reklama
natala95
Fanka BB :)
Kochane mam pytanie czy przy przeziębienie można zrobic betę hcg bo mam zalecenie jeszcze raz zrobic ale akurat jestem przeziębiona i nie wiem czy to bedzie miało jakoś wpływ czy nie , a jutro kontrolne usg [emoji33][emoji85][emoji85]
ivvonka
@nafoczka, weź no zrób test, bo jak to jest jakieś plamienie a nie @ to trzeba by co łyknąć.
@AgaB33 no dzielna córcia. Brawo. Ja się przed każdą wizytą u dentysty trzęsę i mam ochotę zwiać. Schodzę z fotela to mokra jestem z wysiłku.
Miałam w grupie dziewczynkę z bolącymi ząbkami, która strasznie panikowała u dentysty, nie pozwalała się w ogóle dotknąć (kopanie nogami, odpychanie rąk, zaciskanie zębów, total histeria). Jej mama już nie wiedziała co zrobić i końcu jeden z lekarzy powiedział, że tu nie ma innej rady i trzeba to zrobić pod narkozą. No i zrobili. Potem Misia się chwaliła, że ma wyleczone ząbki i że w ogóle nic nie bolało. Poprosiłam, żeby pokazała te ząbki, a tam o jejuniu, takie małe dwie kropeczki, jak łebki od szpilek.
A co do paniki to ja w poniedziałek taki atak paniki przeżyłam odnośnie do ciąży. W ogóle nie wiem skąd to się wzięło. No dobra, trochę mnie ten brzuch ciągnął i te cycki przestały boleć, ale nic poza tym. A noc prawie była nieprzespana, strach po prostu giga mega. Usnęłam w końcu ze zmęczenia i płaczu. Ogólnie to się zawsze tam człowiek trochę obawia, czy jest ok i w ogóle, ale aż taaak. No nigdy więcej.
@AgaB33 a jak u Ciebie? Przeszły te kłucia? Bo mi to się wydaje, że one muszą być jednak
@AgaB33 no dzielna córcia. Brawo. Ja się przed każdą wizytą u dentysty trzęsę i mam ochotę zwiać. Schodzę z fotela to mokra jestem z wysiłku.
Miałam w grupie dziewczynkę z bolącymi ząbkami, która strasznie panikowała u dentysty, nie pozwalała się w ogóle dotknąć (kopanie nogami, odpychanie rąk, zaciskanie zębów, total histeria). Jej mama już nie wiedziała co zrobić i końcu jeden z lekarzy powiedział, że tu nie ma innej rady i trzeba to zrobić pod narkozą. No i zrobili. Potem Misia się chwaliła, że ma wyleczone ząbki i że w ogóle nic nie bolało. Poprosiłam, żeby pokazała te ząbki, a tam o jejuniu, takie małe dwie kropeczki, jak łebki od szpilek.
A co do paniki to ja w poniedziałek taki atak paniki przeżyłam odnośnie do ciąży. W ogóle nie wiem skąd to się wzięło. No dobra, trochę mnie ten brzuch ciągnął i te cycki przestały boleć, ale nic poza tym. A noc prawie była nieprzespana, strach po prostu giga mega. Usnęłam w końcu ze zmęczenia i płaczu. Ogólnie to się zawsze tam człowiek trochę obawia, czy jest ok i w ogóle, ale aż taaak. No nigdy więcej.
@AgaB33 a jak u Ciebie? Przeszły te kłucia? Bo mi to się wydaje, że one muszą być jednak
muza_ton
@ivvonka wczoraj kilka razy delikatnie a dziś póki co jeden raz zakuło. Staram się mniej forsować. Ja też w poniedziałek to poważnie rozważałam jechać na IP. Mąż też miał taką myśl. Ale stwierdziłam że zobaczymy co będzie się w nocy dziać... także nie tylko Ty panikowalas. w tym bólu tyle dobrego że nam się to dwóm się to działo. Bo inaczej to bym sfiksowala na pewno.
anja93
@AgaB33 @ivvonka Wy panikujecie z takiego powodu,a ja znow panikowalam ostatnio bo dwa dni nie czulam ruchow. Bylam juz tak zalamana ze w niedziele mialam dzwonic do gina i czekac na wyrok.. Dopiero maz jak zabral mnie na lody na otuche bo beczalam juz fest bobas sie poruszyl pewnie po slodkim, uff te stresy juz chyba beda do konca..
reklama
Ja się kiedyś też zestresowałam, bo przed wizytą przestałam czuć ruchy. A że słyszałam, że najlepiej zjeść coś słodkiego i położyć się na lewym boku, to... Aby się uspokoić, to zjadłam prawie pół opakowania ptasiego mleczka. Na wizycie lekarzowi ciężko było zdjąć pomiary, bo tak ruchliwe dziecko było...