reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Totois30 ja jeszcze przed snem walnelam test, bo chyba bym nie usneła, wyszedł negatywny czyli chyba stresowe obsunięcie :) teraz już musi sie poukładać, musi, jeszcze jakies 3 tygodnie i minie termin mojego planowanego porodu, pozniej mam nadzieję, bedzie łatwiej :)

@Paulinax, łatwo złapać tez swoje tętno detektorem a jak juz wpadalas w panikę to ciśnienie pewnie szło do góry... dzisiaj spróbuj zmierzyć na spokojnie, w wiekszych odstępach czasu, tak żebyś nie byla zestresowana. Ktory tydz ciąży jest u Ciebie? Czy cos jeszcze czujesz niepokojacego? (Bo jak tak i masz sie stresowac przez dluzszy okres to lepiej podskocz do doktorka, ale błędy pomiaru sa dosc czeste, szczegolnie gdy jeszcze nie ma się wprawy w znajdowaniu dzidziusia)
Hej z tego co czytałam miałaś usuwana nadzerke dawno to było bo jeżeli nie to po tym zabiegu możliwe jest opóźnienie miesiączki ja tak miałam po usunięciu nadzerki @ spóźniła mi się wtedy o 5 dni ale mój lekarz od razu uprzedzal ze to jest możliwe

reklama
@Paulinax mi na początku też szumy wychodziły. Dopiero po kilku razach usłyszałam bicie serduszka. Możesz się pobawić, ale na spokojnie, nie traktując tego jak coś super najważniejszego. Mówię Ci. To tylko taka no...chińska zabawka :)

Ostatnia edycja:
:yes:kwietniowe wizyty:
Totois 26.IV dzidziusiowe
Ivvonka 27.IV 10.00 dzidziusiowe
Marta 30.IV posłuchać serduszka
Natala 30.IV po drugie 100%, że jest ok

majowe wizyty:
Aga 7.V echo serca płodu
Membaris 10.V dzidziusiowe
Anja93 16.V dzidziusiowe
Karola 22.V po zielony odblask

@hona sciskam mocno i wierze ze jeszcze tu wrocisz z wiadomoscia ze jestes w ciąży ;)
@ivvonka trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze ile razy jest tak ze lekarze mowia ze cos bedzie nie tak a rodza sie zdrowe dzieci
@Paulinax nie stresuj sie tymi pomiarami pewnie Twój stres tez sie przyczynil do tego ze cos wyszlo inaczej niz mialo

@gosia100 mi tez jakos test przed @ nie wychodzil,ale to bylo pare dni przed. W kazdym razie zwatpilam bo byla biel absolutna,a za pare dni juz piekne dwie krechy. W kazdym razie bedzie co ma byc ja i tak trzymam mocno kciuki,nie tym razem to nastepnym :*
@hona ja tez Cie rozumiem doskonale,bo mialam te same uczucia. Jak na zlosc po mojej stracie widzialam same kobiety z brzuszkami czy kolejne kolezanki zachodzily w ciaze. Pamietam tez jak pare dni po stracie spotkalam kolezanke z pracy w juz zaawansowanej ciazy i mowie jej jaki ladny juz ma brzuszek na co ona chwycila za moj i powiedziala no slyszalam slyszalam ze Twoj tez juz rosnie...uczucie? Porazka totalna..ale jak widac trzeba skupiac mysli na czyms innym a dzidzia przyjdzie sama w swoim czasie. :-) nie opuszczaj nas na dobre.. Bedziemy czekac na dobra wiadomosc od Ciebie!
@ivvonka moja Ty dobra duszo! Myslalam dzis o Tobie jak sie przebudzilam w nocy.. Ale ja wierze,ze to wszystko sie wyjasni i mala ksiezniczka Ivvonka2 junior przyjdzie na swiat piekna rozowiutka i zdrowa :* lekarze tacy sa, uprzedzaja o kazdej ewentualnosci zeby nie bylo rozczarowania..ale to nie zawsze sie sprawdza. Ja wierze ze Twoje Aniolki nad Toba czuwaja i bedzie pieknie!! Na sto procent bedzie pieknie ❤❤❤

17 mm dzidzi mowi ze 8 tydzien:) pieknie serduszko bije poplakalam sie ojeny jak cudnie :)

Załączniki

• received_1706286302759290.jpeg
    received_1706286302759290.jpeg
    295,9 KB · Wyświetleń: 73
Cześć dziewczyny, przeszłam z forum październikowych mam na forum po poronieniu;( zabieg miałam 06.04 w 10 tygodniu ciąży. Na kontrolnym badaniu okazało się, ze ciąża obumarła w +- 8/9 tygodniu. Wcześniejsza wizyta nie wskazywała nieprawidłowości, serduszko ładnie biło. Nie potrawie sobie poradzić, po zabiegu wróciłam od razu do pracy aby nie myśleć. Mam 6 letniego syna wiec mam nadzieje, ze jeszcze nam się uda. Jestem przed okresem, od wczoraj boli mnie brzuch jak na okres. Czekam na @ i na wynik histopatologiczny i wybieram się do lekarza. Po ok 3 miesiącach chcemy ponownie się starać, o ile dostaniemy zielone światło.

reklama
@kamciaxxx bardzo mi przykro że Ciebie też to spotkało ;( rozgość się tu to dziewczyny dają dużo wsparcie i wiary że jeszcze się uda dużo dziewczyn jest co im się ponownie udało więc i Tobie i mi i innym staraczką się uda

Do góry