reklama
Totois30
Fanka BB :)
@Paulinax ciaza byla mlodsza bo byla pozniej owulacja, ja mam ciaze starsza o 5 dni bo wczesniejsza owulacja i moze szybsze zagniezdzenie, ale ona caly czas jest pozniej o 5 dni czy jest pozniej o jeszcze 4 czyli razem 9? @monia_l jak owulacja potwierdzona to mozesz juz brac dupka powodzenia: ) @Karinettka czesc dzialaj dzialaj, test, beta i sru do lekarza po wspomagacze czekamy na dalsze info i trzymamy kciuki
natala95
A ja zrobiłbym i dziś i jutro ranoDzięki za kciuki monia_l
Ja testu nie robilam bo nie chcialam sobie odbierac tej nadziei...bo jak mnie nic nie bolalo to chciałam zaczekac do @ a jak nie przyjdzie to zaraz test ale brzuch boli jak przy @ no i to wczorajsze leciutkie jednorazowe plamienie... Dzisiaj że strachu sprawdzam podczas każdej wizyty w toalecie ale na szczęście nic....
Myślicie że mogę zrobić dzisiaj? I wyjdzie wiarygodny? Czy jutro rano lepiej? Bo Oczywiście jak by wyszła dzisiaj jedna krecha to bym sobie wkrecala że zafalszowany bo nie z porannego itd....
ivvonka
@Karinettka ja obstawiam robienie testów rano. Wtedy jest większe prawdopodobieństwo wykrycia ciąży. Dziś też możesz jeśli się bardzo denerwujesz, ale poranne są jednak pewniejsze i zwłaszcza na początku kreska wychodzi mocniejsza.
I nie martw się tym brakiem książkowej ciąży. Głowa do góry i staraj się myśleć, że druga próba będzie udana, czego serdecznie Ci życzę. No i daj znać co z tymi kreskami.
I nie martw się tym brakiem książkowej ciąży. Głowa do góry i staraj się myśleć, że druga próba będzie udana, czego serdecznie Ci życzę. No i daj znać co z tymi kreskami.
@Karinettka, mi pozytyw w pierwszej ciazy wyszedl dopiero kilka dni po terminie spodziewanej @, ale ja od okolo roku mam cykle miedzy 26 a 33 dni, wiec nigdy nie wiadomo. Ja bym nie wytrzymala i robila od razu.
Mam dzis 29dc i czuje sie fatalnie. Bola mnie pachwiny i cycy, o podbrzuszu nie wspomne. Sprawdzilam szyjke na wszekli wypadek, ale jest zamknieta, wiec jeszcze sie pewnie pomecze. Do tego zasypiam niemal na stojaco.
@ivvonka, Ty bralas castagnus. Pomogl Ci uregulowac troche cykle i zlagodzic pms? Mialam juz niczego nie brac, ale mecze i siebie i otoczenie, wiec pewnie czegos sprobuje.
Mam dzis 29dc i czuje sie fatalnie. Bola mnie pachwiny i cycy, o podbrzuszu nie wspomne. Sprawdzilam szyjke na wszekli wypadek, ale jest zamknieta, wiec jeszcze sie pewnie pomecze. Do tego zasypiam niemal na stojaco.
@ivvonka, Ty bralas castagnus. Pomogl Ci uregulowac troche cykle i zlagodzic pms? Mialam juz niczego nie brac, ale mecze i siebie i otoczenie, wiec pewnie czegos sprobuje.
@Paulinaxxx Im ciąża starsza, tym różnice mogą/będą większe wychodzić. U mnie pod koniec ciąży niektóre wymiary różniły się o prawie 3 tygodnie. A co do terminu z USG - wszystko zależy gdzie lekarz postawi punkty pomiarowe, wystarczy że dziecko się wychyli w którąś stronę - a takie postawienie punktu chociażby o mm dalej na monitorze, może zrobić dużą różnicę. Najważniejsze, że dziecko rośnie miarowo.
@Aggs Ja brałam Castagnusa, bo miałam plamienia przed @. Pomogło.
@Aggs Ja brałam Castagnusa, bo miałam plamienia przed @. Pomogło.
Bierze sie od 1 dnia cyklu? Mam nadzieje, ze na mnie zadziala. Zeby chociaz wyregulowal cykle, zebym wiedziala, kiedy owulacja@Aggs, tak pomógł mi. Możesz spróbować przez trzy cykle, ale nie więcej, bo tylko tyle można jednorazowo. Nie każdemu jednak pomaga, czasem organizm na jego działanie nie reaguje.
reklama
martakratka
No to jestem na L4. Lekarz sam kazal mi je brac, bo mialam cisnienie podwyzszone wiec nie mialam wyboru. Czy któraś z Was miala nadciśnienie w ciąży? Najwaznieksze ze z dzidzia jest ok, znowu widzialam serduszko pikajace A co do dyry - szok Pelna kultura, gratulacje i uśmiech... padłam ... I po co mi byly te stresy?