reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Cleopatra_83 kochana:* ja wierze w Twoja fasolinke, krwiaki sa do ogarniecia ale faktycznie lez:* oszczedzaj sie i wierz w swoj cud, niech sie stanie:*:*:*:*:* @nafoczka dziekuje, jeszcze upaly mi tak nie doskwieraja..dobrze ze widze brzuszek bo ostatnie pare dni sie czuje tak super ze az wiecie..niedowierzam..ale mam detektor i w czw bylam na wizycie wiec jest dobrze! A ja sie musze cieszyc ze sie dobrze czuje a nie:D

reklama
@nafoczka nie jest źle. Tydzień temu nogi napuchly i potem ze dwa dni chodzić nie mogłam ale już zeszło i jest dobrze. Nie mam co narzekać. Podobno w tym roku.lata ma nie być??!!! Ale to pewnie ludzkie wymysły chociaż w moim przypadku najlepiej bym na tym wyszła :-)

@Cleopatra_83 współczuje bardzo tych stresów ale napiszę teraz coś co łatwo się mówi, gorzej z realizacją: spróbuj się nie martwić bo maluszek to czuje, leżeć i odpoczywać. Będzie dobrze. Zrobiłaś wszystko co w Twojej mocy. I w poniedziałek nie może być powtórki z ostatniego razu więc nie miej czarnych myśli i nie porównuj bo to Cię tylko dobija a to nie wskazane.

@Marika92 pięknie się prezentujecie. Dobrze że niedługo będziecie w komplecie. Dużo zdrówka i cierpliwości. Twój przykład motywuje mnie do tego aby przygotowania rozpocząć...

Ja po pikniku rodzinnym. Fajnie było tylko Kate Ryan to mogła nie śpiewać i nie zagłuszac muzyki, za to Łobuzy i Oddział Zamknięty super. Dziecko spedzilo 5h na dmuchancach wszelkiego rodzaju. Ledwo nogi domyte. Padła i śpi :-)

Spadł Wam może w ciąży wynik TSH? Mi wyszedł 0,5 a norma zaczyna się od 0,4 i nie wiem czy powinnam zapisać się na konsultację do endokrynologa? Czy skoro jest to jeszcze norma to raczej tylko kontrolować? Dodam tylko, że w marcu miałam wynik 1,9.

Spadł Wam może w ciąży wynik TSH? Mi wyszedł 0,5 a norma zaczyna się od 0,4 i nie wiem czy powinnam zapisać się na konsultację do endokrynologa? Czy skoro jest to jeszcze norma to raczej tylko kontrolować? Dodam tylko, że w marcu miałam wynik 1,9.
Mnie wzrósł miałam w marcu 1,25 a teraz mam 2,14. W poprzedniej ciąży miałam dokładnie taki sam wynik w 7 tyg.

@Cleopatra_83 Dopóki serduszko bije, trzeba być dobrej myśli...tylko leż,nawet jak się dobrze czujesz. Ja przy krwiaku niby leżałam,ale jak mnie nie bolało to a to obiad, a to mały spacer... Kocyś na dwór ulubiona książka i leżakujemy :*:)
@patuśka a powtarzałaś sobie betę? To może skontaktuj się z lekarzem co i jak?
@Marika92 Jeeeja jakie cudo!!! Piękny ;D
Nie powtarzalam, to byla pierwsza beta od poronienia.
Jak tam z Twoimi staraniami? Bo Wy juz dzialacie, prawda? :) Przepraszam ze jestem nie na czasie, ledwo wrocilam do pracy i juz nawal obowiązkow. Ktory masz dc?

Milej niedzieli dziewczyny :*

@asiaxkk tak, w ciąży niektórym kobietkom spada bardzo tsh. Mi spadło do wartości 0.4 a nawet i niżej. Warto wtedy sprawdzić jeszcze Ft3 i Ft4. Tu powinno być w normie. Jeśli nie jest warto się wybrać do endokrynologa, bo może być to nadczynność tarczycy. Ja mam i wychodzi mi właśnie Ft4 lekko poza normą przy normie dla Ft3. Nie muszę brać leków. Lekarze raczej przy niskim tsh po prostu zalecają jego obserwację. Przy zawyżonym to już trzeba zbijać lekami.
Także jeśli robisz Tsh to weź dodatkowo ciachnij sobie ft3 i ft4.

Ostatnia edycja:
Zobacz załącznik 865928
IMG_20180610_142122.jpg

Dziewczyny któraś z was miała tak podwyższoną prolaktynę ? Szybko udało wam się to zbić ?

Załączniki

• IMG_20180610_142122.jpg
    IMG_20180610_142122.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 351
Ostatnia edycja:
@Dominika000 bardzo wysoka ta prolaktyna. Zbić się da, jak szybko, trudno powiedzieć, ale to robota dla endokrynologa.Zanim zbijanie, to trzeba sprawdzić dlaczego tyle wyszło. Wiesz co? Ja bym chyba jeszcze powtórzyła badanie żeby się upewnić czy nie ma pomyłki.
ps.staraj się wrzucać badania zakrywając dane osobowe. Nie, żebyśmy tu miały złe zamiary, ale to bezpieczniejsze.

Ostatnia edycja:
reklama
@Dominika000 bardzo wysoka ta prolaktyna. Zbić się da, jak szybko, trudno powiedzieć, ale to robota dla endokrynologa.Zanim zbijanie, to trzeba sprawdzić dlaczego tyle wyszło. Wiesz co? Ja bym chyba jeszcze powtórzyła badanie żeby się upewnić czy nie ma pomyłki.
ps.staraj się wrzucać badania zakrywając dane osobowe. Nie, żebyśmy tu miały złe zamiary, ale to bezpieczniejsze.

Mam niedoczynność tarczycy pewnie to dlatego. Edytowałam już zdjęcie

Do góry