reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Super że masz juz okres u mnie 17 minął miesiąc i na razie nic tylko jem dużo bardziej jestem głodna typowo jak przed okresem .. Jeszcze trochę i zacznę się martwić... Bo też już z na niego czekam
Miałaś kilka dni po mnie zabieg więc na pewno lada dzień dostaniesz. U mnie się też od mega apetytu zaczęło. Szczególnke na słodkie... Potem lekko brzuch zaczął boleć, ale myślałam, że jeszcze 2-3 dni będę musiała poczekać, bo zawsze tak miałam.

reklama
@Marika92 ja czekam na taki sam opis w suwaku. :) Pięknie dotrwałaś. A nagroda będzie bez względu na to wyjdzie bardziej dołem czy bardziej nie dołem. Ja życzę Ci siłami natury. I powiem Ci, że lekarze wcale tak do tych cesarek się nie rwą. No jak są wskazania to w ogóle bez dyskusji, ale jak jest szansa na naturalny poród to taki zalecają. A Twoja lekarka będzie przy porodzie czy to już inna drużyna ogarnia?

@Marika92 ja czekam na taki sam opis w suwaku. :) Pięknie dotrwałaś. A nagroda będzie bez względu na to wyjdzie bardziej dołem czy bardziej nie dołem. Ja życzę Ci siłami natury. I powiem Ci, że lekarze wcale tak do tych cesarek się nie rwą. No jak są wskazania to w ogóle bez dyskusji, ale jak jest szansa na naturalny poród to taki zalecają. A Twoja lekarka będzie przy porodzie czy to już inna drużyna ogarnia?
Raczej jej nie będzie, ale jakoś mi mega na tym nie zależy w sumie :) sporo tu dobrych lekarzy :)

@Marika92 trzymam kciuki,jesteś pod dobrą opieką będzie ok
@muza_ton fajnie masz już kompletujesz wyprawkę:)
Dominika czekamy na piękną betę!!
Ja dzisiaj wieczorem mam wizytę więc trzymajcie kciuki!!
Dalej rano mnie mdli i mam wymioty ale już sama nie wiem..człowiek po tylu stratach jakoś boi się uwierzyć że będzie dobrze.Na szczęście mam dużo pracy przy przetworach więc mam czym się zająć.

Dziewczyny jakie macie plany na wakacje?
zrobić remont pokoju, opanować puchnięcie nóg i rozdwoić się :) Mam na początek września termin, ale jak da radę wcześniej, chociaż ze 3 tygodnie, to ja bym bardzo prosiła.:)
A u Ciebie podróże i oceanu lazur w planach?:)

@Irenaa Da się załatwić, wszystkie kciuki będą trzymane.

@Marika92, czyli miejscówka do powiększania rodziny właściwa. Bardzo dobrze. Tak być powinno.

Ja mam tą samą i ten nowy lekarz mówił że powinnam brać heparynę i acard pewnie też ..Być może by było ok a tak to straciłam ciążę ,:( teraz id pozytywnego testu mam brać zastrzyki .
A jakie robiłaś badania? Ja się cały czas waham, czy robić po jednym poronieniu. Moj lekarz mi nie kazał... W poniedziałek tylko na toksoplazmoze pojade powtorzyc. Na hormonalne badania mam ostatni dzwonek w sumie.

A jakie robiłaś badania? Ja się cały czas waham, czy robić po jednym poronieniu. Moj lekarz mi nie kazał... W poniedziałek tylko na toksoplazmoze pojade powtorzyc. Na hormonalne badania mam ostatni dzwonek w sumie.
Ja robiłam na mutacje genu badanie ale jeszcze przed poronieniem ale ci lekarze co mnie prowadzili bić sobie nie robili ale ten nowy co teraz byłam bardziej douczony i kazał brać te leki . A robiłam bo mam juz do je dzieci jedno zdrowe drugie chore z wada genetyczna więc wolałam zrobić a to było pierwsze poronienie

@ivvonka
Aleee się cholernie cieszę, że była owulacja mimo, że tak późna.. Lekarz mi powiedział o nowych doniesieniach ze świata naukowego, a więc jak macica się wygoi to poczekać do pierwszej @, a potem jak najszybciej działać..hormony sprzyjają i organizm lepiej reaguje..a 3-6 miesięcy to mit bez podstaw.
Ja nie wiem czy to takie nowe doniesienia, bo mi lekarz o tym mówił jakieś 8lat temu.
@Totois30 No bo właśnie o tą burzę hormonów chodzi - organizm "pamięta" ciążę i łatwiej jest zaskoczyć i ją utrzymać.
@muza_ton ooo to już niedługo. 29 czerwiec...aaa ja mam wtedy rezonans magnetyczny. Czyli Ty testujesz a ja na magnesy. :)
Będę trzymać kciuki, aby badanie wyszło dobrze!

@Marika92 A już myślałam, że może z forumową ciocią będzie razem świętować urodziny. Ale niech jeszcze posiedzi ten tydzień. Ja jestem po cc i po sn - jedno i drugie da się przeżyć, to naprawdę mało istotne jak się urodzi.

Ja nie wiem czy to takie nowe doniesienia, bo mi lekarz o tym mówił jakieś 8lat temu.
@Totois30 No bo właśnie o tą burzę hormonów chodzi - organizm "pamięta" ciążę i łatwiej jest zaskoczyć i ją utrzymać.

Będę trzymać kciuki, aby badanie wyszło dobrze!

@Marika92 A już myślałam, że może z forumową ciocią będzie razem świętować urodziny. Ale niech jeszcze posiedzi ten tydzień. Ja jestem po cc i po sn - jedno i drugie da się przeżyć, to naprawdę mało istotne jak się urodzi.
Wiem że mało istotne ale po prostu jakoś boję się operacji :o

reklama
Jak już przyjdzie czas, to będzie taka adrenalina, że zapomnisz, że się boisz. Przynajmniej tak było ze mną. Kładą na stole, anestezjolog zagaduje i za chwilę pokazują dziecko :) od podania znieczulenia nie minęło 5 minut jak usłyszałam krzyczącego bobasa :)

Do góry