reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@porcelana Pewnie, aby do pierwszej @.. większość lekarzy teraz daje zielone światło po pierwszej małpie jak eszwszys się ładnie pogoiło także trzymam kciuki;) Ja niby miałam zaczekać 2@, alee... :)
Kurcze taki mam okres, że aż mi słabo :( kto to kurcze wymyślił :/
A tej pierwszej miesiączki się boję cholernie, bo wszystkie dotychczas w 90% bardzo ciężko znosiłam: biegunka, wymioty, ból na maxa, pierwsze dwa dni wyjęte z życia.
Ale i tak się jej nie mogę już doczekać... [emoji6] Ciekawe kiedy przyjdzie... Dzisiaj mija dopiero 15 dzień od zabiegu, a ja mam wrażenie jakby to już przynajmniej miesiąc zleciał.

reklama
@porcelana niektore dziewczyny pisaly ze kiedys mialy bolesne i zmienily im sie na slabsze...to pewnie indywidualna sprawa ale tego Ci zycze:) i zebys z 1 albo ze 2 mala a potem juz 2 kreseczki:) no chyba ze chwilke dluzej planujesz czekac:) @Irenaa moze to nie takie istotne sama nie wiem, ale warto sie podpytac , no to czekamy na bete, jak we wt moze byc ponad 1000 to moze zobaczyc pecherzyk ciazowy:) i gdzie sie umiejscowil:)

@porcelana To tak jest,każdy lekarz ma inne opinie.. mój prowadzący powiedział o tych dwóch, a po łyżeczkowaniu słyszałam tak jak Ty, że wszystko ładnie samo zeszło a zabieg dla pewności. Miesiąc po na wizycie także mówił, że śladów nie ma po zabiegu..
Teraz pierwsza @ dla mnie to jak standardowa tylko boli mnie tam gdzie była dzidzia, to normalne?

@Totois30 lekarz mówił,że obojętnie o jakiej porze dnia ale na kolejnej wizycie podrążę temat.Jutro jak będę miała drugi wynik bety to spróbuję się z nim skontaktować.Jutro jeszcze zrobię progesteron.Zastrzyki mam na dziesięć dni i gdyby z beta było ok to tak myślę jechać do niego we wtorek,bo i tak nic jeszcze nie zobaczymy na usg.
Jeśli beta będzie rosla prawidlowo (a napewno będzie) to nie spiesz sie z wizytą, bo tylko sie nadenerwujesz niepotrzebnie. Chyba ze ufasz swojemu lekarzowi i on Cie uspokoi a nie wystraszy....

@porcelana niektore dziewczyny pisaly ze kiedys mialy bolesne i zmienily im sie na slabsze...to pewnie indywidualna sprawa ale tego Ci zycze:) i zebys z 1 albo ze 2 mala a potem juz 2 kreseczki:) no chyba ze chwilke dluzej planujesz czekac:) @Irenaa moze to nie takie istotne sama nie wiem, ale warto sie podpytac , no to czekamy na bete, jak we wt moze byc ponad 1000 to moze zobaczyc pecherzyk ciazowy:) i gdzie sie umiejscowil:)
Nie planuję czekać. Cały czas jest wersja, że chcemy mieć dziecko i tego się trzymamy :-)
Zobaczymy, jaka jutro będzie beta i co powie moja ginekolog. Dam znać!

Nie planuję czekać. Cały czas jest wersja, że chcemy mieć dziecko i tego się trzymamy :-)
Zobaczymy, jaka jutro będzie beta i co powie moja ginekolog. Dam znać!
Daj znac koniecznie :)
A mi zostalo 13 dni do wizyty i juz swira dostaje, dzwonilam dzis zapytac czy moge przelozyc ja piatek i terminow brak :( jutro zapytam czy cos sie zwolnilo. Pierwszy raz ide do tego lekarza, ale podobno jest bardzo dobry i przyjmuje w klinice leczenia niepłodności

Ja 1@ miałam po 23 dniach po zabiegu i była bardzo obfita trwała 8 dni. Teraz jestem w trakcie 2@, przyszła po 29 dniach i jest chyba normalna jak przed ciąża, może krew jest trochę żywsza niż zwykle. Póki co cykle mam różne, przed ciążą miałam 24dniowe. Zobaczymy po ilu przyjdzie 3@ i mam nadzieje, ze to będzie ostatnia w ciągu najbliższych conajmniej 9 m-cy

Ja 1@ miałam po 23 dniach po zabiegu i była bardzo obfita trwała 8 dni. Teraz jestem w trakcie 2@, przyszła po 29 dniach i jest chyba normalna jak przed ciąża, może krew jest trochę żywsza niż zwykle. Póki co cykle mam różne, przed ciążą miałam 24dniowe. Zobaczymy po ilu przyjdzie 3@ i mam nadzieje, ze to będzie ostatnia w ciągu najbliższych conajmniej 9 m-cy
Bardzo krótkie cykle, przy staraniach to dobrze:)

Dziewczyny zrobiłam sama zastrzyk i nie było to nic strasznego.Dzwoniłam do gabinetu mojego lekarza i położna powiedziała,że jeżeli z beta będzie ok to spokojnie mogę zapisać się na wtorek 5 czerwca.Jutro o tej porze będę wiedziała już o wiele więcej...

reklama
Daj znac koniecznie :)
A mi zostalo 13 dni do wizyty i juz swira dostaje, dzwonilam dzis zapytac czy moge przelozyc ja piatek i terminow brak :( jutro zapytam czy cos sie zwolnilo. Pierwszy raz ide do tego lekarza, ale podobno jest bardzo dobry i przyjmuje w klinice leczenia niepłodności
Ja to się w sumie z moją ginekolog nawet nie umawiałam. W szpitalu powiedzieli, że mam jechać na kontrolę po dwóch tygodniach. A mam możliwość jechać do niej w poniedziałki lub środy, a wczoraj akurat mi nie pasowało.

Do góry