reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@AgaB33, trochę odpoczynku nie zaszkodzi. Ja zajrzałam jeszcze dla wszystkiego na wątek wrześniówek, bo tam więcej ciąż na podobnym etapie i podpytałam. Dziewczyny też pisały o tym, że miały takie właśnie bóle i skurcze, więc się trochę uspokoiłam, ale w nocy pn/wt to był jakiś armagedon. Zamiast spać to ja po telefonie, ze łzami w oczach, gdzie tu jakieś prywatne usg najbliżej, bo do Żyrardowa to ja nie pojadę, bo tam jest okropnie i wcale im nie zależy i czy online mój lekarz ma jakieś wolne terminy. Dziś się stukam po głowie, że tak spanikowałam, zamiast odespać i pomyśleć na trzeźwo.

@anja93 będą chyba. Ten lęk jest wpisany w ciążę po stracie i nie tylko po stracie. I nie wiem jak człowiek by się starał to wystarczy ot, tak jak u Ciebie mniejsza aktywność dziecka czy skurcze, to już w głowie jakieś scenariusze mroczne powstają. A dla męża, brawo!!!

@witch84 toś ładnie dzieciaka przygotowała do pomiarów ;)

reklama
Oj to ja juz moze nie jem nic slodkiego,zeby w piatek na połowkowym ładnie pozowalo do pomiarow :)
@ivvonka masz rację, wystarczy jakis drobiazg i czlowiek się martwi. Dzisiaj skonczylam rowny 20tydzien wiec moze spokojniej juz bede do tego podchodzic i zabieram się za wybieranie imienia :D

Kochane moje idzie się z was usmac :) wczoraj to jakbym okresu nie miała bo nie była to krew a raczej bardzo mało i to tego taka bardziej żółto - ropna wydzielina. Dziś jest normalnie choć zastanawia mnie co to moglo być i czy to co czułam w 18dc to byla owu hmm?! W każdym razie po temacie póki co.
@martakratka co do ślubu to była sala orkiestra i takie tam i pół roku przed zrezygnowałam. Była to moja jak dotad najlepsza decyzja :) po 7 latach związku
A cóż mojego obecnego M poznałam na sympatii :D dwa lata później

@membaris ja też pewniejsza tej płci będę po 7maja po badaniach. Tym bardziej że temu lekarzowi się odmieniło zaledwie w dwie minuty :-)

@nafoczka oj tam śmieszne. Po prostu wierzymy w Twój mały cud mimo że @ przyszła.

@witch84 dzięki za podanie sposobu na rozruszanie dziecka bo.czasem to go właśnie mało czuję. A wcale ochoty na słodkie nie mam

To tak wam w skrócie napisze jeszcze ze pierwsze podjęliśmy bobosexy, potem dostałam propozycje przeniesienia w pracy. Zanim podjęłam decyzję zrobiłam test i byl negatywny wiec się wstępnie zgodzilam. Potem jak nie było @ to miałam niemalego stresa. Póki co będę czekać na rozwój spraw zawodowych a potem kto wie ;)

@AgaB33 ni ja też się obawiam że się coś zmieni także narazie nic nie kupuje, nie szyje. Już w rodzinie był przypadek że niby dzewczynka a okazało się że chłopak :) w sumie najważniejsze żeby było zdrowe ale jeszcze tli sie nadzieja że może będzie Szymuś;)
Ja usg i wizytę mam dopiero 10 maja także sobie poczekam :/

reklama
@ivvonka ja tez mam kilka solidnych typow ale ciezko sie zdecydowac na to ostateczne, na pewno bedzie to jedno imie a nie dwa :-) narazie stanęlo na Miłoszu :-) ale wczoraj mowie mezowi ze spodobalo mi sie ostatnio tez Oskar a on: no jakbys miala psa to bys go mogla tak nazwac. Wiec wez sie tu dogadaj :-D a dla dziewczynki mialam Helenka wiec sobie jeszcze poczeka. Chociaz w piatek bede miala potwierdzenie na sto pro :-) ale juz sie przyzwyczailam do chlopczyka.
A @membaris doczytalam w stopce ze masz corke Amelke, wiec fajnie sie bedzie komponowalo z Emilką :)

Do góry