reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Cześć dziewczyny, przeszłam z forum październikowych mam na forum po poronieniu;( zabieg miałam 06.04 w 10 tygodniu ciąży. Na kontrolnym badaniu okazało się, ze ciąża obumarła w +- 8/9 tygodniu. Wcześniejsza wizyta nie wskazywała nieprawidłowości, serduszko ładnie biło. Nie potrawie sobie poradzić, po zabiegu wróciłam od razu do pracy aby nie myśleć. Mam 6 letniego syna wiec mam nadzieje, ze jeszcze nam się uda. Jestem przed okresem, od wczoraj boli mnie brzuch jak na okres. Czekam na @ i na wynik histopatologiczny i wybieram się do lekarza. Po ok 3 miesiącach chcemy ponownie się starać, o ile dostaniemy zielone światło.
Przykro mi że i ciebie spotkała ta sytuacja :( pozbieraj się powolutku, porób badania i zacznijcie starania :) wszystko się ułoży :* przytulam....

Dziękuje, od jakiegoś czasu czytam to forum i pomimo ze się nie udzielałam to dało mi wsparcie ;) czy któraś z was przed tragedia miała problemy z jelitami? Miałam biegunkę od kilku dni i wrażenie, jakby jelita były tak duże i pozwijane, ze zarodek nie miał miejsca na rozwój. Zadręczam się, ze mogłam przewidzieć najgorsze.

Cześć dziewczyny, przeszłam z forum październikowych mam na forum po poronieniu;( zabieg miałam 06.04 w 10 tygodniu ciąży. Na kontrolnym badaniu okazało się, ze ciąża obumarła w +- 8/9 tygodniu. Wcześniejsza wizyta nie wskazywała nieprawidłowości, serduszko ładnie biło. Nie potrawie sobie poradzić, po zabiegu wróciłam od razu do pracy aby nie myśleć. Mam 6 letniego syna wiec mam nadzieje, ze jeszcze nam się uda. Jestem przed okresem, od wczoraj boli mnie brzuch jak na okres. Czekam na @ i na wynik histopatologiczny i wybieram się do lekarza. Po ok 3 miesiącach chcemy ponownie się starać, o ile dostaniemy zielone światło.
Witaj przykro mi że i Ciebie spotkała ta tragedia ja Poronilam 7 kwietnia i tez jeszcze ciężko ale tu z dziewczynami jest o wiele lepiej ponieważ każda z nich przez to przeszła .... Po woli dojdziesz do siebie masz synka dla niego musisz być silna wiem co mówię jak na początku po poronieniu odpychalam moje maluchy od siebie A teraz okropne wyrzuty sumienia mam bo przecież to nie ich wina ;* staram się jak najwięcej czasu z nimi spędzać to pomaga w 100 % synek ma 5 lat córka rok i 3 msc ... Głowa do góry jeszcze będziesz tulić maleństwo :* i światełko dla Twojego Aniołka (*)

Czesc @kamciaxxx bardzo mi przykro..czasem dzidzi jest za slabiutke i zmienia termin przyjscia na swiat, to Twoja pierwsza ciaza? Tule:*
@martakratka bedzie dopcie, bede trzymac kciukasy, u mnie tak 3 dni starsza ciaza, juz wczesniej mowil ze cos za szybko wszystko i ta beta cos duza ale to dobrze, moze szybko sie zagniezdzilo a to tez slyszalam ze dobrze no i owu mialam mysle w 14dc. Kochana bedzie pieknie!:*

@kamciaxxx oj, bardzo mi przykro. Malutki aniołeczek...
Trzymaj się kochana i mam nadzieję, że szybko uda Ci się spełnić marzenie o drugim dzieciaczku.
Jeśli boli podbrzusze to pewnie cykl się wkrótce zacznie, organizm się wzmocni, przygotuje a za 3 miesiące ktoś tu będzie czekał na owulację i testowanie.:)

Odnośnie do jelit, to nie jest przyczyną i Twoją winą. Fasolka w 8/9 tyg to jeszcze malutka jest i naprawdę niewiele miejsca jej trzeba. Pęcherz płodowy i wody ją chronią. Na usg często lekarze mocniej na płód naciskają a dzidziusie nic sobie z tego nie robią. Takich rzeczy, jak poronienie, zwłaszcza na wczesnym etapie nie da się przewidzieć. A jak jest wszystko ok to tym bardziej nikt tego nie wie.Nie ma tu nawet krzty Twojej winy.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry