reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hmmm jakoś około 11 tyg było widać już jajeczka :D i tak jak widać Maks został Maksiem, czasami maluszek szybko się pokaże, mój z tych odważnych :D a prenatalnych nic się nie obawiaj, badanie krwi i usg na którym sprawdzają nt i ogólna budowę dzidziulka :)
No to moze i ja sie dowiem juz w czerwcu ;) A pamiętasz, czy te pierwsze prenatalne wykluczaja jakies choroby na 100%?

reklama
No to moze i ja sie dowiem juz w czerwcu ;) A pamiętasz, czy te pierwsze prenatalne wykluczaja jakies choroby na 100%?
Tak, z krwi wychodzi Ci ryzyko chorób genetycznych, poza tym u mnie już w poprzedniej ciąży na usg prenatalnym I trymestru było widać że coś jest nie tak. Ale u ciebie na pewno będzie OK :)

@membaris no to trzymam mocno kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze. A płeć to na 100% tam poznasz. A to M twierdzi że syn? Mój jak zaczarowany siedział na tym badaniu. Pierwszy raz w życiu na czymś takim byliśmy.

@martakratka nic sie nie stresuj. Ja się do pprezesa na rozmowę wybieram. Czekam tylko aż mnie dziewczyny z sekretariatu umówią bo na kierownika nie mogę liczyć chyba.

@Totois30 o której paluchy zaciskac?

@muza_ton po 1sze super ze u was wszystko super:* a wizyta jakos 13 chyba ze nie bede pierwsza to bedzie pozniej, u mnie prawo dzunglii, siedze od 11 i zajmuje kolejke;) a lekarz ma byc 12-13 ale skoro tak powiedzial to bedzie 13:) ale ja juz wczesniej posiedze. Chociaz to stres ale pewnosc ze nie bede siedziec do 17, bo czasem juz z 8 dziewczyn siedzi a kazda to 30 min wiec wole wczesniej przyjsc i w miare wyjsc a poza tym rano mam wolne a potem nie:D takze to tyle:D @Marika92 super, na pewno bedziesz sie oszczedzac wiec nie musze Ci tego pisac ale zycze wszystkiego bezproblemowego:*

@Totois30 no wiadomo że jak zależy na czasie to lepiej z rana posiedzieć, kolejkę zająć niż później. Ja czekam w kolejce do dentysty. Muszę spytać czy mnie przyjmie. Pląba mi wypadła. Wizytę mam 22 bo.inną mam do wymiany. No ale ten ząb boli i nie dam rady tak chodzić.
To jak już będziesz po to pisz szybciutko co i jak.

@membaris ja wczoraj to nawet żyłki w siusiaku widziałam także myślę że w czwartek dowiesz się na 100%

@ivvonka to Twoja lady też lubi sobie przysnąć i się nie ruszać. Teraz lekarz powiedziała że to wyznacznik czy jest ok. A że u mnie tłuszczyk to mogę słabiej czuć. Eh... jak przejdę teraz na dietę watrobowa to może mi juz tak zostanie. Dziś robie koktajl z ananasa i jamrużu. Ciekawe czy dobre. Ale jamruż duzo kwasu foliowego ma więc warto. Tato mi na urodziny kupił sprzęt tzn zapłacił za to co wybrałam, więc szaleje teraz ze smothie. Polecam z Twojego przepisu pomarańcza i natka pietruszki. Pycha

Ostatnia edycja:
Siedze tak i podczytuje Was kochane. U mnie niezmiennie wymioty, bol piersi i spanie. Na zmianę:) Czeka mnie ciezka rozmowa z dyrektorem w środę i tak obmyslam jak ją w ogóle zacząć ...
Ja wczoraj miałam rozmowę z siostrą dyrektor (pracuje w przedszkolu u sióstr zakonnych ). Bałam się jak zareaguje ale było dobrze. Ucieszyła się że powiedziałam jej pierwszej a nie że dowiedziała się od kogoś. Ogólnie spoko. Powoli będzie szukać za mnie kogoś na zastępstwo.

@membaris u nas lekarze twierdzą ze jeżeli mama już chorowała to nie ma zagrożenia dla dziecka, ale zawsze lepiej sprawdzić jaką opinie ma Twój lekarz na ten temat.
A ja dziewczyny się zastanawiam czy po witaminach dla kobiet w ciąży można się bardzo złe czuć? Wczoraj zaczęłam brać nowe witaminy a dzisiaj rano po śniadaniu i tabletce dostałam takich mdłości i wymiotów... mam nadzieje ze to to a nie wirus..
Ja w pierwszej ciąży po Falvit mama myślałam że zejdę. Zmieniłam witaminy i jak ręką odjął

Trzymajcie kciuki, abym jeszcze w tym roku zaszła w ciąże i ja donosiła : *
Ps. Jakie to niesprawiedliwe, ze kobiety nie dbają o siebie lub nie chcą dzieci, a zachodzą bez problemu w ciąże . A my, te które bardzo chcemy mieć dzieci , nie możemy ich mieć lub jest nam tak ciężko urodzić dziecko ...
smutne to życie : (
Trzymam mocno kciuki żeby się udało.

reklama
To u mnie może być podobne, ale nadzieja zawsze jest :) nawet by się dobrze składało, bo za 2 tyg jedziemy do Grecji i miałabym odpoczynek bez stresowania się co chwilę czy iść już na usg czy jeszcze nie.
Grecja...ale fajnie...też mieliśmy jechać ale teraz się boję o maluszka...W pierwszej ciąży latałam samolotami bardzo często i chyba do 7 miesiąca ale teraz trzeba dmuchac na brzuszek

Do góry