reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie mam sie kogo poradzic,z drugiej strony nie chce nikomu robić nadziei czy coś dlatego prosze o porade Was.
Mam za soba dwa poronienia... Oba w połowie drugiego miesiąca ciazy z czym drugie było pustym jajeczkiem i wagalo łyżeczkowania...
Mineło 6 miesiecy nie staralismy sie jakos specjalnie z mężem ale i też nie zabezpieczalismy sie. Jakos na sama myśl o ciazy czuje radosc ale i straszny strach. Chodzi o to że ostatnia @ miałam 13.04 i kolejna powinna być 16.05 a ja w tym miesiącu czułam jakies dziwne klucia w jajniku, draznil mnie zapach kawy co potem ustapilo i wg jakos myślałam że jestem,miałam jakies takie przyczucie czy swiadomosc, ale cały czas sobie mówie że sobie wkrecam bo bardzo bym chciała. Jest trzy dni po terminie spodziewanej @ mnie boli brzuch i piersi strasznie jak podczas @ już od jakiś 3-4 dni strasznie sie boje ... Na dodatek wczoraj zauwarzyłam brazowe ledwo widoczne bo nawet nie na bieliznie jednorazowe brudzenie....dzisiaj wypatrywalam @ ale dzięki Bogu nie przychodzi. Powiedzcie mi zrobić test dzisiaj czy jutro z rana? Nie wiem czy odczekam... Przepraszam że aż tyle tego ale nie mam sie komu wygadac....

reklama
Jesteś po terminie @ więc jutro zrob test apotem ewentualnie betę.Po co żyć w niepewności zwłaszcza że masz za sobą tak smutne przeżycia.Może Jesteś w ciazy to lekarz na pewno przepisze leki na podtrzymanie.

@Karinettka po pierwsze witaj w naszym gronie, wszystkie przeszlysmy mniej wiecej przez to samo, totez doskonale Cie rozumiemy.
Ja na Twoim miejscu zrobilabym test, bo nie naleze do specjalnie cierpliwych. Powiem tak, ja w tym miesiacu zrobilam 6 testow (wszystkie negatywne), na wszelki wypadek. Jesli masz regularne cykle, a @ sie spoznia, to moze byc to ciaza, czego bardzo Ci zycze. I wygaduj sie ile potrzeba, po to tu jestesmy.

Dzięki Aggs
Mam w domu duphason z zeszłej.... Zrobie jutro rano, ale dzisiaj chyba nerwicy dostane... Boże chciała bym sie cieszyc normalnie jak wiekszosc kobiet a nie sie bać że znowu coś nie tak ... Moje cykle po tym łyżeczkowaniu były różne ale ostatnio sie unormowaly.... Ale ten miesiąc jest wg jakiś inny,tym bardziej że w pierwszej od razu wiedziałam że jestem na samym poczatku,poprostu to czułam i już....nie chce znowu tego przechodzic,tym bardziej że przy ostatniej na łyżeczkowaniu byłam taka rozsypana że oni sami nie wiedzieli co maja ze mna zrobić....a z nikim o tym pogadać nie mogę bo moje wszystkie siostry miały książkowe ciaze....a po drugie od razu sie rozklejam...

@martakratka trzymam kciuki za rozmowę z dyrą
@nafoczka zdrówka dla Twoich chłopców
@Karinettka witaj ja bym na Twoim miejscu już dawno zrobiła teścior ale ja tez z tych niecierpliwych ale test juz powinien pokazac bo to juz po terminie @ to trzymam kciuki za 2 kreseczki
@Aggs oby wam się udało wkońcu być razem bo pewnie ciężko tak na odległość....ale po burzy zawsze wychodzi słońce i pewnie u Was też tak będzie

ja dziś byłam na monitoringu dziś 17 dc owulacja była endo 11mm lekarz powiedział że wszystko ok ale pytalam go o te plamienia przed @ i dał mi Duphaston tylko teraz nie wiem czy mam brac juz od dziś czy od jutra i przez ile dni bo mi nie powiedział powiedział tylko że jak @ nie przyjdzie to mam zrobić test i jak coś to przyjśc .Za dużo się nie dowiedziałam .

Dzięki za kciuki monia_l
Ja testu nie robilam bo nie chcialam sobie odbierac tej nadziei...bo jak mnie nic nie bolalo to chciałam zaczekac do @ a jak nie przyjdzie to zaraz test ale brzuch boli jak przy @ no i to wczorajsze leciutkie jednorazowe plamienie... Dzisiaj że strachu sprawdzam podczas każdej wizyty w toalecie ale na szczęście nic....
Myślicie że mogę zrobić dzisiaj? I wyjdzie wiarygodny? Czy jutro rano lepiej? Bo Oczywiście jak by wyszła dzisiaj jedna krecha to bym sobie wkrecala że zafalszowany bo nie z porannego itd....

Ja zrobiłabym z porannego moczu bo wtedy wynik jest bardziej wiarygodny.Noc szybko minie..a ranek może przynieść dobre wiadomości

@Karinettka witaj. Skoro jesteś już 4 dni po terminie, to wydaje mi się że nie ma znaczenia o której zrobisz ten test, bo beta powinna być na tyle duża że powinno wyjść o każdej porze. Zawsze możesz zrobić teraz a jak nie wyjdzie to powtórzysz rano ;)

reklama
@Totois30
Hej, od czego tu zacząć, te badanie prenatalne miałam za darmo w ramach prywatnej opieki, więc jakość wizyty dla mnie nie była zadowalająca, bez żadnych uczuć, zdawkowe informacje i do widzenia.
Choć od mojego lekarza też ciężko coś wyciągnąć,to czuje się jednak takie coś, że przejmuje się swoimi pacjentkami.
No, ale ważne, że badanie było :)
Dziecko ponoć zdrowe, wszystkie najważniejsze parametry w normie, no ale nie może być za kolorowo i..
Szłam na to usg z przeświadczeniem, że pewnie już dziecko nadrobiło pozostałe 1 dzień różnicy miedzy OM, A TP (wcześniej było aż 5 dni i stosunkowo różnica się zmniejszała) do dzisiaj...
Dzisiaj się okazuje, że znowu jest różnica 4 dni, no kurcze, co jest nie tak?
Czy dziecko się źle rozwija ? że zamiast być w 13 tyg i 5 dniu, jestem wg usg w 13 i 1 dniu.
Teraz nie wiem, co z dha, bo miałam brać od 14 tyg, ale to mam się sugerować teraz OM, czy usg ?
Nie powiem, bo się martwię, gdyż nie myślałam, że znowu ciąża okaże się młodsza...

Do góry