reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witaj wśród nas i światełko dla Twoich Aniołków. Czy miałaś robione jakiekolwiek badania dodatkowe po stracie i ciąży pozamacicznej ? Wierzę że teraz będzie wszystko dobrze :-) zrób bhcg i powtórz po 48h :-)

Hej. Dzięki za dobre słowo. Robiłam Białko C, Białko S, P/p jądrowe ANA1 ( P/p jądrowe ANA, P/p cytoplazmatyczne), Czas protrombinowy (INR, Wskaźnik protrombinowy, D-Dimery), P/c kardiolipinowe IgG, IgM, Chlamydia, Antykoagulant toczniowy, P/p plemnikom ASA, i Wykrywanie mutacji ( G1691A) Leiden w genie czynnika V, badanie nasienia męża. Wszystkie badania wyszły dobrze.

reklama
@<Jagoda> tak bardzo Ci współczuję, kolejna historia, która rozrywa serce. Masz jednak szczęście w swoim bólu. Los dał Ci szansę na dzidziusia. Postaraj się tym cieszyć. I daj nadzieję innym, że może się udać:)

Przyszłam tutaj po nadzieję dla siebie, będzie cudownie kiedy i ja dam komuś nadzieję. Jutro pojadę na Beta hcg, i następne badanie zrobić w środę tak?

No zrobiło się wczoraj wieczorem. Jutro mam wizytę u swojego lekarza. Dziś jestem w Sosnowcu i nie wiem czy jechać do szpitala czy do jutra poczekać. Jutro na 8 badania krwi a lekarz od 9 jest
Aga macham Ci łapką po sąsiedzku:) nie wiem czy już leżałaś w Sosnowcu, w szpitalu, ja tak ostatnio. Warunki w porządku, nie ma się czego obawiać. Lepiej to skontroluj. Choć nogi mogą puchnąć z gorąca i zatrzymania wody, to jednak dowiedz się i bądź spokojna:)

Dziewczyny mam pytanie, krwawię już 6 dzień od zabiegu. Wczoraj było jakby mocniej. Czy krwawienie po zabiegu może nałożyć się z okresem? Czy najpierw musi skończyć się plamienie a potem dostaje się okres?

@Monia M ja tu się urodziłam i mieszkałam 20lat, teraz jednak mieszkam 120km stąd, dziś w planach powrót do domu a jutro wizyta u mojego lekarza w Łodzi. Jakby mieli mnie hospitalizowac to wolę u siebie bo bliżej dla M itd. Chyba wyjedziemy wcześniej i pojadę do nas do szpitala lub wstrzymam się do jutra.
Zrobiliśmy zimne okłady i w końcu schodzi uff :-)
Ja plamilam 8dni ale ja oczyscilam sie sama. @ przyszła 28dni od początku ronienia czyli 20dni po jego zakończeniu

Ostatnia edycja:
@<Jagoda> witam Cię i ja w naszym kąciku. Straszne to, co przeżyłaś i bardzo Ci współczuję i straty maleństwa, i tych doświadczeń.
Cieszę się jednak, że masz to już za sobą i możesz pochwalić się dwukreskowym testem.
Dobrze, że zadbałaś o przygotowanie organizmu do ciąży pod kątem mikroelementów i tarczycy.
A na czas ciąży masz jakieś leki podtrzymujące?

@hona, jejku. Dziękuję za tak miłe słowa i cieszę się, że tu do nas zaglądasz. Mam nadzieję, że w końcu zajrzysz z taką newsową petardą. Ja cały czas tu kciuki trzymam.

@kb.karola90 no i jak tam kochana?

@AgaB33 jeśli jest to bardzo nasilone to warto skonsultować. Dziś niedziela. Małe szansę na dokładniejsze badania. A jeśli jest niewielkie to w ogóle polecam na takie opuszanie się ;) w ciąży koktajl pietruszkowy (czyli zmiksowany miąższ grejfruta lub ewentualnie pomarańczy z dużą garścią pietruszki) ohydne jak dla mnie, ale działa. Jak czuję (nawet bez ciąży) że coś mi za bardzo puchato to piję.

@Monia M raczej nie, bo krwawienie miesiączkowe to efekt złuszczania się błony śluzowej macicy. Ty miałaś te partie wyczyszczone częściowo przez zabieg i jeszcze reszta się oczyszcza. A mi coś się teraz skojarzyło, że po którymś zabiegu już leciało malutko i użyłam tylko wkładki higieniczne... no i to był jednak błąd, bo się rozkręciło. Kontroluj tylko betę. Powinna wkrótce spaść do wartości zerowych.

@ivvonka a ta pietruszka to natka czy korzeń?

@witch84 ciśnienie z prawej ręki 122/75 z lewej 116/68 także nie jest wysokie. Mokre szmaty kładę na stopy i leżę z nimi wyżej i schodzi ta opuchlizna. Fakt że ja mam bardzo szczupłe stopy. Gdzie kości i żyły na wierzchu. No a teraz tego nie widać. Fakt że w porownaniu z porankiem to odzyskalam już kostki i haluksy.

reklama
@<Jagoda> witam Cię i ja w naszym kąciku. Straszne to, co przeżyłaś i bardzo Ci współczuję i straty maleństwa, i tych doświadczeń.
Cieszę się jednak, że masz to już za sobą i możesz pochwalić się dwukreskowym testem.
Dobrze, że zadbałaś o przygotowanie organizmu do ciąży pod kątem mikroelementów i tarczycy.
A na czas ciąży masz jakieś leki podtrzymujące?

Nie mam leków podtrzymujących, dopiero wczoraj zrobiłam test ale widzę, że zostało mi ze 20 tabletek luteiny 50 pod język i kurcze może brać?[/QUOTE]

Do góry