reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@porcelana rozumiem co czujesz ja miałam podobną sytuacje z sąsiadką. Miałyśmy terminy porodu w podobnym czasie tyle ze moje córeczki zmarły, ona jak się jej córka urodziła spotkałyśmy się i pierwsze co zrobiła to dała mi ja na ręce... jakoś się trzymałam przy niej ale jak wróciłam do domu to nie moglam się pozbierać.
Teraz tez się boje jak to będzie bo mama jednej z koleżanek mojej córki ze szkoły jest teraz tez w ciąży z bliźniakami.
Zresztą wszędzie widzę teraz bliźniaki co niestety u mnie wzbudzą wielka złość i smutek..

@Syl92 ja pierwszy cykl sprawdzałam testami owulacyjnymi a teraz trochę podeszłam na luzie. Dzisiaj 16dc i zobaczę co z tego wyszło [emoji6]
@martakratka trzymam kciuki za wizytę i prenatalne [emoji8]

reklama
@porcelana rozumiem co czujesz ja miałam podobną sytuacje z sąsiadką. Miałyśmy terminy porodu w podobnym czasie tyle ze moje córeczki zmarły, ona jak się jej córka urodziła spotkałyśmy się i pierwsze co zrobiła to dała mi ja na ręce... jakoś się trzymałam przy niej ale jak wróciłam do domu to nie moglam się pozbierać.
Teraz tez się boje jak to będzie bo mama jednej z koleżanek mojej córki ze szkoły jest teraz tez w ciąży z bliźniakami.
Zresztą wszędzie widzę teraz bliźniaki co niestety u mnie wzbudzą wielka złość i smutek..

@Syl92 ja pierwszy cykl sprawdzałam testami owulacyjnymi a teraz trochę podeszłam na luzie. Dzisiaj 16dc i zobaczę co z tego wyszło [emoji6]
@martakratka trzymam kciuki za wizytę i prenatalne [emoji8]
Nie dziękuję....

@martakratka o nieee i Ty tesknisz za mdlosciami:D no bylo latwiej jakis taki spokoj mialam, teraz troche brzusia widze ale nic nie czuje! To na tym etapie normalne ale trudno uwierzyc ze tam juz taki duzy bobas jest a na pewno jest i sie pieknie rozwija! U Ciebie i u mnie:) :* juz zaraz masz wizyte fajnie, ja w czwartek wizyta, caly tydzien mialam stres a cos czuje ze znow mnie spokoj ogarnia im blizej wizyty:) ja z tego szczescia po prenatalnych zapomnialam poprosic o fotke i teraz troche żałuje wiec polecam Ci przypomniec jakby nie dal foci:):*
@Syl92 ja na poczatku chodzilam na monit patrzec czy po prostu jest ok czy owu smiga. Razem z paskami zeby potrafic ocenic potem ich wiarygodnosc, ale moze jakbym nie chodzila i nie pilnowala tego to bym szybciej zaskoczyla? Nie wiadomo;)

@kb.karola90 dziekuje:) wlasnie tez mialam wywolywac Ivonke jestem ciekawa co u naszej fajterki:) ja czekam na czwartkowa wizyte bo mdlosci ustapily prawie calkiem i oprocz ociezalych piersi objawow brak a to juz przeciez duza fasolinka wiec mam stracha;) no ale wierze ze bedzie dobrze:) czekam jeszcze na takie wyniki przeciwcial ANA ktore moga moga niesc ryzyko przenikania przez lozysko od 16-20 tyg i zaburzac prace serca maluszka i moze bede musiala jezdzic do wawy na echokardiologiczne badanie serca ale zobaczymy, mysle tylko dobrze ale obawiam sie co tam kolejne tygodnie przyniosa. A jak u was staranka! 3mam bardzo kciuki, teraz bedzie u was cudnie, na pewno! Jakies plany wyjazdowe:)? Ja zamowilam tez detektor:p ale pewnie po czw przyjdzie, tak jestem ciekawa tej wizyty, 2 tyg to jednak wiecznosc:) na poczatku jakos lecialo ale teraz jak juz dalej troche o dziwo mam wiekszy stres...
Aaa bo u Ciebie to ten taki okres teraz jest ze objawy mijają, ruchów jeszcze nie czuć wiec głową głupieje :) a brzusio juz Ci rośnie?? Będzie dobrze i nie ma innej opcji!!!
A co u mnie...hmmm...zbliżają się dni płodne i glupieje...mam wielką nadzieję że się uda i ze to ze dostałam okres w moje urodziny i to tak wcześnie to jest znak że tym razem się uda (ale oczywiście nie nastawiam się, że uda się na 100%). A z drugiej strony cholernie się boje że znów stracę dziecko. Wierzę, naprawdę wierzę że tak nie będzie, że znamy przeciwnika i go pokonamy ale ten strach jest silniejszy...

@kb.karola90 dziękuję. U mnie dobrze. Góra brzucha przestała mnie boleć. Widocznie Jaś planował jeszcze mamę poszerzyć a że ciężki materiał to sobie odpuścił :-)

My mamy mieć dziś gości. Naszykowaliśmy się z M to az mnie nogi do d... teraz chcą wejść to też siedzę z wyciągnietymi kopytami aby przeszło. Ciasto mi się dwa razy nie udało aż M pyta czy okres mam hehe. Ale w sumie nie rusza mnie to.

@Totois30 twój strach jest zrozumiały. Tak to.będzie po naszych przejściach ale będzie dobrze na pewno. Wiem że boisz się o te ANA ale trzeba wierzyć że nic się nie obudzi i będzie dobrze

Miłego dnia dziewczynki

A który u Ciebie juz tydzień ?? Teraz to Ty się mlubisz gościć u innych i jechać na gotowe a nie jeszcze sama stać przy garach :)

W ogóle dziewczyny brzuszkami dawno zdjęć nie pokazywałyście :)

Dzięki, że pytasz :) Ja soe czuję cpraz lepiej. Mdlosci i wymioty juz mam tylko czasem, ale zamiast sie z tego cieszyć to sie martwię... W poniedzialek mam wizytę u lekarza z nfz, a we wtorek prenatalne, wiec stres sie nasila...

Spokojnie, wszystko będzie dobrze :) ja wiem ze to się łatwo mówi ale naprawdę tylko spokój może nas uratować a dzidziulek stresu nie lubi...
Nastaw się ze może już we wtorek dowiesz się czy to chłopiec czy dziewczynka :) a co przeczuwasz?

reklama
A u mnie w tym cyklu znów się nie udało :( nie wiem co jest nie tak... na monitoringu wszystko było ok predzej nie bylo problemu dopiero po zabiegu. Jakoś ostatnio trace nadziej że jeszcze się uda jeszcze . Moze powinnam cieszyc się 2 dzieci ktore juz mam a 3 nie jest mi dane .... moze za duzo chce ...
Czy.któraś z Was stosowala Ovarin ?
Kochana bo Ty na mnie czekasz ;) testujemy pod koniec miesiąca i obie.mamy dwie kreseczki ok?? :rolleyes:
A tak serio to niestety czasem trzeba kilka miesięcy czekać na te dwie kreseczki tym bardziej jak tak bardzo się ich pragnie...

Do góry