reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hmmm jakoś około 11 tyg było widać już jajeczka :D i tak jak widać Maks został Maksiem, czasami maluszek szybko się pokaże, mój z tych odważnych :D a prenatalnych nic się nie obawiaj, badanie krwi i usg na którym sprawdzają nt i ogólna budowę dzidziulka :)
No to moze i ja sie dowiem juz w czerwcu ;) A pamiętasz, czy te pierwsze prenatalne wykluczaja jakies choroby na 100%?

reklama
No to moze i ja sie dowiem juz w czerwcu ;) A pamiętasz, czy te pierwsze prenatalne wykluczaja jakies choroby na 100%?
Tak, z krwi wychodzi Ci ryzyko chorób genetycznych, poza tym u mnie już w poprzedniej ciąży na usg prenatalnym I trymestru było widać że coś jest nie tak. Ale u ciebie na pewno będzie OK :)

@membaris no to trzymam mocno kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze. A płeć to na 100% tam poznasz. A to M twierdzi że syn? Mój jak zaczarowany siedział na tym badaniu. Pierwszy raz w życiu na czymś takim byliśmy.

@martakratka nic sie nie stresuj. Ja się do pprezesa na rozmowę wybieram. Czekam tylko aż mnie dziewczyny z sekretariatu umówią bo na kierownika nie mogę liczyć chyba.

@Totois30 o której paluchy zaciskac?

@muza_ton po 1sze super ze u was wszystko super:* a wizyta jakos 13 chyba ze nie bede pierwsza to bedzie pozniej, u mnie prawo dzunglii, siedze od 11 i zajmuje kolejke;) a lekarz ma byc 12-13 ale skoro tak powiedzial to bedzie 13:) ale ja juz wczesniej posiedze. Chociaz to stres ale pewnosc ze nie bede siedziec do 17, bo czasem juz z 8 dziewczyn siedzi a kazda to 30 min wiec wole wczesniej przyjsc i w miare wyjsc a poza tym rano mam wolne a potem nie:D takze to tyle:D @Marika92 super, na pewno bedziesz sie oszczedzac wiec nie musze Ci tego pisac ale zycze wszystkiego bezproblemowego:*

@Totois30 no wiadomo że jak zależy na czasie to lepiej z rana posiedzieć, kolejkę zająć niż później. Ja czekam w kolejce do dentysty. Muszę spytać czy mnie przyjmie. Pląba mi wypadła. Wizytę mam 22 bo.inną mam do wymiany. No ale ten ząb boli i nie dam rady tak chodzić.
To jak już będziesz po to pisz szybciutko co i jak.

@membaris ja wczoraj to nawet żyłki w siusiaku widziałam także myślę że w czwartek dowiesz się na 100%

@ivvonka to Twoja lady też lubi sobie przysnąć i się nie ruszać. Teraz lekarz powiedziała że to wyznacznik czy jest ok. A że u mnie tłuszczyk to mogę słabiej czuć. Eh... jak przejdę teraz na dietę watrobowa to może mi juz tak zostanie. Dziś robie koktajl z ananasa i jamrużu. Ciekawe czy dobre. Ale jamruż duzo kwasu foliowego ma więc warto. Tato mi na urodziny kupił sprzęt tzn zapłacił za to co wybrałam, więc szaleje teraz ze smothie. Polecam z Twojego przepisu pomarańcza i natka pietruszki. Pycha

Ostatnia edycja:
Siedze tak i podczytuje Was kochane. U mnie niezmiennie wymioty, bol piersi i spanie. Na zmianę:) Czeka mnie ciezka rozmowa z dyrektorem w środę i tak obmyslam jak ją w ogóle zacząć ...
Ja wczoraj miałam rozmowę z siostrą dyrektor (pracuje w przedszkolu u sióstr zakonnych ). Bałam się jak zareaguje ale było dobrze. Ucieszyła się że powiedziałam jej pierwszej a nie że dowiedziała się od kogoś. Ogólnie spoko. Powoli będzie szukać za mnie kogoś na zastępstwo.

@membaris u nas lekarze twierdzą ze jeżeli mama już chorowała to nie ma zagrożenia dla dziecka, ale zawsze lepiej sprawdzić jaką opinie ma Twój lekarz na ten temat.
A ja dziewczyny się zastanawiam czy po witaminach dla kobiet w ciąży można się bardzo złe czuć? Wczoraj zaczęłam brać nowe witaminy a dzisiaj rano po śniadaniu i tabletce dostałam takich mdłości i wymiotów... mam nadzieje ze to to a nie wirus..
Ja w pierwszej ciąży po Falvit mama myślałam że zejdę. Zmieniłam witaminy i jak ręką odjął

Trzymajcie kciuki, abym jeszcze w tym roku zaszła w ciąże i ja donosiła : *
Ps. Jakie to niesprawiedliwe, ze kobiety nie dbają o siebie lub nie chcą dzieci, a zachodzą bez problemu w ciąże . A my, te które bardzo chcemy mieć dzieci , nie możemy ich mieć lub jest nam tak ciężko urodzić dziecko ...
smutne to życie : (
Trzymam mocno kciuki żeby się udało.

reklama
To u mnie może być podobne, ale nadzieja zawsze jest :) nawet by się dobrze składało, bo za 2 tyg jedziemy do Grecji i miałabym odpoczynek bez stresowania się co chwilę czy iść już na usg czy jeszcze nie.
Grecja...ale fajnie...też mieliśmy jechać ale teraz się boję o maluszka...W pierwszej ciąży latałam samolotami bardzo często i chyba do 7 miesiąca ale teraz trzeba dmuchac na brzuszek

Do góry