reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziś z okazji urodzin dostałam @...po 24 dniach odo poprzedniej...po 13 dniach od mega bólu jajnika...ale zero oznak zbliżającego się okresu...
Mam nadzieje ze to jest znak od mojej Zosieńki :) mam wielką nadzieję że tą datę będę podawać jako pierwszy dzień ostatniej miesiączki przez najbliższe 9 miesięcy:) Tym razem musi się udać!!!
Najlepszego z okazji urodzin sto lat :) no i wymarzonych dwóch kreseczsk

@nafoczka ale juz od poczatku ciazy gin mowil ze starsza ciaza. Owu mialam dosc szybko. Po drugim usg zmienil date porodu ze wzgledu na te roznice powiedzial ze ciaza starsza..bo zarodek od razu wiekszy i nnadrugim usg tak samo.slyszalam ze wlasnie z usg jest wazniejsza data..to juz nie fiem...
Oj kochana tydzień w ta czy ta strone :D byle po 38tc :*

Ja dziś wrocilam do pracy po "wczasach" na które mieliśmy pojechać z M. ale to nie ważne, ważne że jesteśmy już wszyscy razem w domu ♡

@Irenaa a co to za gdybanie:D ale czemu nie juz teraz? Ja zaczelam od pozytywu. Moje pierwszy zastrzyki klasa:) robie cale 2 miesiace, czasem sie zrobi śliniaczek ale jest bardzo ok. Przecieram osceniseptem, Biore sobie fałd skory i pod kotem 90 stopni wbijam igle:) powolutku wprowadzam plyn, jak wszystko wesslo czekam 2-3 sek wyjmuje puszcze fald i delikatnie masuje wacikiem:) jest spoko naprawde:)

@nafoczka jak zyjecie? A ja sie dopatrzyłam na dokumentach z prenatalnych ze mam date porodu z usg na 2.12:D to tego terminu juz sie beda trzymac bo potem moze rosnac maluch raz wolniej raz szybciej ? @martakratka poczekaj do prenatalnych , ja sie godzine napatrzylam na maluszka, mialam swoj monitor, skakal, rece do buzi bral, nogi sobie krzyzowal:) i uwierzylam:) mam wciaz chwile zwatpienia ale dzis nawet Pani dr inna powiedziala ze widac juz piekny brzuszek wiec mam juz co gladzic i do kogo gadac:)
Bardzo sie cieszę kochana. Jak te prenatalne wygladaly? Juz na usg oceniala Ci lekarka ryzyko chorob?

@martakratka dzieki:) ja juz przyszlam z wynikami pappa i wolną beta hcg,tak kazal lekarz, robilam je w 10 tyg. Najpierw krotki wywiad, potem chwila usg dopochwowego i potem godzine jezdzil po brzuchu:) mierzyl przeziernosc i mowil czy ok, wszystkie te inne parametry, pokazywal raczki, nozki, zoladek, pecherza szukal dlugo, na koniec kazal mi wyjsc, przyjal pacjentke i po 20 min jeszcze raz szukal i znalazl:) mowil ze wszystko musi znalezc, mozg pokazal jak sie podzielil, no jeszcze inne rzeczy. Potem wrzucil wyniki w program, tak samo pappa i bete i wyszlo ryzyko. Maluskie bardzo, wyjsciowe nawet spore ale po usg i pappa baaaardzo sie zmniejszylo. Juz przy usg mowil ze wszystko ładnie i cisnienie w tetnicach macicy mierzyl i szyjke i przeplywy. Wszystko chwalil;) ale juz sie stresuje znow:/ ech no to juz tak bedzie. Przynajmniej do ruchow ale cos czuje ze potem bedzie ze za malo sie rusza albo za duzo albo cos jeszcze:/ caly czas sie obawiam...czasem lepiej z tym a czasem tak jak dzis-gorzej:)

@martakratka dzieki:) ja juz przyszlam z wynikami pappa i wolną beta hcg,tak kazal lekarz, robilam je w 10 tyg. Najpierw krotki wywiad, potem chwila usg dopochwowego i potem godzine jezdzil po brzuchu:) mierzyl przeziernosc i mowil czy ok, wszystkie te inne parametry, pokazywal raczki, nozki, zoladek, pecherza szukal dlugo, na koniec kazal mi wyjsc, przyjal pacjentke i po 20 min jeszcze raz szukal i znalazl:) mowil ze wszystko musi znalezc, mozg pokazal jak sie podzielil, no jeszcze inne rzeczy. Potem wrzucil wyniki w program, tak samo pappa i bete i wyszlo ryzyko. Maluskie bardzo, wyjsciowe nawet spore ale po usg i pappa baaaardzo sie zmniejszylo. Juz przy usg mowil ze wszystko ładnie i cisnienie w tetnicach macicy mierzyl i szyjke i przeplywy. Wszystko chwalil;) ale juz sie stresuje znow:/ ech no to juz tak bedzie. Przynajmniej do ruchow ale cos czuje ze potem bedzie ze za malo sie rusza albo za duzo albo cos jeszcze:/ caly czas sie obawiam...czasem lepiej z tym a czasem tak jak dzis-gorzej:)
Dziękuję Ci bardzo. Ja mam je za rowny tydzien wieczorem i bardzo sie denerwuje. Bardzo.

reklama
Do góry