reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

A to jest tak, ze przy niezerowej becie nie ma owulki, prawda? Bo ja tak troche sie czuje jak na owulacje, mam 13 dni po zabiegu, ale jak robilan sikanca przedwczoraj to kreska pokazala sie od razu.. chyba musze to zwalić na hustawke hormonalna

reklama
Czy podczas starań myślicie ze siłownia może zaszkodzić ? Już sama nie wiem czym głowę mam sobie zająć... postanowiłam do tego cyklu na luzie podejść bez testów owulacyjnych i mierzenia temperatury ale mi ciężko jakoś... zaczęłam mieć obawy czy nam się kiedyś jeszcze uda doczekać maluszka [emoji17]

@patuśka ja po cc tez szybko miałam owulacje aż lekarz na kontroli się zdziwił i nie jestem na 100% pewna ale wydaje mi się ze moja beta nie była jeszcze zerowa podczas owu

Ostatnia edycja:
Dawno mnie tu nie było, bo tak jak wcześniej wspominałam byłam na tygodniowym urlopie. Dziś byłam na pierwszym USG i jest maluszek wraz z pulsującym serduszkiem. Jest nadzieja, że będzie dobrze :)
IMG_2305.JPG

Załączniki

• IMG_2305.JPG
    IMG_2305.JPG
    1,5 MB · Wyświetleń: 435
@jagoda87 rozumiem Cie doskonale tez czesto miewalam takie momenty. Ale wiedz ze na pewno sie uda! Ja wkroczylam w drugi trymestr i mam wrazenie ze boje sie jeszcze bardziej niz na poczatku..wczoraj i dzis mialam dodatkowe wizyty u specjalisty i robilam dodatkowe badania, czy nie wzrosly mi przciwciala ktore przenikaja przez lozysko...to jedyne przeciwcialo jakie mi kiedykolwiek wychodzilo, wlasnie to ktore przechodzi ale na szczescie takie najlzejsze ale i tak czekaja mnie wycieczki do Warszawy co 2 tyg na specjalistyczne badania:) ale dzis obiecalam dzidzi w brzuszku ze zrobie wszystko co w mojej w mocy zeby byl z nami:) trzeba wierzyc:* a silownia mysle ze na plus, wspomaga ukrwienie macicy, zwieksza sie wtedy endometrium i maluszek moze sie ladnie zagniezdzic:) oczywiscie umiarkowany sport czy silownia ale ja osobiscie polecam, ruch jest super:)

@jagoda87 rozumiem Cie doskonale tez czesto miewalam takie momenty. Ale wiedz ze na pewno sie uda! Ja wkroczylam w drugi trymestr i mam wrazenie ze boje sie jeszcze bardziej niz na poczatku..wczoraj i dzis mialam dodatkowe wizyty u specjalisty i robilam dodatkowe badania, czy nie wzrosly mi przciwciala ktore przenikaja przez lozysko...to jedyne przeciwcialo jakie mi kiedykolwiek wychodzilo, wlasnie to ktore przechodzi ale na szczescie takie najlzejsze ale i tak czekaja mnie wycieczki do Warszawy co 2 tyg na specjalistyczne badania:) ale dzis obiecalam dzidzi w brzuszku ze zrobie wszystko co w mojej w mocy zeby byl z nami:) trzeba wierzyc:* a silownia mysle ze na plus, wspomaga ukrwienie macicy, zwieksza sie wtedy endometrium i maluszek moze sie ladnie zagniezdzic:) oczywiscie umiarkowany sport czy silownia ale ja osobiscie polecam, ruch jest super:)

Dziękuje kochana [emoji9]ja cały czas Ci kibicuje i trzymam za Was mocno kciuki! Zobaczysz ze w grudniu będziesz tuliła swoją kruszynkę, będzie wszystko dobrze! [emoji6]
Ja postanowiłam ze dam sobie na luz ze staraniami trochę bo po wcześniejszym niestety nieudanym cyklu trochę podupadłam psychicznie... daje sobie czas do końca wakacji i jeżeli się nie uda mam zamiar porobić podstawowe badania.

Odebrałam dzisiejsze wyniki bety. Jestem w szoku jak szybko spadła! Ostatni wynik z 7 maja to był 17 456, a dzisiaj... tylko 16. Zabieg miałam 14 maja.
Zrobiłam też progesteron. Wynik mam 0,64 wedlug norm jest to owulacja...

reklama
Do góry