reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Niedoczynność tarczycy ma wpływ na podwyższony poziom prolaktyny, ale 800 to jest naprawdę sporo i trzeba koniecznie dokładnie to sprawdzić u specjalisty, choćby dlatego, że wredna jej wysokość prolaktyna przeszkadza w zajściu i utrzymaniu ciąży.

reklama
Dziewczyny bardzo mnie od wczoraj ciagnie brzuch. Nie wiem czy moze to byc spowodowane wymiotami, jak myslicie? Bo od kilki dni wymiotuje znowu za kazdym razem jak cokolwiek zjem. To takie uczucie bolu i rozciagania. To normalne? Wizytę mam w środę wiec jakos dotrwam bo oprocz tego nic mi nie dolega...

Ostatnia edycja:
@martakratka ale takie bole do przezycia? Mnie trafiaja i trafialy sie takoe rzeczy akurat zawsze wieczorem ale naprawde konkretnie bolal mnie brzuch. Ale do przeżycia i tak inaczej bo jak sie kladlam na plecy to czulam sie dobrze a jak zle bole to mnie skreca ze tylko idzie sie skulic. Z tego co sie orientuję to takie bole normalne. Szczegolnie w pierwszej ciazy jak organizm pierwszy raz to ogarnia ale u Ciebie dluga przerwa wiec mysle ze normalne:* ps. Ale juz daleko jestesmy co:) fajnie:) ja juz na etapie ze dobrze sie czuje i ludzie widza brzuszek i gladza:D a dzidzia to tam nizej sporo i w glebi a na razie sie tylko miejsce robi ale ludzie chyba nie wiedza. Troche dziwnie jak mnie gladzili wczoraj ale chyba musze sie przyzwyczaic:D kurcze ale dziwne ze Cie mecza wymioty. @muza_ton sie tez meczyla z wymiotami i robila te proby watrobowe ja sie nie orientuje, mnie czasem mdli ale juz nie wymiotuje. Coraz rzadziej mnie mdli.

@martakratka ale takie bole do przezycia? Mnie trafiaja i trafialy sie takoe rzeczy akurat zawsze wieczorem ale naprawde konkretnie bolal mnie brzuch. Ale do przeżycia i tak inaczej bo jak sie kladlam na plecy to czulam sie dobrze a jak zle bole to mnie skreca ze tylko idzie sie skulic. Z tego co sie orientuję to takie bole normalne. Szczegolnie w pierwszej ciazy jak organizm pierwszy raz to ogarnia ale u Ciebie dluga przerwa wiec mysle ze normalne:* ps. Ale juz daleko jestesmy co:) fajnie:) ja juz na etapie ze dobrze sie czuje i ludzie widza brzuszek i gladza:D a dzidzia to tam nizej sporo i w glebi a na razie sie tylko miejsce robi ale ludzie chyba nie wiedza. Troche dziwnie jak mnie gladzili wczoraj ale chyba musze sie przyzwyczaic:D kurcze ale dziwne ze Cie mecza wymioty. @muza_ton sie tez meczyla z wymiotami i robila te proby watrobowe ja sie nie orientuje, mnie czasem mdli ale juz nie wymiotuje. Coraz rzadziej mnie mdli.
Do przeżycia :) To mnie uspokoilas :) Fajnie, że juz tak daleko. Ja dzis zaczynam 14 tc. Jeśli dobrze liczę to zaczynam 2 trymestr ;) Tyle, że u mnie nic nie widac jeszcze, ale to dla mnie akurat plus ;)

@martakratka jeśli te bóle są takie właśnie ciągnące, sprawiajace dyskomfort a nie nieludzkie cierpienie to jest ok. Każda ciąża jest jakoś odczuwalna. Mniej lub bardziej, ale jest. U Ciebie coś mi mówi, że te odczucia świadczą o tym, że ktoś potrzebuje miejsca.:)

@Totois30 hihi też tak miałam i trochę mam. Jakby koleżanki wiedziały, gdzie trzeba poklepać, żeby dzidzię namierzyć to na pewno by tam nie klepały, a tak to pewnie klepią po wątrobie albo po tych ziemniakach z kotletem i surówką. Ale dobra, niech klepią, echem się odbije i do dzidziusia trafi;)

@patuśka U mnie 14 dc i testy owulacyjne dalej negatywne.. zaczyna mnie to mocno... irytować:/
Dodatkowo mam już wyniki części badań i wszystko cacy..coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że krwiak mi zabrał maleństwo :(

@patuśka U mnie 14 dc i testy owulacyjne dalej negatywne.. zaczyna mnie to mocno... irytować:/
Dodatkowo mam już wyniki części badań i wszystko cacy..coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że krwiak mi zabrał maleństwo :(
To w sumie taka pozytywna rzecz, że wyniki masz dobre- krwiak być może się wchłonie, a tak przed kolejną ciążą nie musisz niczego doleczać. Testy owulacyjne, kurcze nie pomogę- nigdy nie używałam, nie wiem na ile są zawodne a na ile się sprawdzają :(

Dziewczyny, dziś na oddziale złapałam moją ginekolog i poprosiłam ją o zrobienie mi usg (w końcu to ona przez całą ciążę widziała jak Maksiu rośnie i widziała że nie jest ogromnym dzieckiem) po DOKŁADNYCH pomiarach, przepływów, wód itd powiedziała mi że wszystko z maluszkiem dobrze, że ogromny nie jest ale nie ma 1900g a 2300g około, usg robione na tym samym sprzęcie... Tylko ona zrobiła dokładne pomiary a tamten młody lekarz machał tą głowicą po brzuchu i badanie trwało około 2min...

@patuśka Krwiaka miałam podczas ciąży, nie chciał się wchłonąć... i wyszło jak wyszło. Czekam jeszcze na wyniki trombofilii..ale reszta książkowo. Niby fajnie, bo leków nie będę musiała brać na nic, alee ciekawe jak moje hormony:/ ten cykl to jedna wielka zagadka :( Chyba już schizuje :/
@Marika92 No to bomba! 2300 to już bedzbę co ponosić,ale po 10 minutach ręce nie odpadną ;p A tak poważnie..dobrze, że ją złapałaś i sprawdziła jak Maksio się ma :) Będzie dobrze;*

reklama
Do góry