reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie mam sie kogo poradzic,z drugiej strony nie chce nikomu robić nadziei czy coś dlatego prosze o porade Was.
Mam za soba dwa poronienia... Oba w połowie drugiego miesiąca ciazy z czym drugie było pustym jajeczkiem i wagalo łyżeczkowania...
Mineło 6 miesiecy nie staralismy sie jakos specjalnie z mężem ale i też nie zabezpieczalismy sie. Jakos na sama myśl o ciazy czuje radosc ale i straszny strach. Chodzi o to że ostatnia @ miałam 13.04 i kolejna powinna być 16.05 a ja w tym miesiącu czułam jakies dziwne klucia w jajniku, draznil mnie zapach kawy co potem ustapilo i wg jakos myślałam że jestem,miałam jakies takie przyczucie czy swiadomosc, ale cały czas sobie mówie że sobie wkrecam bo bardzo bym chciała. Jest trzy dni po terminie spodziewanej @ mnie boli brzuch i piersi strasznie jak podczas @ już od jakiś 3-4 dni strasznie sie boje ... Na dodatek wczoraj zauwarzyłam brazowe ledwo widoczne bo nawet nie na bieliznie jednorazowe brudzenie....dzisiaj wypatrywalam @ ale dzięki Bogu nie przychodzi. Powiedzcie mi zrobić test dzisiaj czy jutro z rana? Nie wiem czy odczekam... Przepraszam że aż tyle tego ale nie mam sie komu wygadac....

reklama
Jesteś po terminie @ więc jutro zrob test apotem ewentualnie betę.Po co żyć w niepewności zwłaszcza że masz za sobą tak smutne przeżycia.Może Jesteś w ciazy to lekarz na pewno przepisze leki na podtrzymanie.

@Karinettka po pierwsze witaj w naszym gronie, wszystkie przeszlysmy mniej wiecej przez to samo, totez doskonale Cie rozumiemy.
Ja na Twoim miejscu zrobilabym test, bo nie naleze do specjalnie cierpliwych. Powiem tak, ja w tym miesiacu zrobilam 6 testow (wszystkie negatywne), na wszelki wypadek. Jesli masz regularne cykle, a @ sie spoznia, to moze byc to ciaza, czego bardzo Ci zycze. I wygaduj sie ile potrzeba, po to tu jestesmy.

Dzięki Aggs
Mam w domu duphason z zeszłej.... Zrobie jutro rano, ale dzisiaj chyba nerwicy dostane... Boże chciała bym sie cieszyc normalnie jak wiekszosc kobiet a nie sie bać że znowu coś nie tak ... Moje cykle po tym łyżeczkowaniu były różne ale ostatnio sie unormowaly.... Ale ten miesiąc jest wg jakiś inny,tym bardziej że w pierwszej od razu wiedziałam że jestem na samym poczatku,poprostu to czułam i już....nie chce znowu tego przechodzic,tym bardziej że przy ostatniej na łyżeczkowaniu byłam taka rozsypana że oni sami nie wiedzieli co maja ze mna zrobić....a z nikim o tym pogadać nie mogę bo moje wszystkie siostry miały książkowe ciaze....a po drugie od razu sie rozklejam...

@martakratka trzymam kciuki za rozmowę z dyrą
@nafoczka zdrówka dla Twoich chłopców
@Karinettka witaj ja bym na Twoim miejscu już dawno zrobiła teścior ale ja tez z tych niecierpliwych ale test juz powinien pokazac bo to juz po terminie @ to trzymam kciuki za 2 kreseczki
@Aggs oby wam się udało wkońcu być razem bo pewnie ciężko tak na odległość....ale po burzy zawsze wychodzi słońce i pewnie u Was też tak będzie

ja dziś byłam na monitoringu dziś 17 dc owulacja była endo 11mm lekarz powiedział że wszystko ok ale pytalam go o te plamienia przed @ i dał mi Duphaston tylko teraz nie wiem czy mam brac juz od dziś czy od jutra i przez ile dni bo mi nie powiedział powiedział tylko że jak @ nie przyjdzie to mam zrobić test i jak coś to przyjśc .Za dużo się nie dowiedziałam .

Dzięki za kciuki monia_l
Ja testu nie robilam bo nie chcialam sobie odbierac tej nadziei...bo jak mnie nic nie bolalo to chciałam zaczekac do @ a jak nie przyjdzie to zaraz test ale brzuch boli jak przy @ no i to wczorajsze leciutkie jednorazowe plamienie... Dzisiaj że strachu sprawdzam podczas każdej wizyty w toalecie ale na szczęście nic....
Myślicie że mogę zrobić dzisiaj? I wyjdzie wiarygodny? Czy jutro rano lepiej? Bo Oczywiście jak by wyszła dzisiaj jedna krecha to bym sobie wkrecala że zafalszowany bo nie z porannego itd....

Ja zrobiłabym z porannego moczu bo wtedy wynik jest bardziej wiarygodny.Noc szybko minie..a ranek może przynieść dobre wiadomości

@Karinettka witaj. Skoro jesteś już 4 dni po terminie, to wydaje mi się że nie ma znaczenia o której zrobisz ten test, bo beta powinna być na tyle duża że powinno wyjść o każdej porze. Zawsze możesz zrobić teraz a jak nie wyjdzie to powtórzysz rano ;)

reklama
@Totois30
Hej, od czego tu zacząć, te badanie prenatalne miałam za darmo w ramach prywatnej opieki, więc jakość wizyty dla mnie nie była zadowalająca, bez żadnych uczuć, zdawkowe informacje i do widzenia.
Choć od mojego lekarza też ciężko coś wyciągnąć,to czuje się jednak takie coś, że przejmuje się swoimi pacjentkami.
No, ale ważne, że badanie było :)
Dziecko ponoć zdrowe, wszystkie najważniejsze parametry w normie, no ale nie może być za kolorowo i..
Szłam na to usg z przeświadczeniem, że pewnie już dziecko nadrobiło pozostałe 1 dzień różnicy miedzy OM, A TP (wcześniej było aż 5 dni i stosunkowo różnica się zmniejszała) do dzisiaj...
Dzisiaj się okazuje, że znowu jest różnica 4 dni, no kurcze, co jest nie tak?
Czy dziecko się źle rozwija ? że zamiast być w 13 tyg i 5 dniu, jestem wg usg w 13 i 1 dniu.
Teraz nie wiem, co z dha, bo miałam brać od 14 tyg, ale to mam się sugerować teraz OM, czy usg ?
Nie powiem, bo się martwię, gdyż nie myślałam, że znowu ciąża okaże się młodsza...

Do góry