reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Irenaa ja tez twierdze ze mdlosci sa super:D naprawde uspokajaja i dla mnie wtedy dzieje sie:) @ivvonka noo przeniesamowite to wszystko tak sobie siedze i mam w brzuchu 8.5cm czlowieczka o_O ktory rosnie! No niesamowite..a poradnia perinatalna jest na karowej. Przynajmniej tam mnie pokierowali i tam sie umowilam na pierwsze badanko:)

reklama
@Totois30 na Karowej, aaa to kojarzę. Przyszpitalna pewnie. Dobrze, dobrze. Tam są porządni specjaliści. Tylko nie wczytuj się za bardzo w opinie, bo one często zamieszanie robią. Samemu trzeba sprawdzać.

Dziewczyny macie jakies sprawdzone sposoby na zaparcia... od kilku dni mam wrazenie że tylko granat by mi pomógł... istna masakra... czopki evaqu juz nie daja rady...pomocy ;)

Ja juz po prenatalnych. Wszystko ok :) Przeziernosc 1,8 . Moj W byl ze mną i zapytał o płeć. Niewiadomo jeszcze ale prawdopodobnie chlopiec ;) ja tam wiem, ze chlopiec ;) no ale On dumny bo ma misję jak to chłop zeby ród przedłużyć ;) Powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tymi statystykami, bo mi wyszło, że : trisonomia 21 - 1:806, trisonomia 18 - 1: 1684, a trisonomia 13 - <1:20000. To wyniki jeszcze bez krwi wiec mogą się zmienic.

Hihi ja Ci wrozylam synka ;) :) super wiadomosci, najważniejsze że wszystko dobrze :)

@ivvonka cycuchy mam pod kontrolą ;) ;mam torbiele nie groźne ale nie można tego zaniedbywać.Teraz jedna urosła milimetr.Podobno taka moja uroda..
A tak z innej beczki to dzisiaj tak mnie mdli i cieszę się jak nie wiem co.Z kawą przerzuciłam się na inkę ale jakoś nie mam smaka

Ja tez mam torbiele. Raz na rok / pół roku robie usg. A czujesz je np przed miesiaczka albo w okolicy owulacji? Kontrolujesz u ginekologa czy onkologa?

@gosia100 jakoś takie mam szczęście do ginekologów że jeszcze żaden nie zainteresował się tym co jest po wyżej pasa.Sama chodzę na usg piersi do dobrej pani radiolog,która na pierwszym badaniu stwierdziła ,że moje piersi mają niejednorodną strukturę i taka podobno moja uroda.A z tym odczuwaniem to trudno mi powiedzieć ja jestem raczej z tych co jakoś wyraźnie nie odczuwają faz cyklu.

@martakratka staraj się dużo pić wody i może śliwki, winogrona;generalnie dużo owoców.Podobno do czopków organizm się przyzwyczaja dlatego trzeba samemu pobudzać jelita do działania:)

@martakratka staraj się dużo pić wody i może śliwki, winogrona;generalnie dużo owoców.Podobno do czopków organizm się przyzwyczaja dlatego trzeba samemu pobudzać jelita do działania:)
Kurcze, ja wlasnie jem mnostwo owocow. Truskawki, czereśnie i tak na okrągło bo to jedyne po czym nie wymiotuję... ale widocznie to za mało. Spróbuje z tymi sliwkami suszonymi, chociaz ich nie lubię...

reklama
Dziewczyny macie jakies sprawdzone sposoby na zaparcia... od kilku dni mam wrazenie że tylko granat by mi pomógł... istna masakra... czopki evaqu juz nie daja rady...pomocy ;)
Polecam melilax takie wlewki doodbytnicze,ale są naturalne i nieźle działają :) chyba, że jesteś uczulona na miód.. czereśnie i winogrona bym odradzała bo sporo cukru mają i tylko spotęgują dolegliwości

Dziewczyny, może to głupie pytanie,ale... ponoć takich nie ma ;) Jak wy stosowałyście testy owulacyjne? W określone dni w okolicach płodnych czy macie jakieś sposoby.. bo poprzednio przy staraniach w ogóle mi się nie pokazała owulacja a zaszłam w ciąże :/

Ostatnia edycja:
Do góry