reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@nafoczka wiem że po poronieniu jak to się mówi brutalnie "nie jesteś w ciąży" ale napisała tylko jak ja miałam :) na macierzyński się nie zdecydowałam, bo powiedzieli ze musieliby mi wyrównać wypłatę do 80%... Ale kadrowa w ogóle nie wiedziała że coś takiego jak skrócony urlop macierzyński istnieje, więc nie mam pytań...
Przepraszam dziewczyny że was nie oznacze, ale mylą mi się zawsze nicki i nie wiem która co pisała.... Badania genetyczne warto robić jeśli chcecie znać przyczynę. Nadawanie imienia faktycznie jest trudne, mnie bardzo dobiło poznanie płci i mimo że myślałam że jestem silna, to ciężko to przeżyłam :( 4 miesiące nie mogłam się pozbierać po tym... Ale wiedziałam że tylko tak dostanę pieniądze z ubezpieczenia, a one były mi bardzo potrzebne na badania

reklama
@nafoczka wiem że po poronieniu jak to się mówi brutalnie "nie jesteś w ciąży" ale napisała tylko jak ja miałam :) na macierzyński się nie zdecydowałam, bo powiedzieli ze musieliby mi wyrównać wypłatę do 80%... Ale kadrowa w ogóle nie wiedziała że coś takiego jak skrócony urlop macierzyński istnieje, więc nie mam pytań...
Przepraszam dziewczyny że was nie oznacze, ale mylą mi się zawsze nicki i nie wiem która co pisała.... Badania genetyczne warto robić jeśli chcecie znać przyczynę. Nadawanie imienia faktycznie jest trudne, mnie bardzo dobiło poznanie płci i mimo że myślałam że jestem silna, to ciężko to przeżyłam :( 4 miesiące nie mogłam się pozbierać po tym... Ale wiedziałam że tylko tak dostanę pieniądze z ubezpieczenia, a one były mi bardzo potrzebne na badania
W porządku. Jest to absurdale ale tak jest a ja właśnie z racji tego że po pierwsze siedzę w biurokracji a po drugie dokładnie sama takie słowa usłyszałam a raczej pytanie retoryczne: a jest pani w ciąży? to poruszyłam niebo i ziemię żeby to rozwikłać.
Właśnie dlatego co piszesz nue odważyłam się na poznanie płci choć badania rzeczywiście chciałam wykonać (nie dało rady)

@Totois30 ja mam kiepska przeszlosc poloznicza, troche chorob i 37 lat. Robilam tylko usg prenatalne i test papa z krwi ten zwykly. Wiedzialam, ze z tytulu wieku poczatkowe ryzyko bedzie wysokie. Tak tez powiedziala mi pani, ktora to usg robila. Powiedziala, ze ma nadzieje, ze test przeniesie mnie do ryzyka sredniego, a dostalam niskie. Pytala o amnio, ale od razu jej powiedzialam, ze tego badania w ogole nie biore pod uwage, ze gdyby na usg bylo cos niepokojacego i test pappa by to potwierdzal, to bym sie raczej sklaniala ku nifty lub harmony. Moze to pomoze ci podjac decyzje

reklama
Ile to będzie trwało ?Zaczyna mnie brzuch bolec jak na okres.

Ja miałam tak jak Ty. Krwawienia dostaniesz w kilka godzin, ja dostałam leki na noc - ok 22 i o 3 obudził mnie silny ból i miałam już mocne krwawienie (uważaj jak będziesz wstawać może Ci się kręcić w głowie). Cały proces oczyszczania może potrwać kilka dni, w razie mocnego bólu poproś o leki przeciwbólowe (ja dostawałam kroplówkę z ketanolem i po niej nic nie bolało).

Do góry