reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Paulinax wg mnie badania prenatalne są jak najbardziej na plus.. Zarówno pierwsze prenatalne jak i drugie są ważne. Podczas każdego z tych badań brane pod uwagę jest coś innego. Bo jak wiadomo później dzidziuś jest już większy więc patrzą też na narządy i ich budowę i to czy dobrze działają u maluszka. w pierwszej ciąży to właśnie na I prenatalnych dowiedziałam się że obraz USG jest nieprawidłowy... Nie wiem co byłoby gdybym ich nie robiła i czekała sobie do połówkowych. Wg mnie każde z tych badań I II i III prenatalne są ważne :)
Marika, a usg mialas na 1 prenatalnych przez brzuch, czy dopochwowo?

reklama
Jeśli chodzi o I prenatalne robiłam i usg i test pappa.

A jeśli chodzi o twoje pytanie czy w poprzedniej ciąży było coś nie tak to niestety ale było.. Ciąża zakończona w 19t
.. Obecnie jestem w 32 tygodniu i jest wszystko dobrze :)
a na usg u lekarza prowadzącego było wszystko niby ok, tak?

powiedzcie mi, bo czytam, że ten zintegrowany jest fmf można robić do 13 tyg , czyli jak bym miała ewentualnie mieć badanie w 13 tyg i 5 dniach, to już nie mogę ?

Nie, już było widać że coś jest nie tak.. A prenatalne tylko to potwierdziło. Później amniopunkcja i echo serduszka, później wyniki i wyrok.. Ale to już za mną...

Teraz na szczęście synuś jest zdrowy :)
przepraszam, że pytam o takie nie przyjemne sprawy :* dziękuję za podzielenie się informacjami :*

ale nadal nie wiem, czy warto robić prenatalne, czy czekać na połówkowe... eh, coś dzisiaj nie trybie za szybko..

reklama
Do góry