reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej Dziwczyny .
Wczoraj przyszedł do mnie detektor tętna JUMPER JPD 100 S6.
Moja radość oczywiście nie mogła trwać długo.
Robiłam 3 pomiary, z czego 2 były dziwne od 150 do czasami 240 uderzeń na minutę.
To jest o wiele za dużo .
Nie wiem co robić, liczyć na błąd pomiaru maszyny czy zgłosić się do lekarza prowadzącego :/
Ogólnie pięknie czystego bicia serca nie słyszałam, bo szumy tez jakieś były ...
Cała noc nie spalam. ..

reklama
@Totois30 ja jeszcze przed snem walnelam test, bo chyba bym nie usneła, wyszedł negatywny czyli chyba stresowe obsunięcie :) teraz już musi sie poukładać, musi, jeszcze jakies 3 tygodnie i minie termin mojego planowanego porodu, pozniej mam nadzieję, bedzie łatwiej :)

@Paulinax, łatwo złapać tez swoje tętno detektorem a jak juz wpadalas w panikę to ciśnienie pewnie szło do góry... dzisiaj spróbuj zmierzyć na spokojnie, w wiekszych odstępach czasu, tak żebyś nie byla zestresowana. Ktory tydz ciąży jest u Ciebie? Czy cos jeszcze czujesz niepokojacego? (Bo jak tak i masz sie stresowac przez dluzszy okres to lepiej podskocz do doktorka, ale błędy pomiaru sa dosc czeste, szczegolnie gdy jeszcze nie ma się wprawy w znajdowaniu dzidziusia)

Hej dziewczynki
Przepraszam,ale musze sie z Wami rozstac. Jest mi tak strasznie smutno, ze siedze i rycze. Dzis dowiedzialam sie od brata, ze bratowa jest w ciazy, bylysmy razem poprzednio, miedzy naszymi dzidziami bylo 2 tygodnie roznicy. Ja stracilam dziecko, ona donosila. Dzis maly ma poltora roku, tyle mialoby moje nienarodzone dziecko. Za kazdym razem jak patrze na niego to sobie wyobrazam moja dzidzie. Kiedys nawet powiedzialm do niego, choc mama ci cos pokaze. Nie moge powstrzymac potoku lez. Najgorsze jest to, ze nawet sie z jej ciazy nie ciesze, jedyne co czuje to zazdrosc, okropna, przerazajaca zazdrosc. Jest mi wstyd z tego tytulu. Przyszla do mnie z mlodym wieczorem, ale nawet mi o tym nie powiedziala, dowiedzialam sie od brata. Musze przestac myslec o ciazy, nakrecilam sie tak, ze jak tylko wstaje, to mysle,ktora wizytuje, co u tej czy u tamtej. Jest mi okropnie zle, musze sprobowac skupic uwage na czyms innym, bo inaczej sfiksuje, albo stane sie zgorzknila stara baba. Mysle nawet o tym,ze juz nigdy wiecej nie uda mi sie zajsc w ciaze. W dodatku wiem, ze niedlugo sie dowiem ,ze oni nawet nie planowali jeszcze drugiego,bo wiem ,jak ona do tego wszystkiego podchodzi.
Musze sprobowac zyc bez liczenia dni cyklu, bez ciaglego rozmyslania o tym wszystkim , bo wiem, ze sfiksuje. Wybaczcie mi. Musze zebrac w sobie wszystkie sily i nie podczytywac forum, musze sie odciac, musze przestac myslec o tym. Dodam,ze zaloze sie jeszcze, ze bedzie miala dziewczynke, buuuuu.
Wiem, ze bede z Wami myslami, przez ten czas stalyscie mi sie bardzo bliskie, jak siostry, najleprze przyjaciolki. Trzymam za wszystkie kciuki, nie wazne na jakim sa etapie. Trzymajcie prosze i za mnie,moze kiedys sie odezwe. Na razie musze sie pozegnac.
Przytulam najmocniej jak potrafie.

Mam nadzieję, że uda Wam się szybciej niż myślisz. Ja też straciłam nadzieję a jednak się udało. Czekam na wieści.

Hej Dziwczyny .
Wczoraj przyszedł do mnie detektor tętna JUMPER JPD 100 S6.
Moja radość oczywiście nie mogła trwać długo.
Robiłam 3 pomiary, z czego 2 były dziwne od 150 do czasami 240 uderzeń na minutę.
To jest o wiele za dużo .
Nie wiem co robić, liczyć na błąd pomiaru maszyny czy zgłosić się do lekarza prowadzącego :/
Ogólnie pięknie czystego bicia serca nie słyszałam, bo szumy tez jakieś były ...
Cała noc nie spalam. ..
Spokojnie. Po pierwsze czy używała żelu usg do pomiaru. Po drugi mówisz że 1 pomiar był w porządku? Po trzecie dzieci mogą mies skoki przyspieszenia uderzeń, po czwarte myślę że stres zrobił już swoje. Spróbuj dziś na spokojnie szukać bardzo nisko. Przy spojenia lonowym . Jak się stresujesz to idź do lekarza.
A poza tym wystarczyło że lekko ruszyła ręką i średnia uderzeń podskakiwalam. Wiem bo moja gin miała taki aparat w gabinecie i jak szukała serduszka i jeździła po brzuchu to czasem też tak szybowalo do góry jak poruszyła ręką. Słyszałaś coś niepokojącego w samym bicie (chodzi mi o dźwięk)? Żeby tak nagle bardzo mocno przyspieszalo? To słychać....

@Paulinax mówiłysmy żebyś się nie stresowała, bo na początku te pomiary mogą równie wyglądać. Może faktycznie mierzyło bicie serca dziecka i twoje skoro wyszło 240? Może to zwykły błąd. Ale jak masz się denerwować to podjedz do lekarza, on ci powie co i jak, sprawdzi czy wszystko okej :*

reklama
Spokojnie. Po pierwsze czy używała żelu usg do pomiaru. Po drugi mówisz że 1 pomiar był w porządku? Po trzecie dzieci mogą mies skoki przyspieszenia uderzeń, po czwarte myślę że stres zrobił już swoje. Spróbuj dziś na spokojnie szukać bardzo nisko. Przy spojenia lonowym . Jak się stresujesz to idź do lekarza.
A poza tym wystarczyło że lekko ruszyła ręką i średnia uderzeń podskakiwalam. Wiem bo moja gin miała taki aparat w gabinecie i jak szukała serduszka i jeździła po brzuchu to czasem też tak szybowalo do góry jak poruszyła ręką. Słyszałaś coś niepokojącego w samym bicie (chodzi mi o dźwięk)? Żeby tak nagle bardzo mocno przyspieszalo? To słychać....
raczej rytm byl podobny .
bardziej szum słyszałam, musiałam się mocno wsłuchać.

Do góry