reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@raz_dwa_trzy kochana mnie bole nie budzily az, ale pamietam ze jak sie kladlam na poczatku spac, to bolalo jak na okres ale ciut inaczej bo na plecach mniej bolalo i bylo komfortowo a na okres to nie moglam na plecach tylko embrionalna pozycja. naprawde czulam dosc dosc, w dzien czasem tez i cieszylam sie:D bo nie byl to bol za mocny no ciezko wytlumaczyc ale cieszylam sie ze cos sie dzieje a wiedzialam ze to niegrozne. Jesli nie ma skurczy takich ze az sie mozna spocic albo trza sie mocno wykrzywic i jest nieprzyjemnie to mysle ze tak ma byc:)w ogole skurcze zle a bol takie ciagniecie i klucie w jajnikach dobre:)

reklama
@raz_dwa_trzy kochana mnie bole nie budzily az, ale pamietam ze jak sie kladlam na poczatku spac, to bolalo jak na okres ale ciut inaczej bo na plecach mniej bolalo i bylo komfortowo a na okres to nie moglam na plecach tylko embrionalna pozycja. naprawde czulam dosc dosc, w dzien czasem tez i cieszylam sie:D bo nie byl to bol za mocny no ciezko wytlumaczyc ale cieszylam sie ze cos sie dzieje a wiedzialam ze to niegrozne. Jesli nie ma skurczy takich ze az sie mozna spocic albo trza sie mocno wykrzywic i jest nieprzyjemnie to mysle ze tak ma byc:)w ogole skurcze zle a bol takie ciagniecie i klucie w jajnikach dobre:)
Oby to był dobry znak. Wizytę mam dopiero 27.06. a do tego jeszcze wstałam i od razu mnie zemdlilo,ale nie wymiotowałam,bo nie miałam czym. A teraz dziubie śniadanie, nie mogę nic przełknąć. Masakra, w poprzedniej ciąży tak nie miałam. A muszę iść na betę i progesteron dzisiaj.

Witam was kobietki :) mam teraz bardzo mało czasu dla was i ciągle się łudze, ze sie to zmieni :)
jednak chciałam słóko napisać DO PRZYSZLYCH MAM I OBECNYCH (nie wymieniam was z niku bo dużo nas sie tu przewinęło więc wybaczcie. Jednak skoro nawet MÓj MĄŻ powiedział, zeby wam opisać sytuacje to cos jest na rzeczy :D
otóż wracając do sprawy Karola- te które nie kojarza sprawy, syna z zaburzeniami czucie głegokiego, nadwrazliwością oraz lateralizacją- byliśmy wczoraj z mężem na terapii bo chciałam aby pani i jemu wytłumaczyła czemu (zdrowy) Karolek jest taki jaki jest. Mąż o dziwo dopiero teraz zajarzył problem :) Pani nas wyczuliła i ja wam to własnie chce przekazać, że po pierwsze problemy czucia głębokiego najczęściej biorą sie z leków na podtrzymanie ciąży- chodzi głownie o napiecie mięśniowe przez nospe. Po drugie zaburzenia przez brak fazy raczkowania i np. chodzik, a po trzecie szczepienia (najmniej udowodnione i w określonych przypadkach). Złe napiecie mięśniowe powoduje u mniego potrzebe ciągłego ruchu i przez to ogromne problemy z koncentracją i duzo pracy i empatii z naszej strony.
Jednak damy sobie radę a dla pocieszenia tylko wam napisze, ze wole mnieć nieziemsko uczuciowego syna, gadułe, z nadpobudliwością niż nie walczyc lekami o ten cud. wiec mimo wszystko glowy do góry i majtki w dół :)

Hej Kobietki.

Przepraszam że się nie odzywam ale mam ostatnio takie gorsze samopoczucie i jakoś nie wiem co mam pisać ale cały czas Was czytam i trzymam kciuki :)

A dzisiaj mam do Was pytanie. Otóż od tego cyklu się staramy o Dzidziusia :) dziś jest 18 dc, od 8-16 dc kochaliśmy się regularnie co drugi dzień ale tak na luzie :) cykle mam po poronieniu dość nieregularne. Ostatnia miesiączkę dostałam po 24 dniach. I chodzi o to ze dzisiaj od rana czuje takie jakby skurcze macicy ale nie takie jak na okres. Napewno są delikatniejsze. I do tego boli mnie kręgosłup. Obawiam się ze zaraz przyjdzie okres :( i co wtedy? Jakie mam zrobić badania jesli cykl tak mi się skróci??

Dziewczyny obudził mnie dziś w nocy dość intensywny ból w pachwinie, taki ciągnący, jakby jajnik i jakby pachwina,ale owulacja w tym udanym cyklu była z drugiej strony. Czy taki ból jest normalny na samym początku ciąży?
Ja też mialam taki bol w nocy w okolicach 4tc. Obudzilam sie w nocy i bardzo mnie bolalo, a po jakiejs godzinie przeszło. Masz jakies inne dolegliwosci?

Ja też mialam taki bol w nocy w okolicach 4tc. Obudzilam sie w nocy i bardzo mnie bolalo, a po jakiejs godzinie przeszło. Masz jakies inne dolegliwosci?
No właśnie ja mam jakoś 4t3d wg OM. Mi też przeszło, a od rana te paskudne mdłości. Poza tym głupia odpaliłam sobie filmy ze ślubu,b chciałam je uporządkować i tak się poryczalam..ehh, trzymam Was dziewczyny za słowo,że tak ma być :) dzisiaj byłam już w szpitalu zrobić betę i progesteron, wyniki po 15. Wczoraj rozmawiałam ze swoim lekarzem przez telefon, powiedział,że przy progesteronie poniżej 20 mam brać 3x1 duphaston. Zobaczymy.

No właśnie ja mam jakoś 4t3d wg OM. Mi też przeszło, a od rana te paskudne mdłości. Poza tym głupia odpaliłam sobie filmy ze ślubu,b chciałam je uporządkować i tak się poryczalam..ehh, trzymam Was dziewczyny za słowo,że tak ma być :) dzisiaj byłam już w szpitalu zrobić betę i progesteron, wyniki po 15. Wczoraj rozmawiałam ze swoim lekarzem przez telefon, powiedział,że przy progesteronie poniżej 20 mam brać 3x1 duphaston. Zobaczymy.
No to trzymamy kciuki i czekamy :) Daj znac od razu co i jak ;) Ja pierwszy progesteron (betę mialam podobną do Twojej jak robilam pierwszy raz) mialam 24 - także spokojnie jak nie będzie wysoki :)

No to trzymamy kciuki i czekamy :) Daj znac od razu co i jak ;) Ja pierwszy progesteron (betę mialam podobną do Twojej jak robilam pierwszy raz) mialam 24 - także spokojnie jak nie będzie wysoki :)
Dziękuję za słowa wsparcia. Stresuje się tym wynikiem jak nie wiem. Ogólnie do wizyty to ja chyba oszaleje. A te bóle miałaś w tej ciąży, dobrze rozumiem?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry