reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jak już przyjdzie czas, to będzie taka adrenalina, że zapomnisz, że się boisz. Przynajmniej tak było ze mną. Kładą na stole, anestezjolog zagaduje i za chwilę pokazują dziecko :) od podania znieczulenia nie minęło 5 minut jak usłyszałam krzyczącego bobasa :)
Wszystko wytrzymam, po prostu jakieś takie obawy przed operacją bo nigdy nie miałam żadnej

reklama
A jakie robiłaś badania? Ja się cały czas waham, czy robić po jednym poronieniu. Moj lekarz mi nie kazał... W poniedziałek tylko na toksoplazmoze pojade powtorzyc. Na hormonalne badania mam ostatni dzwonek w sumie.
Zależy jak do tego podchodzisz. Ja też zrobiłam po pierwszym poronieniu. Bo jak usłyszałam że diagnostykę robi się po 3 i miałabym 3 razy przechodzić przez stratę dziecka to bym tego nie wytrzymała nie robiąc nic

Zależy jak do tego podchodzisz. Ja też zrobiłam po pierwszym poronieniu. Bo jak usłyszałam że diagnostykę robi się po 3 i miałabym 3 razy przechodzić przez stratę dziecka to bym tego nie wytrzymała nie robiąc nic
No właśnie to jest ten argument. Nie wyobrażam sobie przez to znowu przechodzić.
A jakie są to konkretnie badania?

Właśnie jestem po badaniu ginekologicznym i lekarz powi dział że szyjki prawie nie ma, rozwarcie na 2cm i żebym dużo chodziła teraz, najlepiej jak samo się zacznie jeszcze w tym tyg, powiedział że spokojnie mały jest na to gotowy a póki co wszystkie wyniki mam dobre i nam zielone światło na poród sn :)))) tak więc rozpoczynam akcje "sport" mama i chodzę po schodach i w ogóle dużo chodzę [emoji1] powiedział że indukowanie porodu to jednak ingerencja w organizm ale jeśli nic w tym tyg się nie wydarzy w pon będzie oksytocyna bo dłużej przy nadciśnieniu nie można czekać a do tego spadają mi płytki krwi, ale na ten czas wszystko pod kontrolą i pozwolenie na naturalny [emoji1] mam radoche :))))

Właśnie jestem po badaniu ginekologicznym i lekarz powi dział że szyjki prawie nie ma, rozwarcie na 2cm i żebym dużo chodziła teraz, najlepiej jak samo się zacznie jeszcze w tym tyg, powiedział że spokojnie mały jest na to gotowy a póki co wszystkie wyniki mam dobre i nam zielone światło na poród sn :)))) tak więc rozpoczynam akcje "sport" mama i chodzę po schodach i w ogóle dużo chodzę [emoji1] powiedział że indukowanie porodu to jednak ingerencja w organizm ale jeśli nic w tym tyg się nie wydarzy w pon będzie oksytocyna bo dłużej przy nadciśnieniu nie można czekać a do tego spadają mi płytki krwi, ale na ten czas wszystko pod kontrolą i pozwolenie na naturalny [emoji1] mam radoche :))))
Suuuper:) trzymam kciuki z całych sił :) to Maksiu w każdej chwili może być w Twoich ramionach :) także czekamy na zdjęcie :) czerwcowy chłopak będzie :)

No to kochana trzymam kciuki ")

Ile kosztuje badanie na ten zespół antyfosfolipidowy?
To robisz pojedynczo p/p kardiolipinie, antykoagulant tocznia, p/p beta 2 glikoproteinie. Nie pamiętam ile za to wszystko dałam chyba z 300 zl. I za trombofilie też jakoś 330 czy coś w tym stylu. Dodatkowo robiłam też wymaz czy nie mam tej ureoplasmy w pochwie

reklama
To robisz pojedynczo p/p kardiolipinie, antykoagulant tocznia, p/p beta 2 glikoproteinie. Nie pamiętam ile za to wszystko dałam chyba z 300 zl. I za trombofilie też jakoś 330 czy coś w tym stylu. Dodatkowo robiłam też wymaz czy nie mam tej ureoplasmy w pochwie
To ten pakiet za 330 też robiłam właśnie tylko tego zespół nie ale teraz pobporonieniu nie mogę od razu zrobić tak gin mówił

Do góry