reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Marika92 u mnie z powodu podwyższonego ciśnienia synek przestał przybierać na wadze. Urodziłam go w 38 tyg. z wagą 2850, a na początku lekarze prorokowali ponad 4 kg, później niestety się to zmieniło. Szybko narobił wagę, teraz jest chudy jak patyk, ale za to wysoki jak na swoje 5 lat ;) Odpoczywaje i niech Maksiu spokojnie czeka w brzuszku
U mnie dziewczyny niestety powtórka z rozrywki :( We wtorek byłam ma usg i po nim zaczęły mi się brązowe upławy. Mój lekarz jest na uropie, wizytę mam dopiero w pon., usg robiłam u innego, bo tak ustaliliśmy. Ponieważ wczoraj nadal miałam te brązowe upławy po pracy pojechałam do Pani ginekolog którą 5 lat temu robiła mi cc, bo na ginekologie do szpitala w moim mieście nigdy więcej nie pojadę. Zbadała mnie, zrobiła mi usg i powiedziała, że dzidziuś żyje, słyszałam serduszko. Niestety okazało się, że nam krwiaka, nie widać przyczyny krwawienia, ale coś przebąkneła o mieśniaku :( :(:( mam nadzieję, że to był tylko zły układ na usg. Generalnie dostałam jeszcze lutkę i mam leżeć. Strasznie się boję ostatnim razem plamienia zaczęły się w 6 tyg., w 8 zatrzymało się serduszko.... W 10 miałam zabieg. Teraz plamienia zaczęły się w 7tc i1 d. :(
Boję się wizyty w pon. Bo to będzie dokładnie taki sam dzień jak wtedy kiedy ostatnio zatrzymało się serduszko i jeszcze te plamienia ...... tak bardzo chciałam żeby tym razem było dobrze....
Skarbie na tym etapie zrobiłaś wszystko. Reszta to natura. Wierze ze będzie dobrze bo krwiak czy mięśniak to nie wyrok. Odpoczywaj a strach minie dopiero jak twoje dziecko bedzie mialo ze 30 lat :)

reklama
Maksiowy domek :)
2018-06-09_10-26-28-081.jpg

Załączniki

• 2018-06-09_10-26-28-081.jpg
    2018-06-09_10-26-28-081.jpg
    60,1 KB · Wyświetleń: 412
@patuśka ja 4 tygodnie po miałam betę 53, więc myślę, że jak nie masz dolegliwości bólowych to spokojnie poczekaj tylko sprawdź za jakiś czas czy spada.. pisałam wcześniej, że 6 tygodni po zabiegu jeszcze miałam betę koło 9 i @ zaraz. Każdy organizm jest inny i inaczej hormony wracają do normy :*
@Totois30 Dziękuję za podpowiedzi:) Spróbuję nie zwariować i przebrnąć przez ten miesiąc :) Teoretycznie płodne powinny mi się zacząć jakoś sb,ndz..a w ndz pierwsza rocznica ślubu,więc tak czy siak przytulanki będą :D
@Marika92 Kochana już ostatnia prosta a za chwilę.... tadadatadam meta i mały Maksiu z Wami :* :) Niech przez te 2 tygodnie jeszcze mocno się dokarmia :)
Dobrze sie czuje, ale przyznam ze troszke panikuje, bo nie mam jeszcze wynikow hispatu, a jest podejrzenie zasniadu groniastego w moim przypadku :(
@Marika92 u mnie z powodu podwyższonego ciśnienia synek przestał przybierać na wadze. Urodziłam go w 38 tyg. z wagą 2850, a na początku lekarze prorokowali ponad 4 kg, później niestety się to zmieniło. Szybko narobił wagę, teraz jest chudy jak patyk, ale za to wysoki jak na swoje 5 lat ;) Odpoczywaje i niech Maksiu spokojnie czeka w brzuszku
U mnie dziewczyny niestety powtórka z rozrywki :( We wtorek byłam ma usg i po nim zaczęły mi się brązowe upławy. Mój lekarz jest na uropie, wizytę mam dopiero w pon., usg robiłam u innego, bo tak ustaliliśmy. Ponieważ wczoraj nadal miałam te brązowe upławy po pracy pojechałam do Pani ginekolog którą 5 lat temu robiła mi cc, bo na ginekologie do szpitala w moim mieście nigdy więcej nie pojadę. Zbadała mnie, zrobiła mi usg i powiedziała, że dzidziuś żyje, słyszałam serduszko. Niestety okazało się, że nam krwiaka, nie widać przyczyny krwawienia, ale coś przebąkneła o mieśniaku :( :(:( mam nadzieję, że to był tylko zły układ na usg. Generalnie dostałam jeszcze lutkę i mam leżeć. Strasznie się boję ostatnim razem plamienia zaczęły się w 6 tyg., w 8 zatrzymało się serduszko.... W 10 miałam zabieg. Teraz plamienia zaczęły się w 7tc i1 d. :(
Boję się wizyty w pon. Bo to będzie dokładnie taki sam dzień jak wtedy kiedy ostatnio zatrzymało się serduszko i jeszcze te plamienia ...... tak bardzo chciałam żeby tym razem było dobrze....
Wyobrażam sobie, jak sie czujesz. Pamietaj, ze plamienia ma duzo kobiet i pozniej szczesliwie donosza ciążę. I to, ze poprzednim razem plamilas i tak sie nieszczesliwie skonczylo nie rzutuje na ta ciaze- moze byc inna przyczyna plamienia.

@Cleopatra_83 Dopóki serduszko bije, trzeba być dobrej myśli...tylko leż,nawet jak się dobrze czujesz. Ja przy krwiaku niby leżałam,ale jak mnie nie bolało to a to obiad, a to mały spacer... Kocyś na dwór ulubiona książka i leżakujemy :*:)
@patuśka a powtarzałaś sobie betę? To może skontaktuj się z lekarzem co i jak?
@Marika92 Jeeeja jakie cudo!!! Piękny ;D

@Marika92 czyli to ostatni miesiąc w dwupaku. Maksiu jest już ładnie rozwinięty, teraz trochę się jeszcze wzmocni i będzie gotowy do wycałowania. A szczęśliwy przyszły Tata jeszcze za granicą czy już pod ręką?

@Cleopatra_83 powoli, spokojnie. Masz dodatkową porcję leku, leż i odpoczywaj. Krwiaki czasem się zdarzają w ciąży i wchłaniają się lub po prostu są i dają co jakiś czas te denerwujące plamienia. Spróbuj jednak być dobrej myśli i skupić się na tym, że to malutkie serduszko bije.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry