reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Marika92 o kurczak to już se wnie domu pomieszkacie dopiero razem. No ale myślę że tak.lepiej no i faktycznie po kim Maksio ma być wyrośnięty?? :-) będzie wszystko dobrze. No to będzie czerwcowy chlopczyk nie lipcowy :-)

Ja reanimuje basen. Ten mały gad Perła przegryzla to co się pompuje no i teraz same problemy. Jeszcze nie mogę znaleźć pąpki aby wodę odflirtować. Wcięło gdzieś

reklama
@patuśka ja 4 tygodnie po miałam betę 53, więc myślę, że jak nie masz dolegliwości bólowych to spokojnie poczekaj tylko sprawdź za jakiś czas czy spada.. pisałam wcześniej, że 6 tygodni po zabiegu jeszcze miałam betę koło 9 i @ zaraz. Każdy organizm jest inny i inaczej hormony wracają do normy :*
@Totois30 Dziękuję za podpowiedzi:) Spróbuję nie zwariować i przebrnąć przez ten miesiąc :) Teoretycznie płodne powinny mi się zacząć jakoś sb,ndz..a w ndz pierwsza rocznica ślubu,więc tak czy siak przytulanki będą :D
@Marika92 Kochana już ostatnia prosta a za chwilę.... tadadatadam meta i mały Maksiu z Wami :* :) Niech przez te 2 tygodnie jeszcze mocno się dokarmia :)

Hej dziewczyny dawno nie pisałam ale jakoś się trzymałam po tym poronieniu w miarę dobrze ale dziś mnie dobiło . Pediatra moich dzieci jest w ciąży w dodatku ma termin dokładnie wtedy co ja powinnam mieć koleżanka też dziś oznajmiła że jest w ciąży. Czemu jest taki żal....
W dodatku martwię się że nie znajdę pediatry dla mojej córki która jest niepełnosprawna i często choruje na płuca a nikt nie chce przyjeżdżać na wizyty domowe..Syn jest zdrowy więc nie ma problemu ale z córką nie pójdę do przechodni z całym arsenałem..maskara ci za dzień. Czekam na okres po poronieniu i pójdę na kontrolę do gina .

@kasiula222 Chyba każda z Nas musi przejść to po swojemu.. jak usłyszałam od fachowca, że to jest pewnego rodzaju forma żalu i żałoby i trzeba temu dać minąć, aby nastał czas akceptacji..i moim zdaniem coś w tym jest.. Ja osobiście jeszcze mam łzy w oczach jak widzę ciężarne,ale już na małe dzieci tak nie reaguje tylko sama zagaduje do nich mimo, że to już 7 tygodni po.. i szlag mnie trafia, że byłby to teraz 18 tydzień prawie i pewnie już wiedziałabym co w brzuszku siedzi, eghh.. do akceptacji mi daleko :*

@kasiula222 Chyba każda z Nas musi przejść to po swojemu.. jak usłyszałam od fachowca, że to jest pewnego rodzaju forma żalu i żałoby i trzeba temu dać minąć, aby nastał czas akceptacji..i moim zdaniem coś w tym jest.. Ja osobiście jeszcze mam łzy w oczach jak widzę ciężarne,ale już na małe dzieci tak nie reaguje tylko sama zagaduje do nich mimo, że to już 7 tygodni po.. i szlag mnie trafia, że byłby to teraz 18 tydzień prawie i pewnie już wiedziałabym co w brzuszku siedzi, eghh.. do akceptacji mi daleko :*
Mi najgorzej jak słyszę że w ciąży . Na dzieci normalnie reaguje . A masz już dzieci ? To pierwsze poronienie u Ciebie . Po jakim czasie lekarz pozwolił się starć ?

@kasiula222 Niestety nie mam dzieci..to było pierwsze wystarane...i pierwsze poronione i to chyba najbardziej boli. Generalnie lekarz kazał odczekać 2 @, ale wszystko się ładnie pogoiło i endometrium też ładnej grubości było,więc kazał poczekać dla spokoju chyba. Generalnie w tym cyklu zależy mi,aby sprawdzić czy mam owulację, bo wcześniej z tym miałam problem..

@martakratka syrop lak tulozum. A najlepiej dzialaja buraki pod rozna postacia, sok z kiszonych ogorkow, w ogole regularne kiszonki, z owocow to bardziej jablka, truskawki, poziomki, sliwki. Wiecej blonnika musisz jesc. Wiec na sniadanie najlepiej musli. No i ruch oczywiscie. Ja regularnie jadlam buraki i sok z kiszonych burakow. Pewna pani na farmakologii mowila, ze na zaparcia to najlepsze buraki. U mnie sie sprawdzily. Byly codziennie az teraz patrzec na nie nie moge. A wciaz jem bo to jedno z niewielu rzeczy jakie moge.

@Marika92 w szpitalu czy w domu juz tylko kilka dni do waszego spotkania. Korzystaj z urokow sanatorium i wyspij sie, bo niedlugo sen pozostanie w sferze marzen...ach jakie piekne to marzenie (mowi matka 4 miesiecznego chlopca [emoji15]). Kochana nie wszystkie dzieci rodza sie z waga 4kg [emoji32] jak moje, tylko u mnie to rodzinne, a i chlop dlugi, wiec ma po kim to brac. Masz jeszcze 2tygodnie. To mnostwo czasu. Dzieci najlepiej rosna jak sie je duzo nabialu. Jesli chcesz "podrasowac" synka, to dzialaj [emoji41]. Dobrze, ze cisnienie sie unormowalo. Czekam na fotke Maksia i jeszcze ostatnie momenty na uwiecznienie brzusia. Na szpitalnych salonach i w najnowszej kreacji lozkowej tez super wychodza. Trzymaj sie dzielna kobieto [emoji178]

Ostatnia edycja:
reklama
@Marika92 u mnie z powodu podwyższonego ciśnienia synek przestał przybierać na wadze. Urodziłam go w 38 tyg. z wagą 2850, a na początku lekarze prorokowali ponad 4 kg, później niestety się to zmieniło. Szybko narobił wagę, teraz jest chudy jak patyk, ale za to wysoki jak na swoje 5 lat ;) Odpoczywaje i niech Maksiu spokojnie czeka w brzuszku
U mnie dziewczyny niestety powtórka z rozrywki :( We wtorek byłam ma usg i po nim zaczęły mi się brązowe upławy. Mój lekarz jest na uropie, wizytę mam dopiero w pon., usg robiłam u innego, bo tak ustaliliśmy. Ponieważ wczoraj nadal miałam te brązowe upławy po pracy pojechałam do Pani ginekolog którą 5 lat temu robiła mi cc, bo na ginekologie do szpitala w moim mieście nigdy więcej nie pojadę. Zbadała mnie, zrobiła mi usg i powiedziała, że dzidziuś żyje, słyszałam serduszko. Niestety okazało się, że nam krwiaka, nie widać przyczyny krwawienia, ale coś przebąkneła o mieśniaku :( :(:( mam nadzieję, że to był tylko zły układ na usg. Generalnie dostałam jeszcze lutkę i mam leżeć. Strasznie się boję ostatnim razem plamienia zaczęły się w 6 tyg., w 8 zatrzymało się serduszko.... W 10 miałam zabieg. Teraz plamienia zaczęły się w 7tc i1 d. :(
Boję się wizyty w pon. Bo to będzie dokładnie taki sam dzień jak wtedy kiedy ostatnio zatrzymało się serduszko i jeszcze te plamienia ...... tak bardzo chciałam żeby tym razem było dobrze....

Do góry