reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, co do tego mojego Dzidziusia, to ja sobie ubzdurałam, że to prawie 3 cm, potem mąż do mnie mówi, że mam spojrzeć jeszcze raz;p
Gin nawet nie pamiętam, czy mówił wielkość, z reguły mało pamiętam z wizyty z tych nerwów.
Teraz się martwię tym skąd termin z usg 4 dni różnicy, jak zarodek mógłby odpowiadać terminie OM.
No i zaczęłam się martwić, że może pęcherzyk ciążowy jest za mały, a nawet nie wiem ile ma, bo na wydruku z usg nie ma GS... a nie pamiętam, czy lekarz mówił, a ja nawet nie pytałam o GS, a chyba powinnam.
Dla mnie była istotna wielkość dziecka, że urosło i bicie serca i YS ...
a powiedzcie mi, czy wiecie może czy zdjęcie usg jest robione 1:1 ?

reklama
@Paulinax dziewczyny już zdążyły mnie uprzedzić ;) wielkość 21mm jest jak najbardziej w porządku ;) a to że różnica jest 4 dni to nie ma się co przejmować, bo wystarczy że lekarz milimetr dalej postawi znacznik i zarodek będzie "dużo młodszy" niż les faktycznie. Także bez stresu poproszę :) bo mały ludzik wszystko czuje

@Paulinax dziewczyny już zdążyły mnie uprzedzić ;) wielkość 21mm jest jak najbardziej w porządku ;) a to że różnica jest 4 dni to nie ma się co przejmować, bo wystarczy że lekarz milimetr dalej postawi znacznik i zarodek będzie "dużo młodszy" niż les faktycznie. Także bez stresu poproszę :) bo mały ludzik wszystko czuje
Przepraszam, może Wam się wydaje moje zachowanie jakieś dziwne, ale naprawdę niestety jestem typem analizującym wszystko i szukającym informacji i nawet lekarz mówił, że za dużo wiem:p
Mówi mi, że serce bije dobrze a ja < ok, ale ile?> :p potem ciałko żółte kazałam sprawdzić to się już więcej wysilił, bo powiedział, że wielkość odpowiednia i kształt , nawet o kosmówce mówił, właśnie, ale to, to nie wiem co to jest:p
ale tak na oko GS Wam się wydaję ok?:p

@Paulinax ja nie jestem ginem, ale jak dla mnie wszystko wyglada ksiazkowo, pozazdroscic. Odpusc troche, bo sfiksujesz zupelnie. @ivvonka pisala juz, ze u niej sa 2 tyg, roznicy od poczatku, a dzidzia zdrowo rosnie, wszystko jest pieknie. Takie rzeczy sie zdarzaja. A teraz prosze juz sie uspokoic, nie wkrecac sobie niewiadomo czego i nie denerwowac dzidzi :D:D

Dziękuję Wam kochane za chęć pomocy i troski jak i rady!
Naprawdę bardzo się ciszę, że założyłam konto na babyboom, bo tylko tutaj mogę napisać, co mnie trapi i bez komentarzy typu, że po co to analizujesz itd .
Nikt z mojego otoczenia nie przeszedł tego co ja (i dobrze ) wiec dla nich moje obawy są bezzasadne. ..

@Paulinax ja nie jestem ginem, ale jak dla mnie wszystko wyglada ksiazkowo, pozazdroscic. Odpusc troche, bo sfiksujesz zupelnie. @ivvonka pisala juz, ze u niej sa 2 tyg, roznicy od poczatku, a dzidzia zdrowo rosnie, wszystko jest pieknie. Takie rzeczy sie zdarzaja. A teraz prosze juz sie uspokoic, nie wkrecac sobie niewiadomo czego i nie denerwowac dzidzi :D:D
Tak jest proszę Pani ! :D Dziękuję :*

Dziewczyny, Waszym okiem, ten moj pecherzyk jest ok? Bo za duzo czasu mam chyba i naczytalam sie glupot w necie i martwie sie...

Załączniki

• 20180421_110410.jpg
    20180421_110410.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 82
reklama
Do góry