reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Paulinax bywa tak, że po pierwszej stracie lekarze nie przepisują nic. Czasem wystarczy Acard i jest ok.
Co do rozbieżności. Nie wiem, może coś lekarz pomylił. Chociaż u mnie jest rozjazd duży między usg a o.m. i on się utrzymuje. Podpytaj i porównaj z następnym usg na wizycie.
Najważniejsze teraz, że serduszko pięknie bije a maleństwo rozwija się.

@kb.karola90 szaleńczaku kochany. ;) Forum ma na Ciebie zły wpływ;)
Będziesz jeszcze mamcią a że może nie teraz od ręki to są się jeszcze da jakoś znieść. A podejście Twojej drugiej połówki to jak kopiuj-wklej mojej. :)

reklama
Wlasnie @Paulinax moze to rozmiar pecherzyka? @roki_1991 myslalas ze o to mi chodzi, a ja o tym nie pomyslalam dobry team tworzymy razem :p Czesto na usg zdarza sie jakies inne nazewnicto, pomylkowo np czy Tobie Paulinax gin mowil za dzidzi ma 2.9 mm czy tak wywnioskowalas z usg? Jakis dziwny ten gin..ja mialam tez ciaze oburmala i jest cos takiego jak niewydolnosc cialka zoltego bo nie wytwarza wystarczajaco progesteronu i ciaza sie nie rozwija, ja tego nie badalam bo z zagniezdzeniem nie bylo problemu wiec mozna zawsze wlaczyc luteine w ciazy, tu dziewczynom wszystkim po stracie przepisuja luteine...

@<Jagoda> witaj wśród nas. Światełko dla twojego Aniołka [*]
To co napisałaś jest okropna tragedią i nie ma się co dziwić że jest w tobie strach i niepewność. To będzie towarzyszyć już zawsze. Radość będzie mniejsza niż strach. Ale widzę że zrobiłaś sporo badań, wyszło okej, to na pewno teraz będzie dobrze :) trzymam mocno kciuki. Jutro idź na betę i w środę powtórz, będziesz wiedzieć jak przyrasta ;)
@Monia M po zabiegu krwawienie może być falowe czyli raz więcej raz mniej. Ja też tak miałam. Już myślałam że jest lepiej, była tylko wkładka i do był błąd. @ przychodzi zwykle po 4-6 tyg po zabiegu, także na pewno teraz to nie to. Wiadomo że się dłuży, ale zobaczysz że już po pierwszej @ wracają nadzieje :) będzie dobrze, zobaczysz :)
@AgaB33 może skoro opuchlizna mniejsza to wytrzymasz do jutra :) ale na wizycie proszę wszystko ładnie powiedzieć lekarzowi :*trzymam kciuki i pisz nam co i jak :*
@Paulinax hmm dziwne to. Za duże to crl twoje. Może to faktycznie pomierzony pęcherzyk? A konsultacja z innym lekarzem to dobry pomysł, zawsze to dwie niezależne opinie :)
Przesyłam zdjęcie może coś zinterpretujesz z niego :)

Załączniki

• 20180422_114157.jpg
    20180422_114157.jpg
    655,6 KB · Wyświetleń: 77
Wlasnie @Paulinax moze to rozmiar pecherzyka? @roki_1991 myslalas ze o to mi chodzi, a ja o tym nie pomyslalam dobry team tworzymy razem :p Czesto na usg zdarza sie jakies inne nazewnicto, pomylkowo np czy Tobie Paulinax gin mowil za dzidzi ma 2.9 mm czy tak wywnioskowalas z usg? Jakis dziwny ten gin..ja mialam tez ciaze oburmala i jest cos takiego jak niewydolnosc cialka zoltego bo nie wytwarza wystarczajaco progesteronu i ciaza sie nie rozwija, ja tego nie badalam bo z zagniezdzeniem nie bylo problemu wiec mozna zawsze wlaczyc luteine w ciazy, tu dziewczynom wszystkim po stracie przepisuja luteine...
ale to tym gorzej ze to pęcherzyk bo nie powinien być mniejszy niż zarodek :(

@Paulinax Taka różnica między termin z USG i z OM, to żadna różnica. Jest wręcz idealnie. No i z pomiarów masz 2,08cm, a nie 2,8cm ;-) Wszystko jest pięknie! A znalazł lekarz serduszko?

edit. Termin porodu wyliczony z USG w dużej mierze zależy od tego w którym punkcie lekarz zaznaczy pomiar (a że obecnie mówimy o niewielkich odległościach, to postawienie punktora milimetr dalej na monitorze, może dać sporą różnicę w pomiarze). Ale też zależy np. od tego czy w danym momencie dziecko się nie podkuliło. Im starsza ciąża, tym te terminy zaczną coraz bardziej od siebie odbiegać.

Ostatnia edycja:
No wlasnie @Paulinax tam jest 2.08 a nie 2.8 no i wszytko gra:) a ja nie mowilam ze pecherzyk mniejszy od zarodka to by bylo niemozliwe;) tylko ze 2.8 to rozmiar pecherzyka a zarodka mniejszy by musial byc, myslalam ze costam pomylil a to jest 2.08:)

@roki_1991 zobaczymy co się będzie działo ale plan jest taki: wracamy do domu i oszczędzamy mnie na maksa, czyt. Leżeć i tyłka nie dźwigać. A jutro opowiem wszystko dokładnie Pani dr. Badania powtórze to do wizyty może będą. A jak będę widzieć że coś złego się dzieję to dziś pojadę na pomoc świąteczną

reklama
Do góry