureoplasmy w pochwieIle kosztuje badanie na ten zespół antyfosfolipidowy?
reklama
kasiula222
To ten pakiet za 330 też robiłam właśnie tylko tego zespół nie ale teraz pobporonieniu nie mogę od razu zrobić tak gin mówiłTo robisz pojedynczo p/p kardiolipinie, antykoagulant tocznia, p/p beta 2 glikoproteinie. Nie pamiętam ile za to wszystko dałam chyba z 300 zl. I za trombofilie też jakoś 330 czy coś w tym stylu. Dodatkowo robiłam też wymaz czy nie mam tej ureoplasmy w pochwie