reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@anja93 tak mamy córcię Amelkę i jak jeszcze do tego będzie Emilka to juz calkiem śmiesznie. Ale w sumie podoba nam sie to imię więc jak padla taka propozycja od Ami to nie mieliśmy nic przeciwko. Z resztą wiesz starsza siostra też chce trochę rządzić i decydować:)

reklama
@membaris, Emilka bardzo ładnie, też biorę pod uwagę, jak również: Ada Karolinka Marcelinka Ala Nikola Wiktoria Daria Julka Lenka. To już po okrojeniu, bo było więcej. :D
A się uśmieję jak się okaże na połówkowym, że dziecię ma niebieskie portki zamiast różowych falbanek.

Kochane moje idzie się z was usmac :) wczoraj to jakbym okresu nie miała bo nie była to krew a raczej bardzo mało i to tego taka bardziej żółto - ropna wydzielina. Dziś jest normalnie choć zastanawia mnie co to moglo być i czy to co czułam w 18dc to byla owu hmm?! W każdym razie po temacie póki co.
@martakratka co do ślubu to była sala orkiestra i takie tam i pół roku przed zrezygnowałam. Była to moja jak dotad najlepsza decyzja :) po 7 latach związku
A cóż mojego obecnego M poznałam na sympatii :D dwa lata później
Mój M też z sympatii :-D

@ivvonka to masz z czego wybierać :)
@AgaB33 Jan to takie dostojne imię, a twoja córcia jak ma na imię?
U nas to z imieniem nie będzie problemu gorzej z porodem. Z usg mam termin na 2 września a przecież 1 moja latorośl zaczyna pierwszą klasę. No i obawiam się że jak ją tata będzie szykował do szkoły to nie zrobi najlepszego wrażenia. Z resztą dla niej to wielkie przeżycie także chciałabym z nią być. No właśnie i nie wiem jak to zrobie ale przydało by się przyspieszyć termin porodu o tydzień góra półtora. Pewnie pod koniec lipca czy na początku sierpnia już zacznę kombinować ale też chyba porozmiawiam ze swoją doktorką czy wzięła by mnie wcześniej na wywołanie :/

reklama
@AgaB33 troche jest. To moze byc zwyczajne podraznoenie watroby wywolane czymkolwiek. Moze byc jednak przedstep gestoze jesli swedza cie dlonie i stopy, masz wyzsza bilirubine i kreatynine. Skonsultuj jak najszybciej z lekarzem

@Calineczka24 Nati tez czasem krzyczy choc glodny i cyca nie bierze. Daje wtedy smoczek az sie uspokoi i potem cyca. Czekam na taki moment, kiedy wezmie. Mozesz sprobowac czy mleko z cyca od razu leci i wtedy podac. A moze masz leniuszka, ktory woli z butelki, bo szybciej i latwiej leci niz z cyca. Przy piersi musi sie napracowac.
A brzuszek... moze byc miekki i pojawia sie pierdzenie. To mimo wszystko moze powodowac bol brzuszka. Poznasz po tym jak trzymasz dziecko, ono placze i mocno podkula nozki, albo wygina sie jak struna. My caly czas mamy kropelki, brzuch zawsze miekki a powietrza na pierdzenie tyle, ze az mnie przeraza jak pod reka sie przemieszcza, czy na glos slysze

Mamy espumisan tylko musiałabym do każdego karmienia piersią podawać po 10 kropelek a z moją Julką co do karmienia to jest różnie. Nie mam zaprogramowanego dziecka, że je mi co 2-3 godziny, tylko potrafi jeść co 20 minut nawet a przecież nie będę jej futrować taką ilością kropli.
Je też co dwie godziny, je tez co godzinę to zależy jak jej pasuje.
Waży już 4500g ;)
Dziś jest super tzn. ma chyba dobry dzień bo nawet nie marudzi :D
Jak u Was z drzemkami? Po ile śpi i jak długo?
Usypiacie się na rękach? Dużo się nosicie?

Do góry