reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Irenaa Pięknie! Gratulacje:** Oby teraz tylko ładnie rosło:*
@Marika92 szybko zleci, zobaczysz i będziesz tulić niunia :)
Tak się nie mogłam doczekać tej wrednej @, no i nagle, tak jak mowiłyście, dopadła mnie dziś bez żadnych zapowiedzi,a teraz pieruńsko boli.. no to zaczynamy zabawę w kontrolę cyklu.. i oczekiwanie czy kolejna się zjawi. Dziwi mnie tylko, że przyszła przy betaHCG 8,51..

reklama
Dziewczyny zaczelam dzis 12 tydzień, a zupelnie nie czuję ze jestem w ciąży...
To znaczy psychicznie, bo fizycznie czuję po wszystkich możliwych "skutkach ubocznych"... Zastanawiam sie kiedy mi sie to zmieni... Czy to wynik tego poronienia i strachu...? Za tydzien mam prenatalne i juz zaczynam swirowac ze strachu... prasnijcie mnie w łeb...
To normalne, strach o stres, ale będzie dobrze - zobaczysz :-)
Dziewczyny dzięki za troskę.Odebrałam wynik i jest 125,4 więc jest super!! W środę zobaczymy jak przyrasta.Teraz to z jednej strony radość a z drugiej strach ale wiecie jak to działa.Muszę wierzyć że będzie dobrze.I muszę zrobić zastrzyk z clexane nie wiem jak do tego się zabrać.
Super! Gratulacje i ściskam mocno kciuki.

@Irenaa Pięknie! Gratulacje:** Oby teraz tylko ładnie rosło:*
@Marika92 szybko zleci, zobaczysz i będziesz tulić niunia :)
Tak się nie mogłam doczekać tej wrednej @, no i nagle, tak jak mowiłyście, dopadła mnie dziś bez żadnych zapowiedzi,a teraz pieruńsko boli.. no to zaczynamy zabawę w kontrolę cyklu.. i oczekiwanie czy kolejna się zjawi. Dziwi mnie tylko, że przyszła przy betaHCG 8,51..
No patrz, czyli nie musi spasc do 0 zeby sie @ pojawila
Będziesz mierzyć tempke i robic testy owu?

@patuśka teraz już cisza, więc nie wiem czy to okres..zobaczymy jutro :/ Hmm..u mnie się to nie sprawdzało,a do testów nie mam cierpliwości..narazie spróbujemy tak ooo...w okolicach owulacji intensywniej, a poza tym jak będzie ochota.. chyba oboje z T chcemy zaznać trochę "normalności" po tym wszystkim:*
Wczoraj byłam na Izbie Przyjęć bo tak mnie brzuch bolał, że bslsm się co się dzieje...po 7h oczekiwań... Przyjęli mnie i stwierdzili, że ani na okres tu nic nie wygląda,ani na ciążę..za dwa tygodnie sprawdzić BetaHCG i USG zrobić a do tego czasu czekać...więc jak dziś zobaczyłam krwawienie na papierze to mnie wcieło..

@nafoczka jak zyjecie? A ja sie dopatrzyłam na dokumentach z prenatalnych ze mam date porodu z usg na 2.12:D to tego terminu juz sie beda trzymac bo potem moze rosnac maluch raz wolniej raz szybciej ? @martakratka poczekaj do prenatalnych , ja sie godzine napatrzylam na maluszka, mialam swoj monitor, skakal, rece do buzi bral, nogi sobie krzyzowal:) i uwierzylam:) mam wciaz chwile zwatpienia ale dzis nawet Pani dr inna powiedziala ze widac juz piekny brzuszek wiec mam juz co gladzic i do kogo gadac:)

@nafoczka jak zyjecie? A ja sie dopatrzyłam na dokumentach z prenatalnych ze mam date porodu z usg na 2.12:D to tego terminu juz sie beda trzymac bo potem moze rosnac maluch raz wolniej raz szybciej ? @martakratka poczekaj do prenatalnych , ja sie godzine napatrzylam na maluszka, mialam swoj monitor, skakal, rece do buzi bral, nogi sobie krzyzowal:) i uwierzylam:) mam wciaz chwile zwatpienia ale dzis nawet Pani dr inna powiedziala ze widac juz piekny brzuszek wiec mam juz co gladzic i do kogo gadac:)
Oni zawsze trzymają się terminu z ostatniej @ resztę traktują statystycznie :)
A u nas dziękuję, dobrze. Byłam z małym u kontroli i uszy zdrowe ale jeszcze 2 dni antybiotyk. A wracając od lekarza wybrałam M ze szpitala. W tym całym nieszczęściu dobrze to nam zrobiło , żeby cenić to co się ma :) ♡ za 3 tyg. znowu pójdzie na cala serię badań
@roki_1991 to ty sprytne oko masz ale popieram :*

@nafoczka ale juz od poczatku ciazy gin mowil ze starsza ciaza. Owu mialam dosc szybko. Po drugim usg zmienil date porodu ze wzgledu na te roznice powiedzial ze ciaza starsza..bo zarodek od razu wiekszy i nnadrugim usg tak samo.slyszalam ze wlasnie z usg jest wazniejsza data..to juz nie fiem...

reklama
Dziś z okazji urodzin dostałam @...po 24 dniach odo poprzedniej...po 13 dniach od mega bólu jajnika...ale zero oznak zbliżającego się okresu...
Mam nadzieje ze to jest znak od mojej Zosieńki :) mam wielką nadzieję że tą datę będę podawać jako pierwszy dzień ostatniej miesiączki przez najbliższe 9 miesięcy:) Tym razem musi się udać!!!

Do góry