reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witaj wśród nas i światełko dla Twoich Aniołków. Czy miałaś robione jakiekolwiek badania dodatkowe po stracie i ciąży pozamacicznej ? Wierzę że teraz będzie wszystko dobrze :-) zrób bhcg i powtórz po 48h :-)

Hej. Dzięki za dobre słowo. Robiłam Białko C, Białko S, P/p jądrowe ANA1 ( P/p jądrowe ANA, P/p cytoplazmatyczne), Czas protrombinowy (INR, Wskaźnik protrombinowy, D-Dimery), P/c kardiolipinowe IgG, IgM, Chlamydia, Antykoagulant toczniowy, P/p plemnikom ASA, i Wykrywanie mutacji ( G1691A) Leiden w genie czynnika V, badanie nasienia męża. Wszystkie badania wyszły dobrze.

reklama
@<Jagoda> tak bardzo Ci współczuję, kolejna historia, która rozrywa serce. Masz jednak szczęście w swoim bólu. Los dał Ci szansę na dzidziusia. Postaraj się tym cieszyć. I daj nadzieję innym, że może się udać:)

Przyszłam tutaj po nadzieję dla siebie, będzie cudownie kiedy i ja dam komuś nadzieję. Jutro pojadę na Beta hcg, i następne badanie zrobić w środę tak?

No zrobiło się wczoraj wieczorem. Jutro mam wizytę u swojego lekarza. Dziś jestem w Sosnowcu i nie wiem czy jechać do szpitala czy do jutra poczekać. Jutro na 8 badania krwi a lekarz od 9 jest
Aga macham Ci łapką po sąsiedzku:) nie wiem czy już leżałaś w Sosnowcu, w szpitalu, ja tak ostatnio. Warunki w porządku, nie ma się czego obawiać. Lepiej to skontroluj. Choć nogi mogą puchnąć z gorąca i zatrzymania wody, to jednak dowiedz się i bądź spokojna:)

Dziewczyny mam pytanie, krwawię już 6 dzień od zabiegu. Wczoraj było jakby mocniej. Czy krwawienie po zabiegu może nałożyć się z okresem? Czy najpierw musi skończyć się plamienie a potem dostaje się okres?

@Monia M ja tu się urodziłam i mieszkałam 20lat, teraz jednak mieszkam 120km stąd, dziś w planach powrót do domu a jutro wizyta u mojego lekarza w Łodzi. Jakby mieli mnie hospitalizowac to wolę u siebie bo bliżej dla M itd. Chyba wyjedziemy wcześniej i pojadę do nas do szpitala lub wstrzymam się do jutra.
Zrobiliśmy zimne okłady i w końcu schodzi uff :-)
Ja plamilam 8dni ale ja oczyscilam sie sama. @ przyszła 28dni od początku ronienia czyli 20dni po jego zakończeniu

Ostatnia edycja:
@<Jagoda> witam Cię i ja w naszym kąciku. Straszne to, co przeżyłaś i bardzo Ci współczuję i straty maleństwa, i tych doświadczeń.
Cieszę się jednak, że masz to już za sobą i możesz pochwalić się dwukreskowym testem.
Dobrze, że zadbałaś o przygotowanie organizmu do ciąży pod kątem mikroelementów i tarczycy.
A na czas ciąży masz jakieś leki podtrzymujące?

@hona, jejku. Dziękuję za tak miłe słowa i cieszę się, że tu do nas zaglądasz. Mam nadzieję, że w końcu zajrzysz z taką newsową petardą. Ja cały czas tu kciuki trzymam.

@kb.karola90 no i jak tam kochana?

@AgaB33 jeśli jest to bardzo nasilone to warto skonsultować. Dziś niedziela. Małe szansę na dokładniejsze badania. A jeśli jest niewielkie to w ogóle polecam na takie opuszanie się ;) w ciąży koktajl pietruszkowy (czyli zmiksowany miąższ grejfruta lub ewentualnie pomarańczy z dużą garścią pietruszki) ohydne jak dla mnie, ale działa. Jak czuję (nawet bez ciąży) że coś mi za bardzo puchato to piję.

@Monia M raczej nie, bo krwawienie miesiączkowe to efekt złuszczania się błony śluzowej macicy. Ty miałaś te partie wyczyszczone częściowo przez zabieg i jeszcze reszta się oczyszcza. A mi coś się teraz skojarzyło, że po którymś zabiegu już leciało malutko i użyłam tylko wkładki higieniczne... no i to był jednak błąd, bo się rozkręciło. Kontroluj tylko betę. Powinna wkrótce spaść do wartości zerowych.

@ivvonka a ta pietruszka to natka czy korzeń?

@witch84 ciśnienie z prawej ręki 122/75 z lewej 116/68 także nie jest wysokie. Mokre szmaty kładę na stopy i leżę z nimi wyżej i schodzi ta opuchlizna. Fakt że ja mam bardzo szczupłe stopy. Gdzie kości i żyły na wierzchu. No a teraz tego nie widać. Fakt że w porownaniu z porankiem to odzyskalam już kostki i haluksy.

reklama
@<Jagoda> witam Cię i ja w naszym kąciku. Straszne to, co przeżyłaś i bardzo Ci współczuję i straty maleństwa, i tych doświadczeń.
Cieszę się jednak, że masz to już za sobą i możesz pochwalić się dwukreskowym testem.
Dobrze, że zadbałaś o przygotowanie organizmu do ciąży pod kątem mikroelementów i tarczycy.
A na czas ciąży masz jakieś leki podtrzymujące?

Nie mam leków podtrzymujących, dopiero wczoraj zrobiłam test ale widzę, że zostało mi ze 20 tabletek luteiny 50 pod język i kurcze może brać?[/QUOTE]

Do góry