reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ten czas tak leci pomału. Tak strasznie chce mi się przytulania. I już nawet nie chodzi o starania, bo przecież wiadomo, że też, ale tej bliskości. A tu leci i leci. I jeszcze tyle przede mną...

@<Jagoda> ja to myślę, że po dwóch próbach zakończonych niepowodzeniem warto brać, tyle, że dawkowanie leków hormonalnych lepiej ustalić z lekarzem. Nawet telefonicznie poprosić o konsultację. Właśnie spora część dziewczyn (ja też)od samego pozytywu asekuruje się luteiną czy duphastonem. Ja mam jeszcze zastrzyki przeciwzakrzepowe, chociaż badania pod tym kątem mam ok., ale lekarz uznał, że brać.

@ivvonka wczoraj była masakra. Nie mogłam się uspokoić. Na końcu dostałam takiego bólu głowy ze szkoda gadać. Nie nadawałam się do przytulanek. Także póki co odpuszczam do wizyty. Widocznie tak miało być...

@ivvonka zgadzam się co do konsultacji z lekarzem tylko jego mam jutro i tak może kurczak wytrwać. Eh... zawsze coś.

@<Jagoda> ja bym pewnie luteine wzięła gdybym.miała w domu. Dwa razy po.jednej a jutro do lekarza ustalić konkretnie dawko.

Dzień dobry !:)
Słuchajcie, nurtuje mnie jedna sprawa, otóż wg OM na ostatniej piątkowej wizycie byłam w 9 tyg i 2 dniu, Natomiast USG pokazało 8 tydzień i 5 dzień, bo crl wyniósł 2 cm i 8mm .
A jak przeglądam wymiary to wielkość odpowiada wg mnie terminowi z OM wiec z czego wynikaja te wyliczenia usg ?

Załączniki

• Screenshot_2018-04-22-11-07-39.png
    Screenshot_2018-04-22-11-07-39.png
    29,4 KB · Wyświetleń: 60
@<Jagoda> ja raz startowalam od owu z luteina na podtrzymanie ewentualnej ciazy, ale w tamtym cyklu sie nie udalo, jak jednak pare dni spozniala sie @ i wiedzialam ze na drugi dzien zrobie test, poczulam jeszcze bol piersi to bez wahania wzielam luteine bo czulam ze cos sie swieci. Na wlasna reke chcialam brac rano i wieczorem, na drugie dzien moj gin zwiekszyl mi do 3 razy dziennie i bylam u niego z beta 1154 wiec troche czasu po zagniezdzeniu ale bylam pewna ze ten cykl nieudany, no i juz zrobil usg i byl pecherzyk ciazowy:) bo od wartosci 1000 w becie juz go widac. Ale ona rosnie od 0 wiec jak to swieza sprawa to moze miec nawet wartosc kilkadziesiąt i to tez dobrze:)po 48 h powinna przyrosnac o min 66% ale moze i 100% i troche wiecej. Dziewczyny czasem robily i byla niziutka potem niewiele przyrosla albo nawet zaczela spadac i to oznaczalo ciaze biochemiczna, zaraz dostawaly okres wiec daje to obraz czy ciaza sie rozwija ale oczywiscie gwarancji tez nie ale pierwsze rozpoznanie:) bedzie dobrze:* @AgaB33 ale hity z rana..ja dzis dluuuugie spanie, dobrze ze opuchlizna zeszla i ze jutri masz wizyte, mam nadzieje ze obedzie sie bez wiekszych ingerencji i ze bedzie dobrze:* @Paulinax no w ogole duze juz bejbi, sama nie wiem moze chodzi tez o rozmiar pecherzyka ciazowego? Ale ten stosunek powinien byc taki sam..sama nie wiem czemu tak...a masz podany rozmiar pecherzyka?

Ostatnia edycja:
@<Jagoda> ja to myślę, że po dwóch próbach zakończonych niepowodzeniem warto brać, tyle, że dawkowanie leków hormonalnych lepiej ustalić z lekarzem. Nawet telefonicznie poprosić o konsultację.
Właśnie spora część dziewczyn (ja też)od samego pozytywu asekuruje się luteiną czy duphastonem. Ja mam jeszcze zastrzyki przeciwzakrzepowe, chociaż badania pod tym kątem mam ok., ale lekarz uznał, że brać.
A mój właśnie nie przepisał mi żadnej luteiny ani duphastonu a pytałam czy mi przepisze to stwierdził, że nie ma takiej potrzeby, bo ciąża 1 była obumarla a nie ze krwawilam. ..
Jedynie mam acard i nie wiem czy nie zasięgnąć opinii innego lekarza, bo chce zrobić wszystko aby urodzić dziecko

@<Jagoda> ja raz startowalam od owu z luteina na podtrzymanie ewentualnej ciazy, ale w tamtym cyklu sie nie udalo, jak jednak pare dni spozniala sie @ i wiedzialam ze na drugi dzien zrobie test, poczulam jeszcze bol piersi to bez wahania wzielam luteine bo czulam ze cos sie swieci. Na wlasna reke chcialam brac rano i wieczorem, na drugie dzien moj gin zwiekszyl mi do 3 razy dziennie i bylam u niego z beta 1154 wiec troche czasu po zagniezdzeniu ale bylam pewna ze ten cykl nieudany, no i juz zrobil usg i byl pecherzyk ciazowy:) bo od wartosci 1000 w becie juz go widac. Ale ona rosnie od 0 wiec jak to swieza sprawa to moze miec nawet wartosc kilkadziesiąt i to tez dobrze:)po 48 h powinna przyrosnac o min 66% ale moze i 100% i troche wiecej. Dziewczyny czasem robily i byla niziutka potem niewiele przyrosla albo nawet zaczela spadac i to oznaczalo ciaze biochemiczna, zaraz dostawaly okres wiec daje to obraz czy ciaza sie rozwija ale oczywiscie gwarancji tez nie ale pierwsze rozpoznanie:) bedzie dobrze:* @AgaB33 ale hity z rana..ja dzis dluuuugie spanie, dobrze ze opuchlizna zeszla i ze jutri masz wizyte, mam nadzieje ze obedzie sie bez wiekszych ingerencji i ze bedzie dobrze:* @Paulinax no w ogole duze juz bejbi, sama nie wiem moze chodzi tez o rozmiar pecherzyka ciazowego? Ale ten stosunek powinien byc taki sam..sama nie wiem czemu tak...a masz podany rozmiar pecherzyka?
No właśnie nie mam wymiaru pecherzyka ciążowego. ..
ale na pewno jest większy niż Dzidzia

reklama
@<Jagoda> witaj wśród nas. Światełko dla twojego Aniołka [*]
To co napisałaś jest okropna tragedią i nie ma się co dziwić że jest w tobie strach i niepewność. To będzie towarzyszyć już zawsze. Radość będzie mniejsza niż strach. Ale widzę że zrobiłaś sporo badań, wyszło okej, to na pewno teraz będzie dobrze :) trzymam mocno kciuki. Jutro idź na betę i w środę powtórz, będziesz wiedzieć jak przyrasta ;)
@Monia M po zabiegu krwawienie może być falowe czyli raz więcej raz mniej. Ja też tak miałam. Już myślałam że jest lepiej, była tylko wkładka i do był błąd. @ przychodzi zwykle po 4-6 tyg po zabiegu, także na pewno teraz to nie to. Wiadomo że się dłuży, ale zobaczysz że już po pierwszej @ wracają nadzieje :) będzie dobrze, zobaczysz :)
@AgaB33 może skoro opuchlizna mniejsza to wytrzymasz do jutra :) ale na wizycie proszę wszystko ładnie powiedzieć lekarzowi :*trzymam kciuki i pisz nam co i jak :*
@Paulinax hmm dziwne to. Za duże to crl twoje. Może to faktycznie pomierzony pęcherzyk? A konsultacja z innym lekarzem to dobry pomysł, zawsze to dwie niezależne opinie :)

Do góry