reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@porcelana poroniłam w lutym w 10 tyg., rozwój zatrzymał się na 8 tyg. Miałam zabieg, niestety u cioci z mojego szpitala nie przepisami mi antybiotyku więc trochę się nacierpialam. Teraz udało się po 2 cyklu. Byłam u 2 lekarzy i każdy powiedział, że mogę zacząć się starać od pierwszego. Tak też zrobiliśmy, udało się za 2
Ok, rozumiem teraz. Generalnie liczy się przyrost bety. Jeden wynik nic nie oznacza. Musisz powtórzyć wynik po 48 h, najlepiej o tej samej porze.

reklama
@porcelana poroniłam w lutym w 10 tyg., rozwój zatrzymał się na 8 tyg. Miałam zabieg, niestety u idioci z mojego szpitala nie przepisami mi antybiotyku więc trochę się nacierpialam. Teraz udało się po 2 cyklu. Byłam u 2 lekarzy i każdy powiedział, że mogę zacząć się starać od pierwszego. Tak też zrobiliśmy, udało się za 2
Swoją drogą, to też mi gamonie nie dali recepty na doksycyklinę... Zorientowałam się dopiero jak już dojeżdżałam do domu ze szpitala, że mam to zapisane w zaleceniach, a miałam 1,5 h drogi. Dali mi w szpitalu przed zabiegiem, potem zaraz po i na drugi dzień rano przed wypisem. Na szczęście mam znajomego w aptece i wydębiłam akonto, receptę dostałam od rodzinnego lekarza na drugi dzień i dowiozłam. Więc udało mi się nie przerwać serii antybiotyku.
W poniedziałek miałam zabieg, wczoraj mnie jeszcze cholernie bolało i krwawiłam dość mocno, a dzisiaj już bez bólu i tylko lekkie plamienia. Więc mam nadzieję, że dostanę zielone światło tak szybko jak Ty :-)

@alla31 czyli jesteś zabezpieczona lekami. To bardzo dobrze. Teraz niech tam malutkie się porządnie zagnieździ i niech rośnie aż urośnie.:)

@Cleopatra_83 Będzie ładniutka beta. :)

@porcelana lekarzy to trzeba pilnować, zwłaszcza w szpitalu, mają tam co robić i jak pacjent sam sobie nie posprawdza to czasem tak jest. Ja za którymś razem po zwolnienie lekarskie wracałam, ale akurat daleko nie doszłam, bo tylko do samochodu.:)

@Paulinax kciuki zaciśnięte :)

@alla31 poczekaj może jeszcze troszkę i nie nastawiaj się ani na najgorsze ani na wspaniałe wieści, wiem że ciężko.. Ale nie raz były przypadki dziewczyn u których usg nie wiele pokazało na dany tydzień a jednak później okazywało się że wszystko jest ok i ciąża się dobrze rozwija :)

@Cleopatra_83 trzymam kciuki za piękny przyrost bety :)

@porcelana poroniłam w lutym w 10 tyg., rozwój zatrzymał się na 8 tyg. Miałam zabieg, niestety u idioci z mojego szpitala nie przepisami mi antybiotyku więc trochę się nacierpialam. Teraz udało się po 2 cyklu. Byłam u 2 lekarzy i każdy powiedział, że mogę zacząć się starać od pierwszego. Tak też zrobiliśmy, udało się za 2
A wiecie, że ja nie dostałam żadnego antybiotyku po zabiegu...:errr: Nie pomyślałam w ogóle o tym w szpitalu...Ale wszystko jest w porządku :D

@anutka1988 ja też nie dostałam antybiotyku i 1,5 tygodnia później wyladowawyl ze stanem zapalnym endometrium:/ Teraz wszystko ładnie się pogoiło i mam odczekać te 2-3 cykle porobić badania i dojść do siebie psychicznie;*
@Cleopatra_83 mocno trzymam kciuki za piękne przyrosty :))
@Marika92 a co z Makiem?:)

@Syl92 no widzisz, na szczęście u mnie żadnych "niespodzianek" po zabiegu nie było. Nam też kazał odczekać 3 mies. Tak że w lipcu zaczniemy się starać :D Jestem dobrej myśli!

Ja też nie dostam antybiotyku i następnego dnia po wypisie wylądowałam na IP z takimi bólami, że chodziłam po ścianach. Na IP odwołali mnie z kwitkiem. Dopiero mój lekarz po 4 dniach przepisał mi antybiotyk i bóle przeszły.

Ja dostałam antybiotyk już przed zabiegiem i po też . Czuje się fizycznie super nic mnie nie boli , tylko z dźwiganiem uważam więc moja mała trochę poszkodowana ale za niedługo babcia przyjedzie to ja pobawi i nadrobi noszenie ;))
anutka1988 będziesz robić jakieś badania przed staraniami ?

reklama
Ja dostałam antybiotyk już przed zabiegiem i po też . Czuje się fizycznie super nic mnie nie boli , tylko z dźwiganiem uważam więc moja mała trochę poszkodowana ale za niedługo babcia przyjedzie to ja pobawi i nadrobi noszenie ;))
anutka1988 będziesz robić jakieś badania przed staraniami ?
Miałam robione anty-TPO i anty-TG, wyszło wszystko ok. Więcej badań doktor R. mi nie zlecił, a ja też nie będę się nakręcać i szukać na siłę przyczyny. Wierzę w to mocno, że w kolejnej ciąży wszystko będzie dobrze:) I na pewno udam się na usg genetyczne w I trymestrze do twojego doktora..

Do góry