reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Czesc @kamciaxxx bardzo mi przykro..czasem dzidzi jest za slabiutke i zmienia termin przyjscia na swiat, to Twoja pierwsza ciaza? Tule:*
@martakratka bedzie dopcie, bede trzymac kciukasy, u mnie tak 3 dni starsza ciaza, juz wczesniej mowil ze cos za szybko wszystko i ta beta cos duza ale to dobrze, moze szybko sie zagniezdzilo a to tez slyszalam ze dobrze no i owu mialam mysle w 14dc. Kochana bedzie pieknie!:*
Mam już 6letniego syna ❤️Bez niego nie dałabym rady

@kamciaxxx oj, bardzo mi przykro. Malutki aniołeczek...
Trzymaj się kochana i mam nadzieję, że szybko uda Ci się spełnić marzenie o drugim dzieciaczku.
Jeśli boli podbrzusze to pewnie cykl się wkrótce zacznie, organizm się wzmocni, przygotuje a za 3 miesiące ktoś tu będzie czekał na owulację i testowanie.:)

Odnośnie do jelit, to nie jest przyczyną i Twoją winą. Fasolka w 8/9 tyg to jeszcze malutka jest i naprawdę niewiele miejsca jej trzeba. Pęcherz płodowy i wody ją chronią. Na usg często lekarze mocniej na płód naciskają a dzidziusie nic sobie z tego nie robią. Takich rzeczy, jak poronienie, zwłaszcza na wczesnym etapie nie da się przewidzieć. A jak jest wszystko ok to tym bardziej nikt tego nie wie.Nie ma tu nawet krzty Twojej winy.
Dziękuje za te słowa, człowiek aby w przyszłości uniknąć podobnej sytuacji doszukuje się przyczyny niepowodzenia ;/

@Totois30 baaaaardzo się cieszę że przynosisz dobre wieści i oby tak dalej niech Kropek będzie twardy a nie miękki :-)

@monia_l szczerze to już dawno miałam to zrobić praktycznie zaraz po rrozpoczęciu udzielania się tutaj ale nie chciałam kasować konta a tu okazuje się że się da inaczej :-) awatar specjalnie zostawiłam aby szoku wielkiego nie było :-)

@kamciaxxx przytulam mocno. Nie myśl w ten sposób. To niejest Twoja wina. Ja też siebie obwibialam bo po koszeniu trawy (a jest jejw duzo) zaczely się plamienia a dwa dni później poronienie. Mój aniołek zmienił po prostu termin. Stwierdził że w kwietniu to już dużo urodzin jest (ja, moja mama, moja córcia, bratanica i bratowa od strony męża) a we wrześniu to nikt nie ma. Tak jakjak @ivvonka pisze. Coś zadziało sie nie taknależy i natura zdecydowała. Na pewno to niejest Twoja wina.

Dziękuje, od jakiegoś czasu czytam to forum i pomimo ze się nie udzielałam to dało mi wsparcie ;) czy któraś z was przed tragedia miała problemy z jelitami? Miałam biegunkę od kilku dni i wrażenie, jakby jelita były tak duże i pozwijane, ze zarodek nie miał miejsca na rozwój. Zadręczam się, ze mogłam przewidzieć najgorsze.
Witaj na naszym forum. Każda duszyczka jest dla nas ważna ♡
Kochane wszystkie dziekuje wam tak bardzo za wiare i wsparcie :*:*:*:*:*:*
Cudownie. Bardzo się ciesze choć droga jeszcze daleka :*
@kamciaxxx oj, bardzo mi przykro. Malutki aniołeczek...
Trzymaj się kochana i mam nadzieję, że szybko uda Ci się spełnić marzenie o drugim dzieciaczku.
Jeśli boli podbrzusze to pewnie cykl się wkrótce zacznie, organizm się wzmocni, przygotuje a za 3 miesiące ktoś tu będzie czekał na owulację i testowanie.:)

Odnośnie do jelit, to nie jest przyczyną i Twoją winą. Fasolka w 8/9 tyg to jeszcze malutka jest i naprawdę niewiele miejsca jej trzeba. Pęcherz płodowy i wody ją chronią. Na usg często lekarze mocniej na płód naciskają a dzidziusie nic sobie z tego nie robią. Takich rzeczy, jak poronienie, zwłaszcza na wczesnym etapie nie da się przewidzieć. A jak jest wszystko ok to tym bardziej nikt tego nie wie.Nie ma tu nawet krzty Twojej winy.
Ivvnka będę wierzyć razem z tobą. Czytałas zapewne moja historie i wiesz jak się skończyła. ♡ mu też było ciężko, bałam się do końca ciąży ale lekarze naprawdę bardzo się mylą. Mój WikUs dzień przed porodem "był chory" i wazyl 2600 a urodził na drugi dzień zdrowy z 3100. Nie obiecam ze zawsze tak jest ale wiara czyni cuda :*
Ps nie myślałas o innym lekarzu i lepszym usg?

reklama
@kamciaxxx również bardzo mi przykro :(
Możesz na nas liczyć, jeśli tylko tego będziesz potrzebować :*
Niestety każda z nas wie, jak się czujesz, ale pocieszając Cię, zaszłam w ciąże miesiąc po zabiegu, także jeśli tylko będziesz gotowa, spróbuj :*

Do góry