reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
A ja się dziś tyle naoglądałam ciast i słodkości, że mam ich dość :p a jeszcze jutro będę na nie patrzeć pół dnia :D
Nie ma mowy żebym coś piekła. Po pierwsze nie wychodzi, po drugie nie lubię, a po trzecie to nawet nie mam kiedy... Dziś na szybko przed pracą zakupy, jutro po pracy sałatkę zrobię jedna i tyle. W święta jedziemy do mojej babci, potem do teściowej, więc na pewno wrócę z wyprawka :D

O Ty @roki_1991 wiesz jak sie ustawić hehe. I bardzo dobrze. I tak pewnie zrobią za dużo i by się zmarnowalo. Ja jestem w tej sytuacji że to do nas jest zjazd. Niby do rodziców al wiadomo jak się razem mieszka. Ja zrobiłam mazurki z krówką, babkę i orzechowy przekladaniec z kremem. Jeszcze miałam robić sałatkę ale brakło dnia. Do południa u lekarza byliśmy. Bo niby brzuch małą nie boli, jeść zaczyna no ale za często wita jeszcze w toalecie. i ten jej kasze. No to weszłam też z mioim kaszlem i dostalam Augumentin antybiotyk. I wzięłam tabletkę i więcej nie wezmę tak opadlam s sił. Potem doczytałam ze to amoxycyklina pochodna penicyliny na którą jestem uczulona. W karcie napisane jak wół. Ręce mi opadły

@Frezja_1 taki dzień dzisiaj zniechęcający. Mnie jeszcze nogi strasznie boleć zaczęły po tych lekach. Trochę przy plackach podchodziłam i miałam wrażenie że mi noga od kolana odpadnie. Ta noga po wypadku więc albo zmiana pogody albo weźmie i odpadnie. Czy stoję czy leżę to napier.... tzn strasznie boli. Chyba się kończę

@roki_1991 no to jak u mnie. Weźcie, to sobie odgrzejecie, na jutro będziecie mieli, zamrozicie itd.itd. I tak wracamy z tymi ciastami, schabami i innymi.
Jak teraz na święta sprzątałam generalnie w zamrażalce to nawet jakiś sos pieczarkowy last Easter znalazłam. Do kotlecików, ziemniaczków pyszny.Tiaaa...

Wyruszam na wielkanocne wojaże.
Tak więc, kobietki kochane niech moc boża będzie z Wami. Niech to szczęście, na które czekacie w postaci maleństwa w końcu znajdzie do Was drogę, niech te maluszki które już są w brzuszkach rosną zdrowo i szczęśliwie i żebyście wkrótce mogły je wycałować i wyprzytulać jak się należy . I oczywiście, żeby te maleństwa i już nie takie znowu maleństwa rosły Wam na pociechę. Radosnych Świąt Wam i Waszym Rodzinkom życzę. :)

Ostatnia edycja:
@AgaB33 szkoda słów z tymi lekarzami... Widzę że łączy nas coś jeszcze poza tą samą data ślubu :p też mam uczulenie na amoksycyline i też za każdym razem muszę o tym mówić... Tylko że ja po niej puchne i jestem cała w chrostkach, swędzi jak nie wiem co.
@ivvonka a do tego wyszłam dziś z pracy oczywiście z ciastem, będziemy chyba jeść tydzień :p
@mfifi04 a ty jak tam w pracy? Byłaś dziś też? Bo ja tak i padam po prostu na twarz... Ludzie zwariowali jakby miało być tydzień zamknięte wszystko...

@roki_1991 to jest właśnie to szaleństwo naszych rodaków. Ja co rok mamę proszę aby się opamiętała z tym jedzeniem ale to jak grochem o ścianę, nie dociera. A dla Ciebie to pewnie oznaczało od cholery roboty. Ale już w domku, wypoczywaj. Ja głównie wysypki po tym dostaje.

@ivvonka udanych wojaży :-)

@AgaB33 szkoda słów z tymi lekarzami... Widzę że łączy nas coś jeszcze poza tą samą data ślubu [emoji14] też mam uczulenie na amoksycyline i też za każdym razem muszę o tym mówić... Tylko że ja po niej puchne i jestem cała w chrostkach, swędzi jak nie wiem co.
@ivvonka a do tego wyszłam dziś z pracy oczywiście z ciastem, będziemy chyba jeść tydzień [emoji14]
@mfifi04 a ty jak tam w pracy? Byłaś dziś też? Bo ja tak i padam po prostu na twarz... Ludzie zwariowali jakby miało być tydzień zamknięte wszystko...
Hej oczywiscie bylam niedawno wrocilam:/ jestem wykonczona. Ide do swieconki i spac:)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@mfifi04 czyli widzę twój plan dnia taki jak mój :D praca, święcenie i spać :p jeszcze muszę sałatkę zrobić, ale to dopiero wieczór, bo póki co leżę i nie ma mowy że stanę na nogach. Wlazły mi w d :p
@AgaB33 ja się przyzwyczaiłam już we wystarczy dzień wolnego, a ludzie szaleją jakby był koniec świata... Fakt, wkurzające to jest, ale tego nie zmienimy...

hej dawno mnie tu nie było, tak jak przeglądam to dziewczyny wciąż te same ☺️ u mnie aktualnie 23+3tc rośnie dziewczynka i ma już 650gram, wczoraj byłam u lekarza i stwierdził ze mam trochę za mało wód, jest w normalnie ale dla mojego gin powinno być więcej, we wtorek muszę się zgłosić do szpitala w Poznaniu tam maja mnie przebadać, tak mówił lekarz, mówił tez ze mogą mnie odesłać bez przebadania a ja mam się wykłócić żeby mnie zbadali...Miała kiedyś, któraś taka sytuacje ? Słyszała któraś o małej ilości wód w połowie ciąży ? co się działo później ? z dzieciątkiem było wszystko ok? urodziło się w terminie ?

reklama
Do góry