Skarbie na tym etapie zrobiłaś wszystko. Reszta to natura. Wierze ze będzie dobrze bo krwiak czy mięśniak to nie wyrok. Odpoczywaj a strach minie dopiero jak twoje dziecko bedzie mialo ze 30 lat@Marika92 u mnie z powodu podwyższonego ciśnienia synek przestał przybierać na wadze. Urodziłam go w 38 tyg. z wagą 2850, a na początku lekarze prorokowali ponad 4 kg, później niestety się to zmieniło. Szybko narobił wagę, teraz jest chudy jak patyk, ale za to wysoki jak na swoje 5 lat Odpoczywaje i niech Maksiu spokojnie czeka w brzuszku
U mnie dziewczyny niestety powtórka z rozrywki We wtorek byłam ma usg i po nim zaczęły mi się brązowe upławy. Mój lekarz jest na uropie, wizytę mam dopiero w pon., usg robiłam u innego, bo tak ustaliliśmy. Ponieważ wczoraj nadal miałam te brązowe upławy po pracy pojechałam do Pani ginekolog którą 5 lat temu robiła mi cc, bo na ginekologie do szpitala w moim mieście nigdy więcej nie pojadę. Zbadała mnie, zrobiła mi usg i powiedziała, że dzidziuś żyje, słyszałam serduszko. Niestety okazało się, że nam krwiaka, nie widać przyczyny krwawienia, ale coś przebąkneła o mieśniaku mam nadzieję, że to był tylko zły układ na usg. Generalnie dostałam jeszcze lutkę i mam leżeć. Strasznie się boję ostatnim razem plamienia zaczęły się w 6 tyg., w 8 zatrzymało się serduszko.... W 10 miałam zabieg. Teraz plamienia zaczęły się w 7tc i1 d.
Boję się wizyty w pon. Bo to będzie dokładnie taki sam dzień jak wtedy kiedy ostatnio zatrzymało się serduszko i jeszcze te plamienia ...... tak bardzo chciałam żeby tym razem było dobrze....
reklama
patuśka
Fanka BB :)
Dobrze sie czuje, ale przyznam ze troszke panikuje, bo nie mam jeszcze wynikow hispatu, a jest podejrzenie zasniadu groniastego w moim przypadku@patuśka ja 4 tygodnie po miałam betę 53, więc myślę, że jak nie masz dolegliwości bólowych to spokojnie poczekaj tylko sprawdź za jakiś czas czy spada.. pisałam wcześniej, że 6 tygodni po zabiegu jeszcze miałam betę koło 9 i @ zaraz. Każdy organizm jest inny i inaczej hormony wracają do normy :*
@Totois30 Dziękuję za podpowiedzi Spróbuję nie zwariować i przebrnąć przez ten miesiąc Teoretycznie płodne powinny mi się zacząć jakoś sb,ndz..a w ndz pierwsza rocznica ślubu,więc tak czy siak przytulanki będą
@Marika92 Kochana już ostatnia prosta a za chwilę.... tadadatadam meta i mały Maksiu z Wami :* Niech przez te 2 tygodnie jeszcze mocno się dokarmia
Wyobrażam sobie, jak sie czujesz. Pamietaj, ze plamienia ma duzo kobiet i pozniej szczesliwie donosza ciążę. I to, ze poprzednim razem plamilas i tak sie nieszczesliwie skonczylo nie rzutuje na ta ciaze- moze byc inna przyczyna plamienia.@Marika92 u mnie z powodu podwyższonego ciśnienia synek przestał przybierać na wadze. Urodziłam go w 38 tyg. z wagą 2850, a na początku lekarze prorokowali ponad 4 kg, później niestety się to zmieniło. Szybko narobił wagę, teraz jest chudy jak patyk, ale za to wysoki jak na swoje 5 lat Odpoczywaje i niech Maksiu spokojnie czeka w brzuszku
U mnie dziewczyny niestety powtórka z rozrywki We wtorek byłam ma usg i po nim zaczęły mi się brązowe upławy. Mój lekarz jest na uropie, wizytę mam dopiero w pon., usg robiłam u innego, bo tak ustaliliśmy. Ponieważ wczoraj nadal miałam te brązowe upławy po pracy pojechałam do Pani ginekolog którą 5 lat temu robiła mi cc, bo na ginekologie do szpitala w moim mieście nigdy więcej nie pojadę. Zbadała mnie, zrobiła mi usg i powiedziała, że dzidziuś żyje, słyszałam serduszko. Niestety okazało się, że nam krwiaka, nie widać przyczyny krwawienia, ale coś przebąkneła o mieśniaku mam nadzieję, że to był tylko zły układ na usg. Generalnie dostałam jeszcze lutkę i mam leżeć. Strasznie się boję ostatnim razem plamienia zaczęły się w 6 tyg., w 8 zatrzymało się serduszko.... W 10 miałam zabieg. Teraz plamienia zaczęły się w 7tc i1 d.
Boję się wizyty w pon. Bo to będzie dokładnie taki sam dzień jak wtedy kiedy ostatnio zatrzymało się serduszko i jeszcze te plamienia ...... tak bardzo chciałam żeby tym razem było dobrze....
agatush
Moderatorka
Piękny domek Kochana!!!! Wytrzymacie jeszcze te 2 tygodnie :-) będzie wszystko dobrze :-)Maksiowy domek Zobacz załącznik 865466
martakratka
@Cleopatra_83 Dopóki serduszko bije, trzeba być dobrej myśli...tylko leż,nawet jak się dobrze czujesz. Ja przy krwiaku niby leżałam,ale jak mnie nie bolało to a to obiad, a to mały spacer... Kocyś na dwór ulubiona książka i leżakujemy :*
@patuśka a powtarzałaś sobie betę? To może skontaktuj się z lekarzem co i jak?
@Marika92 Jeeeja jakie cudo!!! Piękny ;D
@patuśka a powtarzałaś sobie betę? To może skontaktuj się z lekarzem co i jak?
@Marika92 Jeeeja jakie cudo!!! Piękny ;D
ivvonka
@Marika92 czyli to ostatni miesiąc w dwupaku. Maksiu jest już ładnie rozwinięty, teraz trochę się jeszcze wzmocni i będzie gotowy do wycałowania. A szczęśliwy przyszły Tata jeszcze za granicą czy już pod ręką?
@Cleopatra_83 powoli, spokojnie. Masz dodatkową porcję leku, leż i odpoczywaj. Krwiaki czasem się zdarzają w ciąży i wchłaniają się lub po prostu są i dają co jakiś czas te denerwujące plamienia. Spróbuj jednak być dobrej myśli i skupić się na tym, że to malutkie serduszko bije.
@Cleopatra_83 powoli, spokojnie. Masz dodatkową porcję leku, leż i odpoczywaj. Krwiaki czasem się zdarzają w ciąży i wchłaniają się lub po prostu są i dają co jakiś czas te denerwujące plamienia. Spróbuj jednak być dobrej myśli i skupić się na tym, że to malutkie serduszko bije.
Ostatnia edycja:
Będzie w piątek i już wszystko ogarnie ostatnie 2tyg a nie miesiąc@Marika92 czyli to ostatni miesiąc w dwupaku. Maksiu jest już ładnie rozwinięty, teraz trochę się jeszcze wzmocni i będzie gotowy do wycałowania. A szczęśliwy przyszły Tata jeszcze za granicą czy już pod ręką?
Ostatnia edycja:
ivvonka
Eeee... nie czaje bazy.ostatnie 2 mc a nie miesiąc
reklama
Edytowałam hehe mój mózg nie pracuje ...Eeee... nie czaje bazy.