reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Paulinax bywa tak, że po pierwszej stracie lekarze nie przepisują nic. Czasem wystarczy Acard i jest ok.
Co do rozbieżności. Nie wiem, może coś lekarz pomylił. Chociaż u mnie jest rozjazd duży między usg a o.m. i on się utrzymuje. Podpytaj i porównaj z następnym usg na wizycie.
Najważniejsze teraz, że serduszko pięknie bije a maleństwo rozwija się.

@kb.karola90 szaleńczaku kochany. ;) Forum ma na Ciebie zły wpływ;)
Będziesz jeszcze mamcią a że może nie teraz od ręki to są się jeszcze da jakoś znieść. A podejście Twojej drugiej połówki to jak kopiuj-wklej mojej. :)

reklama
Wlasnie @Paulinax moze to rozmiar pecherzyka? @roki_1991 myslalas ze o to mi chodzi, a ja o tym nie pomyslalam dobry team tworzymy razem :p Czesto na usg zdarza sie jakies inne nazewnicto, pomylkowo np czy Tobie Paulinax gin mowil za dzidzi ma 2.9 mm czy tak wywnioskowalas z usg? Jakis dziwny ten gin..ja mialam tez ciaze oburmala i jest cos takiego jak niewydolnosc cialka zoltego bo nie wytwarza wystarczajaco progesteronu i ciaza sie nie rozwija, ja tego nie badalam bo z zagniezdzeniem nie bylo problemu wiec mozna zawsze wlaczyc luteine w ciazy, tu dziewczynom wszystkim po stracie przepisuja luteine...

@<Jagoda> witaj wśród nas. Światełko dla twojego Aniołka [*]
To co napisałaś jest okropna tragedią i nie ma się co dziwić że jest w tobie strach i niepewność. To będzie towarzyszyć już zawsze. Radość będzie mniejsza niż strach. Ale widzę że zrobiłaś sporo badań, wyszło okej, to na pewno teraz będzie dobrze :) trzymam mocno kciuki. Jutro idź na betę i w środę powtórz, będziesz wiedzieć jak przyrasta ;)
@Monia M po zabiegu krwawienie może być falowe czyli raz więcej raz mniej. Ja też tak miałam. Już myślałam że jest lepiej, była tylko wkładka i do był błąd. @ przychodzi zwykle po 4-6 tyg po zabiegu, także na pewno teraz to nie to. Wiadomo że się dłuży, ale zobaczysz że już po pierwszej @ wracają nadzieje :) będzie dobrze, zobaczysz :)
@AgaB33 może skoro opuchlizna mniejsza to wytrzymasz do jutra :) ale na wizycie proszę wszystko ładnie powiedzieć lekarzowi :*trzymam kciuki i pisz nam co i jak :*
@Paulinax hmm dziwne to. Za duże to crl twoje. Może to faktycznie pomierzony pęcherzyk? A konsultacja z innym lekarzem to dobry pomysł, zawsze to dwie niezależne opinie :)
Przesyłam zdjęcie może coś zinterpretujesz z niego :)

Załączniki

• 20180422_114157.jpg
    20180422_114157.jpg
    655,6 KB · Wyświetleń: 71
Wlasnie @Paulinax moze to rozmiar pecherzyka? @roki_1991 myslalas ze o to mi chodzi, a ja o tym nie pomyslalam dobry team tworzymy razem :p Czesto na usg zdarza sie jakies inne nazewnicto, pomylkowo np czy Tobie Paulinax gin mowil za dzidzi ma 2.9 mm czy tak wywnioskowalas z usg? Jakis dziwny ten gin..ja mialam tez ciaze oburmala i jest cos takiego jak niewydolnosc cialka zoltego bo nie wytwarza wystarczajaco progesteronu i ciaza sie nie rozwija, ja tego nie badalam bo z zagniezdzeniem nie bylo problemu wiec mozna zawsze wlaczyc luteine w ciazy, tu dziewczynom wszystkim po stracie przepisuja luteine...
ale to tym gorzej ze to pęcherzyk bo nie powinien być mniejszy niż zarodek :(

@Paulinax Taka różnica między termin z USG i z OM, to żadna różnica. Jest wręcz idealnie. No i z pomiarów masz 2,08cm, a nie 2,8cm ;-) Wszystko jest pięknie! A znalazł lekarz serduszko?

edit. Termin porodu wyliczony z USG w dużej mierze zależy od tego w którym punkcie lekarz zaznaczy pomiar (a że obecnie mówimy o niewielkich odległościach, to postawienie punktora milimetr dalej na monitorze, może dać sporą różnicę w pomiarze). Ale też zależy np. od tego czy w danym momencie dziecko się nie podkuliło. Im starsza ciąża, tym te terminy zaczną coraz bardziej od siebie odbiegać.

Ostatnia edycja:
No wlasnie @Paulinax tam jest 2.08 a nie 2.8 no i wszytko gra:) a ja nie mowilam ze pecherzyk mniejszy od zarodka to by bylo niemozliwe;) tylko ze 2.8 to rozmiar pecherzyka a zarodka mniejszy by musial byc, myslalam ze costam pomylil a to jest 2.08:)

@roki_1991 zobaczymy co się będzie działo ale plan jest taki: wracamy do domu i oszczędzamy mnie na maksa, czyt. Leżeć i tyłka nie dźwigać. A jutro opowiem wszystko dokładnie Pani dr. Badania powtórze to do wizyty może będą. A jak będę widzieć że coś złego się dzieję to dziś pojadę na pomoc świąteczną

reklama
Do góry