reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzień dobry dziewczyny. Dwa śni temu dostałam pierwszego okresu, 26 dni po zabiegu . Nie jest to normalny okres. Bardzo słabe bordowo, brązowe plamienie raczej i bardzo mnie to martwi. Owulacja już była , beta spadła do 1.7 po 16 dniach , kontrola u lekarza wszystko zagojone.
Świetne wiesci :) to teraz porzadkujcie wszystkie sprawy tak jak ostatnio pisalas, a potem dzialajcie ;)

reklama
Dzień dobry dziewczyny. Dwa śni temu dostałam pierwszego okresu, 26 dni po zabiegu . Nie jest to normalny okres. Bardzo słabe bordowo, brązowe plamienie raczej i bardzo mnie to martwi. Owulacja już była , beta spadła do 1.7 po 16 dniach , kontrola u lekarza wszystko zagojone.

Moze jeszcze Ci się "rozkręci" ten okres. A jak nie to może pójdź do lekarza sprawdzić. Ja niestety po łyżeczkowaniu miałam różne plamienia, zawsze myślałam że to już okres ale niestety okazało się ze byłam źle oczyszczona i musieli mi powtórzyć zabieg :( dlatego właśnie ja bym to sprawdziła...

@ivvonka jak tam u Ciebie? Odebraliscie juz wszystkie wyniki?

@Marika92 Maksiu siedzi grzecznie w brzusiu? :)

@Totois30 @muza_ton @martakratka i reszta zafasolkowanych jak się czujecie? Jak tam wasze juz coraz większe fasoleczki??

A kto teraz testuje? :)

@kb.karola90 dziekuje:) wlasnie tez mialam wywolywac Ivonke jestem ciekawa co u naszej fajterki:) ja czekam na czwartkowa wizyte bo mdlosci ustapily prawie calkiem i oprocz ociezalych piersi objawow brak a to juz przeciez duza fasolinka wiec mam stracha;) no ale wierze ze bedzie dobrze:) czekam jeszcze na takie wyniki przeciwcial ANA ktore moga moga niesc ryzyko przenikania przez lozysko od 16-20 tyg i zaburzac prace serca maluszka i moze bede musiala jezdzic do wawy na echokardiologiczne badanie serca ale zobaczymy, mysle tylko dobrze ale obawiam sie co tam kolejne tygodnie przyniosa. A jak u was staranka! 3mam bardzo kciuki, teraz bedzie u was cudnie, na pewno! Jakies plany wyjazdowe:)? Ja zamowilam tez detektor:p ale pewnie po czw przyjdzie, tak jestem ciekawa tej wizyty, 2 tyg to jednak wiecznosc:) na poczatku jakos lecialo ale teraz jak juz dalej troche o dziwo mam wiekszy stres...

@kb.karola90 dziekuje:) wlasnie tez mialam wywolywac Ivonke jestem ciekawa co u naszej fajterki:) ja czekam na czwartkowa wizyte bo mdlosci ustapily prawie calkiem i oprocz ociezalych piersi objawow brak a to juz przeciez duza fasolinka wiec mam stracha;) no ale wierze ze bedzie dobrze:) czekam jeszcze na takie wyniki przeciwcial ANA ktore moga moga niesc ryzyko przenikania przez lozysko od 16-20 tyg i zaburzac prace serca maluszka i moze bede musiala jezdzic do wawy na echokardiologiczne badanie serca ale zobaczymy, mysle tylko dobrze ale obawiam sie co tam kolejne tygodnie przyniosa. A jak u was staranka! 3mam bardzo kciuki, teraz bedzie u was cudnie, na pewno! Jakies plany wyjazdowe:)? Ja zamowilam tez detektor:p ale pewnie po czw przyjdzie, tak jestem ciekawa tej wizyty, 2 tyg to jednak wiecznosc:) na poczatku jakos lecialo ale teraz jak juz dalej troche o dziwo mam wiekszy stres...

Kochana na tym etapie to już mdłości mogą powili ustępować więc się nie martw [emoji9]

@kb.karola90 dziękuję. U mnie dobrze. Góra brzucha przestała mnie boleć. Widocznie Jaś planował jeszcze mamę poszerzyć a że ciężki materiał to sobie odpuścił :-)

My mamy mieć dziś gości. Naszykowaliśmy się z M to az mnie nogi do d... teraz chcą wejść to też siedzę z wyciągnietymi kopytami aby przeszło. Ciasto mi się dwa razy nie udało aż M pyta czy okres mam hehe. Ale w sumie nie rusza mnie to.

@Totois30 twój strach jest zrozumiały. Tak to.będzie po naszych przejściach ale będzie dobrze na pewno. Wiem że boisz się o te ANA ale trzeba wierzyć że nic się nie obudzi i będzie dobrze

Miłego dnia dziewczynki

@jagoda87 wlasnie wiem ze ustepuja ale z nimi bylo latwiej:D teraz tylko cierpliwie czekac mi pozostaje i troche polatac za lekarzami zeby na pewno wszystkiego dopatrzec:)
@muza_ton masz racje dziekuje:) musze wierzyc i byc dobrej mysli:) czuje ze coraz lepiej mi to idzie ale czasem wiadomo;) buziaki:)

@kasiula222 Tosia jak fajnie:D tak robilam juz w 2009 bo bolaly mnie stawy. Bralam arechine i przeszlo, 8 lat przerwy zupelnej, wrócił bol stawow po poronieniu, kazdy mowi ze jestem dziwnym przypadkiem bo zadna choroba mi nie pasuje bo mam dobre wyniki tylko przeciwciala ro 52 a one musza z czyms wspolwystepowac zeby cos zdiagnozować . Biopsja wykluczyla chorobe tkanki lacznej, inne badania duzo innych chorob wykluczyly. Teraz czuje sie dobrze. Robilam tez ANA we wrzesniu po poronieniu, w marcu i teraz, wynikow z teraz jeszcze nie mam.

reklama
Do góry