reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Tak z innej beczki, mam pytanie czy któraś z Was była na tym macierzyńskim skróconym? Jak i od kiedy jest liczone te 56 dni?
Jejaaa, patrząc na Wasze szczęśliwe zdjęcia bardzo zazdroszczę, że nosicie w sobie taki cud :* Cieszę się, że maluszki tak się rozwijają, daje to nadzieję :)

Ja straciłam ciążę w 14 tyg. Po podaniu tabletek na wywołanie porodu musiałam urodzić. Bolało bardzo ale bardziej bolało serce. Urodziłam sama ale zostało jakieś ukrwione naczynko i po USG zapadła decyzja że i tak trzeba wyczyścić. Zabieg w znieczuleniu. Okres dostałam dopiero po 3!!! miesiącach...wszyscy lekarze z którymi rozmawiałam zgodnie mówili, że kolejna ciąża po min. 6 miesiącach co było dla mnie straszne bo ja chciałam już zaraz. Ale później na spokojnie mi przeszło. Leki jakie brałam to Inofolik koniecznie, femibion cały czas i metylowany kwas foliowy. Do pracy wróciłam po pół roku. Nie mogłam sobie poradzić. Pierwsze zwolnienie szpitalne po urodzeniu normalnie z kodem B ( pamiętaj pierwsze zwolnienie szpitalne po poronieniu jest płacone jako ciążowe 100 %, a nie wszyscy lekarze o tym wiedzą). Trzymaj się.
Dziękuję za odpowiedź.
Bardzo liczę na to, że natura u mnie zadziała sama.
Przepraszam, wybacz, ale ciężko mi ten proces nazwać porodem - jeżeli u mnie można w ten sposób w ogóle mówić, kiedy jestem teoretycznie w 10 tygodniu ciąży. Czy ten proces medycznie jest nazywany porodem tak w ogóle?
Nie chcę tu nikogo urazić, nie jestem z tych, którzy uważają, że na tym etapie, to nie jest dziecko tylko "embrion". Jeżeli chodzi o mnie, to ja po prostu myślę w ten sposób, że moja ciąża po prostu przestała się rozwijać- tak mi jest lżej to dźwignąć. Myślenie w sposób, że straciłam dziecko mnie przeraża...

Poza tym nie wiem, czy to moja psychika, czy to się dzieje naprawdę, ale zaczynam czuć jakiś dyskomfort w podbrzuszu. Taki ścisk jakby...
Czy mogę jakieś przeciwbólowe specyfiki brać?

Tak z innej beczki, mam pytanie czy któraś z Was była na tym macierzyńskim skróconym? Jak i od kiedy jest liczone te 56 dni?
Jejaaa, patrząc na Wasze szczęśliwe zdjęcia bardzo zazdroszczę, że nosicie w sobie taki cud :* Cieszę się, że maluszki tak się rozwijają, daje to nadzieję :)
Ja byłam i liczone było od wyjścia ze szpitala

reklama
O jakim skróconym macierzyńskim myślisz?

Do góry