reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Cześć dziewczyny, przeszłam z forum październikowych mam na forum po poronieniu;( zabieg miałam 06.04 w 10 tygodniu ciąży. Na kontrolnym badaniu okazało się, ze ciąża obumarła w +- 8/9 tygodniu. Wcześniejsza wizyta nie wskazywała nieprawidłowości, serduszko ładnie biło. Nie potrawie sobie poradzić, po zabiegu wróciłam od razu do pracy aby nie myśleć. Mam 6 letniego syna wiec mam nadzieje, ze jeszcze nam się uda. Jestem przed okresem, od wczoraj boli mnie brzuch jak na okres. Czekam na @ i na wynik histopatologiczny i wybieram się do lekarza. Po ok 3 miesiącach chcemy ponownie się starać, o ile dostaniemy zielone światło.
Przykro mi że i ciebie spotkała ta sytuacja :( pozbieraj się powolutku, porób badania i zacznijcie starania :) wszystko się ułoży :* przytulam....

Dziękuje, od jakiegoś czasu czytam to forum i pomimo ze się nie udzielałam to dało mi wsparcie ;) czy któraś z was przed tragedia miała problemy z jelitami? Miałam biegunkę od kilku dni i wrażenie, jakby jelita były tak duże i pozwijane, ze zarodek nie miał miejsca na rozwój. Zadręczam się, ze mogłam przewidzieć najgorsze.

Cześć dziewczyny, przeszłam z forum październikowych mam na forum po poronieniu;( zabieg miałam 06.04 w 10 tygodniu ciąży. Na kontrolnym badaniu okazało się, ze ciąża obumarła w +- 8/9 tygodniu. Wcześniejsza wizyta nie wskazywała nieprawidłowości, serduszko ładnie biło. Nie potrawie sobie poradzić, po zabiegu wróciłam od razu do pracy aby nie myśleć. Mam 6 letniego syna wiec mam nadzieje, ze jeszcze nam się uda. Jestem przed okresem, od wczoraj boli mnie brzuch jak na okres. Czekam na @ i na wynik histopatologiczny i wybieram się do lekarza. Po ok 3 miesiącach chcemy ponownie się starać, o ile dostaniemy zielone światło.
Witaj przykro mi że i Ciebie spotkała ta tragedia ja Poronilam 7 kwietnia i tez jeszcze ciężko ale tu z dziewczynami jest o wiele lepiej ponieważ każda z nich przez to przeszła .... Po woli dojdziesz do siebie masz synka dla niego musisz być silna wiem co mówię jak na początku po poronieniu odpychalam moje maluchy od siebie A teraz okropne wyrzuty sumienia mam bo przecież to nie ich wina ;* staram się jak najwięcej czasu z nimi spędzać to pomaga w 100 % synek ma 5 lat córka rok i 3 msc ... Głowa do góry jeszcze będziesz tulić maleństwo :* i światełko dla Twojego Aniołka (*)

Czesc @kamciaxxx bardzo mi przykro..czasem dzidzi jest za slabiutke i zmienia termin przyjscia na swiat, to Twoja pierwsza ciaza? Tule:*
@martakratka bedzie dopcie, bede trzymac kciukasy, u mnie tak 3 dni starsza ciaza, juz wczesniej mowil ze cos za szybko wszystko i ta beta cos duza ale to dobrze, moze szybko sie zagniezdzilo a to tez slyszalam ze dobrze no i owu mialam mysle w 14dc. Kochana bedzie pieknie!:*

@kamciaxxx oj, bardzo mi przykro. Malutki aniołeczek...
Trzymaj się kochana i mam nadzieję, że szybko uda Ci się spełnić marzenie o drugim dzieciaczku.
Jeśli boli podbrzusze to pewnie cykl się wkrótce zacznie, organizm się wzmocni, przygotuje a za 3 miesiące ktoś tu będzie czekał na owulację i testowanie.:)

Odnośnie do jelit, to nie jest przyczyną i Twoją winą. Fasolka w 8/9 tyg to jeszcze malutka jest i naprawdę niewiele miejsca jej trzeba. Pęcherz płodowy i wody ją chronią. Na usg często lekarze mocniej na płód naciskają a dzidziusie nic sobie z tego nie robią. Takich rzeczy, jak poronienie, zwłaszcza na wczesnym etapie nie da się przewidzieć. A jak jest wszystko ok to tym bardziej nikt tego nie wie.Nie ma tu nawet krzty Twojej winy.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry