reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@anja93 tak mamy córcię Amelkę i jak jeszcze do tego będzie Emilka to juz calkiem śmiesznie. Ale w sumie podoba nam sie to imię więc jak padla taka propozycja od Ami to nie mieliśmy nic przeciwko. Z resztą wiesz starsza siostra też chce trochę rządzić i decydować:)

reklama
@membaris, Emilka bardzo ładnie, też biorę pod uwagę, jak również: Ada Karolinka Marcelinka Ala Nikola Wiktoria Daria Julka Lenka. To już po okrojeniu, bo było więcej. :D
A się uśmieję jak się okaże na połówkowym, że dziecię ma niebieskie portki zamiast różowych falbanek.

Kochane moje idzie się z was usmac :) wczoraj to jakbym okresu nie miała bo nie była to krew a raczej bardzo mało i to tego taka bardziej żółto - ropna wydzielina. Dziś jest normalnie choć zastanawia mnie co to moglo być i czy to co czułam w 18dc to byla owu hmm?! W każdym razie po temacie póki co.
@martakratka co do ślubu to była sala orkiestra i takie tam i pół roku przed zrezygnowałam. Była to moja jak dotad najlepsza decyzja :) po 7 latach związku
A cóż mojego obecnego M poznałam na sympatii :D dwa lata później
Mój M też z sympatii :-D

@ivvonka to masz z czego wybierać :)
@AgaB33 Jan to takie dostojne imię, a twoja córcia jak ma na imię?
U nas to z imieniem nie będzie problemu gorzej z porodem. Z usg mam termin na 2 września a przecież 1 moja latorośl zaczyna pierwszą klasę. No i obawiam się że jak ją tata będzie szykował do szkoły to nie zrobi najlepszego wrażenia. Z resztą dla niej to wielkie przeżycie także chciałabym z nią być. No właśnie i nie wiem jak to zrobie ale przydało by się przyspieszyć termin porodu o tydzień góra półtora. Pewnie pod koniec lipca czy na początku sierpnia już zacznę kombinować ale też chyba porozmiawiam ze swoją doktorką czy wzięła by mnie wcześniej na wywołanie :/

reklama
@AgaB33 troche jest. To moze byc zwyczajne podraznoenie watroby wywolane czymkolwiek. Moze byc jednak przedstep gestoze jesli swedza cie dlonie i stopy, masz wyzsza bilirubine i kreatynine. Skonsultuj jak najszybciej z lekarzem

@Calineczka24 Nati tez czasem krzyczy choc glodny i cyca nie bierze. Daje wtedy smoczek az sie uspokoi i potem cyca. Czekam na taki moment, kiedy wezmie. Mozesz sprobowac czy mleko z cyca od razu leci i wtedy podac. A moze masz leniuszka, ktory woli z butelki, bo szybciej i latwiej leci niz z cyca. Przy piersi musi sie napracowac.
A brzuszek... moze byc miekki i pojawia sie pierdzenie. To mimo wszystko moze powodowac bol brzuszka. Poznasz po tym jak trzymasz dziecko, ono placze i mocno podkula nozki, albo wygina sie jak struna. My caly czas mamy kropelki, brzuch zawsze miekki a powietrza na pierdzenie tyle, ze az mnie przeraza jak pod reka sie przemieszcza, czy na glos slysze

Mamy espumisan tylko musiałabym do każdego karmienia piersią podawać po 10 kropelek a z moją Julką co do karmienia to jest różnie. Nie mam zaprogramowanego dziecka, że je mi co 2-3 godziny, tylko potrafi jeść co 20 minut nawet a przecież nie będę jej futrować taką ilością kropli.
Je też co dwie godziny, je tez co godzinę to zależy jak jej pasuje.
Waży już 4500g ;)
Dziś jest super tzn. ma chyba dobry dzień bo nawet nie marudzi :D
Jak u Was z drzemkami? Po ile śpi i jak długo?
Usypiacie się na rękach? Dużo się nosicie?

Do góry