reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
No patuska nie strasz u mnie dziś mija 4 tyg ale okresu jeszcze nie mam ..mam nadzieję że już niedługo
Jeszcze max 2 tygodnie i na pewno pojawi sie tez u Ciebie. Kiedy planujecie sie starac? My niby chcielismy odczekac 2 cykle ale.Jesteśmy teraz na urlopie, i jakos tak.... chcica jest :D :D
Wczoraj powinien przyjść a raczej mam bardzo regularne miesiączki, dlatego mam jeszcze nadzieje
Oby nie przyszedl!!

@jagoda87 ja tam bym tym kreskom testowym nie ufała do końca. Zwłaszcza robionym przed miesiączką. Jeśli nie masz możliwości zrobienia bety, to po prostu trzeba poczekać na porządny brak okresu, który mam nadzieję o Tobie zapomniał i sobie nie przypomni za szybko.:)
U mnie testy nie wychodziły nawet po terminie. Już zaczęłam podejrzewać, że coś nie halo z cyklem, bo okresu nie ma, kresek nie ma i pewnie trzeba wizytę umówić na jakieś sztuczne wywoływanki okresu. Betę robiłam tylko po to, żeby lekarzowi powiedzieć na pewno nie jestem w ciąży. Wyszła nie pamiętam: 13 czy 18, więc do lekarza poszłam, ale po leki podtrzymujące.
Niespodzianki się zdarzają. Posiedź, poczekaj, nie przychodzi okres to dobrze. Jest nadzieja.

@patuśka, ja to Ci powiem tak. Jak leci sporo to jest dobrze, znaczy, że ścianki macicy były dobrze obudowane błoną i jest z czego się oczyszczać. Ja bym się nie martwiła. Więcej, moja siostrzyczka młodsza powiedziała, że właśnie po takim solidnym okresie udało jej się zajść po pół roku. Ona nie miała zabiegów i poronień, ale wspominała, że te wcześniejsze okresy to były no takie tam dwa trzy dni i czysto, a ten po którym zaszła to po prostu mega. I u jej przyjaciółki było dokładnie tak samo. Zalało ją tak, że się wystraszyła a za miesiąc już skakała z testem dwukreskowym.
Nie mówię, że tak jest zawsze, ale może u niektórych tak jest.
Kurcze. U mnie nie ma tego sporo. Krew w ogole swobodnie nie wypływa. Same skrzepy :(

Jeszcze max 2 tygodnie i na pewno pojawi sie tez u Ciebie. Kiedy planujecie sie starac? My niby chcielismy odczekac 2 cykle ale.Jesteśmy teraz na urlopie, i jakos tak.... chcica jest :D :DOby nie przyszedl!!
Jeśli gin mi pozwoli to już po pierwszym okresie .Ostatnio mówił że nie trzeba koniecznie odczekać 3 miesiace tylko można od razu . Po okresie pójdę do niego zrobi USG zobaczymy jak będzie ...W necie czytałam że właśnie niektórzy lekarze nie każą czekać ...

Dziewczyny a mialyscie zabieg?

Mi gin powiedziała, że po pierwszym okresie bez problemu możemy się starać, jeśli byłby zabieg to po 3msc Żeby wszystko się odbudowalo.

Powiedziała, że okres powinien być około 4 tygodni po a do tego czasu mogę cały czas plamic/krwawic bo jeszcze miałam 6mm śluzówki (w pt na usg).

I faktycznie cały czas na zmianę plamie albo krwawie.

reklama
Dziewczyny a mialyscie zabieg?

Mi gin powiedziała, że po pierwszym okresie bez problemu możemy się starać, jeśli byłby zabieg to po 3msc Żeby wszystko się odbudowalo.

Powiedziała, że okres powinien być około 4 tygodni po a do tego czasu mogę cały czas plamic/krwawic bo jeszcze miałam 6mm śluzówki (w pt na usg).

I faktycznie cały czas na zmianę plamie albo krwawie.
Ja miałam zabieg patuska też jak dobrze pamiętam . Mi gin tak mówił że nie muszę tyle czekać .

Do góry