reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dzień dobry dziewczyny!! Ja dziś dostałam pierwszej @ po zabiegu cZyli 26 dni po. Ciekawa jestem jaki będzie i ile potrwa.
No to ładnie! Nie wiem, czy czytałaś. Wczoraj miałam wizytę, beta już tylko 16 więc lada moment też pewnie dostanę okres. Na USG miałam już owu, więc organizm już się rewelacyjnie zregenerował właściwie. Endometrium też super.

Szybko dostalas, czy będziesz ponownie sie starac? Ja na @ czekam ale dopiero 13 dni minęło, wiec jeszcze sobie poczekam.

Dziewczyny wyzale sie. Nikomu o tym nie mowilam. Ale nachodza mnie takie straszne myśli, ze co jesli lekarz sie pomylił i jednak moja Majusia moglaby zyc? Wiem wiem, pewnie to moja wyobraźnia... ale nie da sie AZ TAK pomylic, prawda? Powiedzcie mi ze nie bo zwariuje.
Myślę że dużo z nas ma takie myśli zwlaszczas jeśli nie towarzyszą nam żadne dolegliwości. No mnie też zawsze conajmniej 2 lekarzy badalo ale powiem wam że mam koleżankę u której nie było zarodka długo długo aż lekarz (jedna ze "slaw") kazal jej iść na usunięcie jajka płodowego ale coś jej ciągle wypadało i jak poszła do szpitala na czyszczenie bodajże po 2 tyg. to.... jednak jest córeczka.
Strasznie sie boję. Obiecalam sobie ze nie bede juz nic na ten temat czytac w necie. Mam jakies zle przeczucia, za dobrze narazie jest... Bardzo się denerwuje. Chcialanym juz środę.
zleci zobaczysz :*

@Lido kim jestes i dlaczego oceniasz moj wpis jako stary?:D
eee tam, ja tam nic nie widzę ;P

Już mamy, mam do Was pytanie. Jak zaszłam w ciążę, to zaczęłam obserwować Mamę Ginekolog i namiętnie oglądam sobie u niej filmiki z USG 3D. I tu mi nasunęło pytanie. Czy każdy lekarz ma możliwość zrobienia takiego USG na tych klasycznych sprzętach, czy w takiej sytuacji trzeba sie wybrać do takiego lekarza, który taki sprzęt ma? Nie wyobrażam sobie być przyszłą mamą i nie mieć takiej pamiątki z okresu ciąży, hehe.

@patuska każdy ma takie myśli. Tego już się nie dowiemy. Lepiej nie męczyć się już takimi negatywnymi myślami bo wiesz ze wcale to nie pomaga w staraniach .
Jeśli chodzi o starania to raczej się wstrzymamy do końca wakacji bo chciałabym w tym zasie poświecić energię i czas na odpieluchowanie młodej i odcyckowanie jej jeśli to się uda i mamy tez już plany wycieczkowe wiec raczej ze względów racjonalnych się wstrzymamy .
Dziękuje Ci.. wiem ze teraz juz nie ma o czym mowic, ale potrzebowalam zeby ktos mi to powiedzial.
@nafoczka wez mnie nie strasz. Pocieszam ze tym ze patrzylam sama na ekran podczas usg i dzidzius sie nie ruszal, akcji serca tez nie bylo, no i widać bylo ze urosl 5 mm zamiast 20 od ostatniej wizyty. Wiec wmawiam sobie ze przeciez sama widzialam i ze moze cuda istnieja, ale pewnie u mnie nie bylo wątpliwości.

Przepraszam Was... mam taki ponury dzien dzisiaj.

Ale ale!!!!!!!! Snilo mi sie ze wyszly mi 2 kreski na tescie. Moze sie niebawem sprawdzi :)

Już mamy, mam do Was pytanie. Jak zaszłam w ciążę, to zaczęłam obserwować Mamę Ginekolog i namiętnie oglądam sobie u niej filmiki z USG 3D. I tu mi nasunęło pytanie. Czy każdy lekarz ma możliwość zrobienia takiego USG na tych klasycznych sprzętach, czy w takiej sytuacji trzeba sie wybrać do takiego lekarza, który taki sprzęt ma? Nie wyobrażam sobie być przyszłą mamą i nie mieć takiej pamiątki z okresu ciąży, hehe.
3d nie kazdy robi i takie usg jest trochę drozsze. Robilam w 1 ciazy i polecam ;)

@porcelana a czemu juz mamy? Chyba ze ciaze traktujesz jako poczatek macierzynstwa:) ja nie doplacalam wiecej a mam z 10 tyg takie piekne zdjecie:) oczywiscie chodze prywatnie, ale jak chodze co 2 tyg to place co druga wizyte.
@patuśka ja sie Wlasnie balam takich scenariuszy i czekalam do samoistnego..ale nie mialam dzidzi w domu wiec w tej sytuacji pewnie nie czekalabym a poszla na zabieg. Zrobilas wszystko co mozesz:* nie zamartwiaj sie kochana, teraz nowy etap:*

Załączniki

• 20180508_131256.jpg
    20180508_131256.jpg
    649,1 KB · Wyświetleń: 86
reklama
@porcelana a czemu juz mamy? Chyba ze ciaze traktujesz jako poczatek macierzynstwa:) ja nie doplacalam wiecej a mam z 10 tyg takie piekne zdjecie:) oczywiscie chodze prywatnie, ale jak chodze co 2 tyg to place co druga wizyte.
@patuśka ja sie Wlasnie balam takich scenariuszy i czekalam do samoistnego..ale nie mialam dzidzi w domu wiec w tej sytuacji pewnie nie czekalabym a poszla na zabieg. Zrobilas wszystko co mozesz:* nie zamartwiaj sie kochana, teraz nowy etap:*
Zgadza się, źle to ujełam. Nie pomyślałam... Poprawiam się! Przyszłe Mamy i już Mamy ;-)
Zdjęcie super! Właśnie mi o takie chodziło, bo raczej są to klasyczne zdjęcia USG. Później też są takie super zdjęcia twarzyczek.
Czyli generalnie nie każdy lekarz ma możliwość zrobienia takiego zdjęcia i dania go na jakimś nośniku, tak?

Do góry