reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@porcelana Pewnie, aby do pierwszej @.. większość lekarzy teraz daje zielone światło po pierwszej małpie jak eszwszys się ładnie pogoiło także trzymam kciuki;) Ja niby miałam zaczekać 2@, alee... :)
Kurcze taki mam okres, że aż mi słabo :( kto to kurcze wymyślił :/
A tej pierwszej miesiączki się boję cholernie, bo wszystkie dotychczas w 90% bardzo ciężko znosiłam: biegunka, wymioty, ból na maxa, pierwsze dwa dni wyjęte z życia.
Ale i tak się jej nie mogę już doczekać... [emoji6] Ciekawe kiedy przyjdzie... Dzisiaj mija dopiero 15 dzień od zabiegu, a ja mam wrażenie jakby to już przynajmniej miesiąc zleciał.

reklama
@porcelana niektore dziewczyny pisaly ze kiedys mialy bolesne i zmienily im sie na slabsze...to pewnie indywidualna sprawa ale tego Ci zycze:) i zebys z 1 albo ze 2 mala a potem juz 2 kreseczki:) no chyba ze chwilke dluzej planujesz czekac:) @Irenaa moze to nie takie istotne sama nie wiem, ale warto sie podpytac , no to czekamy na bete, jak we wt moze byc ponad 1000 to moze zobaczyc pecherzyk ciazowy:) i gdzie sie umiejscowil:)

@porcelana To tak jest,każdy lekarz ma inne opinie.. mój prowadzący powiedział o tych dwóch, a po łyżeczkowaniu słyszałam tak jak Ty, że wszystko ładnie samo zeszło a zabieg dla pewności. Miesiąc po na wizycie także mówił, że śladów nie ma po zabiegu..
Teraz pierwsza @ dla mnie to jak standardowa tylko boli mnie tam gdzie była dzidzia, to normalne?

@Totois30 lekarz mówił,że obojętnie o jakiej porze dnia ale na kolejnej wizycie podrążę temat.Jutro jak będę miała drugi wynik bety to spróbuję się z nim skontaktować.Jutro jeszcze zrobię progesteron.Zastrzyki mam na dziesięć dni i gdyby z beta było ok to tak myślę jechać do niego we wtorek,bo i tak nic jeszcze nie zobaczymy na usg.
Jeśli beta będzie rosla prawidlowo (a napewno będzie) to nie spiesz sie z wizytą, bo tylko sie nadenerwujesz niepotrzebnie. Chyba ze ufasz swojemu lekarzowi i on Cie uspokoi a nie wystraszy....

@porcelana niektore dziewczyny pisaly ze kiedys mialy bolesne i zmienily im sie na slabsze...to pewnie indywidualna sprawa ale tego Ci zycze:) i zebys z 1 albo ze 2 mala a potem juz 2 kreseczki:) no chyba ze chwilke dluzej planujesz czekac:) @Irenaa moze to nie takie istotne sama nie wiem, ale warto sie podpytac , no to czekamy na bete, jak we wt moze byc ponad 1000 to moze zobaczyc pecherzyk ciazowy:) i gdzie sie umiejscowil:)
Nie planuję czekać. Cały czas jest wersja, że chcemy mieć dziecko i tego się trzymamy :-)
Zobaczymy, jaka jutro będzie beta i co powie moja ginekolog. Dam znać!

Nie planuję czekać. Cały czas jest wersja, że chcemy mieć dziecko i tego się trzymamy :-)
Zobaczymy, jaka jutro będzie beta i co powie moja ginekolog. Dam znać!
Daj znac koniecznie :)
A mi zostalo 13 dni do wizyty i juz swira dostaje, dzwonilam dzis zapytac czy moge przelozyc ja piatek i terminow brak :( jutro zapytam czy cos sie zwolnilo. Pierwszy raz ide do tego lekarza, ale podobno jest bardzo dobry i przyjmuje w klinice leczenia niepłodności

Ja 1@ miałam po 23 dniach po zabiegu i była bardzo obfita trwała 8 dni. Teraz jestem w trakcie 2@, przyszła po 29 dniach i jest chyba normalna jak przed ciąża, może krew jest trochę żywsza niż zwykle. Póki co cykle mam różne, przed ciążą miałam 24dniowe. Zobaczymy po ilu przyjdzie 3@ i mam nadzieje, ze to będzie ostatnia w ciągu najbliższych conajmniej 9 m-cy

Ja 1@ miałam po 23 dniach po zabiegu i była bardzo obfita trwała 8 dni. Teraz jestem w trakcie 2@, przyszła po 29 dniach i jest chyba normalna jak przed ciąża, może krew jest trochę żywsza niż zwykle. Póki co cykle mam różne, przed ciążą miałam 24dniowe. Zobaczymy po ilu przyjdzie 3@ i mam nadzieje, ze to będzie ostatnia w ciągu najbliższych conajmniej 9 m-cy
Bardzo krótkie cykle, przy staraniach to dobrze:)

Dziewczyny zrobiłam sama zastrzyk i nie było to nic strasznego.Dzwoniłam do gabinetu mojego lekarza i położna powiedziała,że jeżeli z beta będzie ok to spokojnie mogę zapisać się na wtorek 5 czerwca.Jutro o tej porze będę wiedziała już o wiele więcej...

reklama
Daj znac koniecznie :)
A mi zostalo 13 dni do wizyty i juz swira dostaje, dzwonilam dzis zapytac czy moge przelozyc ja piatek i terminow brak :( jutro zapytam czy cos sie zwolnilo. Pierwszy raz ide do tego lekarza, ale podobno jest bardzo dobry i przyjmuje w klinice leczenia niepłodności
Ja to się w sumie z moją ginekolog nawet nie umawiałam. W szpitalu powiedzieli, że mam jechać na kontrolę po dwóch tygodniach. A mam możliwość jechać do niej w poniedziałki lub środy, a wczoraj akurat mi nie pasowało.

Do góry