reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Kochane mam pytanie czy przy przeziębienie można zrobic betę hcg bo mam zalecenie jeszcze raz zrobic ale akurat jestem przeziębiona i nie wiem czy to bedzie miało jakoś wpływ czy nie , a jutro kontrolne usg [emoji33][emoji85][emoji85]

@nafoczka, weź no zrób test, bo jak to jest jakieś plamienie a nie @ to trzeba by co łyknąć.

@AgaB33 no dzielna córcia. Brawo. Ja się przed każdą wizytą u dentysty trzęsę i mam ochotę zwiać. Schodzę z fotela to mokra jestem z wysiłku. :D
Miałam w grupie dziewczynkę z bolącymi ząbkami, która strasznie panikowała u dentysty, nie pozwalała się w ogóle dotknąć (kopanie nogami, odpychanie rąk, zaciskanie zębów, total histeria). Jej mama już nie wiedziała co zrobić i końcu jeden z lekarzy powiedział, że tu nie ma innej rady i trzeba to zrobić pod narkozą. No i zrobili. Potem Misia się chwaliła, że ma wyleczone ząbki i że w ogóle nic nie bolało. :) Poprosiłam, żeby pokazała te ząbki, a tam o jejuniu, takie małe dwie kropeczki, jak łebki od szpilek. :)

A co do paniki to ja w poniedziałek taki atak paniki przeżyłam odnośnie do ciąży. W ogóle nie wiem skąd to się wzięło. No dobra, trochę mnie ten brzuch ciągnął i te cycki przestały boleć, ale nic poza tym. A noc prawie była nieprzespana, strach po prostu giga mega. Usnęłam w końcu ze zmęczenia i płaczu. Ogólnie to się zawsze tam człowiek trochę obawia, czy jest ok i w ogóle, ale aż taaak. :zawstydzona/y: No nigdy więcej.
@AgaB33 a jak u Ciebie? Przeszły te kłucia? Bo mi to się wydaje, że one muszą być jednak :)

@ivvonka wczoraj kilka razy delikatnie a dziś póki co jeden raz zakuło. Staram się mniej forsować. Ja też w poniedziałek to poważnie rozważałam jechać na IP. Mąż też miał taką myśl. Ale stwierdziłam że zobaczymy co będzie się w nocy dziać... także nie tylko Ty panikowalas. w tym bólu tyle dobrego że nam się to dwóm się to działo. Bo inaczej to bym sfiksowala na pewno.

@AgaB33 @ivvonka Wy panikujecie z takiego powodu,a ja znow panikowalam ostatnio bo dwa dni nie czulam ruchow. Bylam juz tak zalamana ze w niedziele mialam dzwonic do gina i czekac na wyrok.. Dopiero maz jak zabral mnie na lody na otuche bo beczalam juz fest bobas sie poruszyl pewnie po slodkim, uff te stresy juz chyba beda do konca.. :)

reklama
Ja się kiedyś też zestresowałam, bo przed wizytą przestałam czuć ruchy. A że słyszałam, że najlepiej zjeść coś słodkiego i położyć się na lewym boku, to... Aby się uspokoić, to zjadłam prawie pół opakowania ptasiego mleczka. Na wizycie lekarzowi ciężko było zdjąć pomiary, bo tak ruchliwe dziecko było...

Do góry