reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Polecam melilax takie wlewki doodbytnicze,ale są naturalne i nieźle działają :) chyba, że jesteś uczulona na miód.. czereśnie i winogrona bym odradzała bo sporo cukru mają i tylko spotęgują dolegliwości

Dziewczyny, może to głupie pytanie,ale... ponoć takich nie ma ;) Jak wy stosowałyście testy owulacyjne? W określone dni w okolicach płodnych czy macie jakieś sposoby.. bo poprzednio przy staraniach w ogóle mi się nie pokazała owulacja a zaszłam w ciąże :/
Ja robilam codziennie od 10 dc. Jak czulam ze pobolewa mnie jajnik to 2 lub 3 razy dziennie. Zawsze pokazywaly wtedy 2 kreski.

reklama
@martakratka kiszona kapusta, jabłka, koktajl truskawkowy chociaż dziwne ze truskawki ani czereśnie Cię nie ruszają. No i to oczywiście co dziewczyny już pisały. A z pomocy aptekowych jest takie coś
500x500.jpeg

Genialny środek. Córkę z zaparć nawykowych przy pomocy tego wyprowadzilam. Fakt że to tylko wspomagacz był bo do tego jeszcze surowa marchewka która jeste.mega ale surowa bo gotowana zapiera. U nas też banan chociaż niektórych zapiera podobno. Dużo picia i owoców i warzyw. Kefir i maślanka też pomocne dlatego koktajl truskawkowy z kefirem to u.mnie 5 i.kibel. a i jeszcze ksylitol czyli cukier brzozowy. U mnie działanie podobne do koktajlu. Polecam śniadanie: 25g płatków owsianych, po 5g pestek slonecznika i dyni, 100g truskwek i borówek, 10g ksylitolu, 200g jogurtu naturalnego i trochę kefiru lub maślanki. No u mnie nie ma siły by nie dało rady.

Załączniki

• 500x500.jpeg
    500x500.jpeg
    26,5 KB · Wyświetleń: 435
@Syl92 kochana to nie jest glupie pytanie wcale:D ja przez 1szy cykl robilam zle testy, tzn wsadzalam do sikanca i zostawialam :D nie pytaj :D potem doczytalam ze sie zanurza na 10 sek i zostawia poziomo na 5 czy 10 min. ja generalnie robilam wieczorem, jak 2h nie pilam plynow, czytalam ze tak najlepiej. Jak pokazywala sie delikatna kreska, za 2-3 dni mialam owu. Jak sie pojawila ta kreska powtarzal testa rano, zeby zlapac najwiekszy pik. Kreska nigdy nie byla tak mocna jak testowa czasem nawet srednia ale potem byla juz lzejsza i wiedziam ze wtedy wczesniej byl pik.po piku, 24 h po, mialam owu czy jakos tak. Zgadzalo mi sie z monitoringiem. Ale najwyzsze stezenie czyli pik lh jest 24-36 h przed owu. 3Mam kciuki:)

Dziewczyny, zostajemy z Maksiem do końca już w szpitalu a koniec nastąpi z tego co mówił lekarz najpóźniej w 38tyg ze względu na to ciśnienie. Teraz sytuacja opanowana, ciśnienie nie skacze, przepływy i wody w normie, ale maluszek jest prawdopodobnie przez to ciśnienie właśnie za mały ale poza tym nic mu nie dolega. Więc de facto zostały mi 2 tygodnie około z brzuszkiem i mam nadzieję że trochę podrośnie Maksio i wszystko będzie dobrze :)

U mnie dobrze na zaparcia działa czarna kawa z rana.
@Marika92 Jak się mniejszy urodzi, to potem szybko nadrobi. A przynajmniej Twój kręgosłup nie będzie aż tak nadwyrężany. Moje dwójka się niewielka urodziła i w sumie dalej drobni są, ale mi to nie przeszkadza. Zresztą ty chyba też nie jesteś duża (nie wiem jak mąż??), więc po kim Maksiu ma być duży?

@witch84 moja waga ur w 40tyg - 2650g :D więc może po prostu Maksiu jest drobny po mnie.. Ja mam 155 cm a M 180cm więc wziął geny po mnie [emoji14] ale moja mama jak urodziła mojego brata w 37 tyg - ważył 1460g a teraz kawał chłopa :) więc niech jeszcze trochę podrośnie i będzie ok :)

Czesc dziewczyny. Nadrobie Was po pracy. Tymczasem...
Beta 103 wyszla mi dokładnie 22 dni po zabiegu. Myslicie ze jest to powód do zmartwień? Ide dopiero w środę do lekarza...

@martakratka kiszona kapusta, jabłka, koktajl truskawkowy chociaż dziwne ze truskawki ani czereśnie Cię nie ruszają. No i to oczywiście co dziewczyny już pisały. A z pomocy aptekowych jest takie coś
Zobacz załącznik 865241
Genialny środek. Córkę z zaparć nawykowych przy pomocy tego wyprowadzilam. Fakt że to tylko wspomagacz był bo do tego jeszcze surowa marchewka która jeste.mega ale surowa bo gotowana zapiera. U nas też banan chociaż niektórych zapiera podobno. Dużo picia i owoców i warzyw. Kefir i maślanka też pomocne dlatego koktajl truskawkowy z kefirem to u.mnie 5 i.kibel. a i jeszcze ksylitol czyli cukier brzozowy. U mnie działanie podobne do koktajlu. Polecam śniadanie: 25g płatków owsianych, po 5g pestek slonecznika i dyni, 100g truskwek i borówek, 10g ksylitolu, 200g jogurtu naturalnego i trochę kefiru lub maślanki. No u mnie nie ma siły by nie dało rady.
Dzięki ;) dzisiaj pomoglo pol litra soku z kiszonych ogorkow i kefir :) ulga ufff ;)

reklama
@witch84 moja waga ur w 40tyg - 2650g :D więc może po prostu Maksiu jest drobny po mnie.. Ja mam 155 cm a M 180cm więc wziął geny po mnie [emoji14] ale moja mama jak urodziła mojego brata w 37 tyg - ważył 1460g a teraz kawał chłopa :) więc niech jeszcze trochę podrośnie i będzie ok :)
No to kochama masz 2 tygodnie mega odpoczynku a potem to sie zacznie ;) wykorzystaj ten odpoczynek na Maksia, upps maksa ;)

Do góry