reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

A tak z innej beczki 8 dni po przewidywanej owulacji jest sens robić test czy jeszcze cierpliwie czekać? :)

reklama
A tak z innej beczki 8 dni po przewidywanej owulacji jest sens robić test czy jeszcze cierpliwie czekać? :)
Lepiej poczekać jeszcze z dwa dni :) żeby się nie smucić na zapas że może nie wyszło bo prostu może być za wcześnie :) ja już 10 dni po owu miałam dwie kreski, co prawda delikatniutkie ale jak widać to było to [emoji14] 31tc :)

Kolejna seria pytań.
1) Kiedy wróciłyście do pracy? Ja niestety musiałam powiedzieć, chociaż teraz żałuję. Nie miałam wyjścia, bo akurat zaczynałam pracować nad dwoma dużymi projektami, trzeba było kogoś wdrożyć, bo to tematy na rok czasu i ogromne pieniądze. Nie mogłam z dnia na dzień położyć L4 na biurku.
2) Jak to jest z L4? Jest na nim zaznaczona przyczyna zwolnienia?
3) Czy czyszczenie się mocno boli? Miałam bolesne miesiączki, jeżeli to ma podobne objawy, to wiem, że dam radę bez problemu, bo mam wysoki próg bólu.
4) Po jakim czasie od wyczyszczenia się dostałyście okres?
5) W którym cyklu od poronienia udało Wam się zajść w ciążę po raz kolejny?
6) Czy brałyście coś profilaktycznie na zapobiegnięcie kolejnemu poronieniu? Co to było? Mi ginekolog powiedziała, że cały czas mam brać kwas foliowy jeżeli chcę szybko zajść.

Idę sobie teraz zrobić zajebiście mocną kawę (w końcu) i biorę się za porządne sprzątanie.
Witaj wśród nas :) Ja miałam zabieg 5 kwietnia, straciłam dziecko w 16 tyg. Łyżeczkowanie nic nie boli, trwa ok 15 min, później może cię boleć w podbrzuszu. Okresu jeszcze nie dostałam, a to już 5 tydzień:(. Aha, o dzidziusia możemy się starać po 3 miesiącach od zabiegu.

3 cm :) dzidzi:) 10 tydzien:) 5 dni starsza ciaza:) za 2 tyg robimy to badanie na ryzyko itp, gin polecal mi to nie najtansze, a to za ok 500 zl pewnie je zrobimy ale macie jakies rady? Jakie wy brzuchatki i mamusie robilyscie? :*

Załączniki

• 20180508_131256.jpg
    20180508_131256.jpg
    649,1 KB · Wyświetleń: 82
A ja nie wiem co się dzieje z moim organizmem... przed staraniami było wszystko Ok a teraz.... jestem 3 dni po owulacji dalej bolą mnie jajniki i blizna mnie zaczęła pobolewać [emoji17]

reklama
Do góry