reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@membaris, nie swędzi nic. No może czasem brzuch po zastrzykach albo po gumce od gatek. Lekarza trzeba przemaglować. Już niedługo wizyta to zestaw pytań przygotować i niech pracuje.

@kari21 te plamienia na pewno są stresujące, ale już tyle maleństwo pokonało przeszkód. Jest silne. Da radę. A kciuki jak najbardziej - trzymam.

reklama
@agatush :/ o cholestazie słyszałam ale jakoś nie brałam tego pod uwagę chociaż by pasowało @AgaB33 tak łykam 3 tabl dziennie MagneB6 to raczej niedoboru nie mam.
@ivvonka racja mam nadzieje tylko że dotrwam jakoś do wizyty i na pewno o wszytsko wypytam :/

@membaris no tak jak @witch84 pisze tego niestety dużo się zjada. Dlatego ja kupiłam swansson bo trzeba lykac jedną tabletkę

@Frezja_1 najważniejsze że córcia jest w formie. Mi moją ktoś porwał a zostawił śpiocha, marude i "boli brzuszek" :-( myślałam że szybciej jej to minie. Jutro jak dalej tak będzie pojedziemy do naszego pediatry

@witch84 no masz racje. Jest w ulotce 6 - 8 tabl dziennie. To dziś już łykne 3x2 i zobaczymy czy mi te stopy przejdą. Dzięki dziewczyny za podpowiedzi ;* :)
@AgaB33 a podpowiesz mi dokładnie jaki ten magnez bierzesz ?

Ostatnia edycja:
@AgaB33 a ten magnez to lek czy suplement?
Najważniejsze, ze dobrze funkcjonuje i chyba już jest poprawa, kaszle mniej i katar tez mniejszy, antybiotyk chyba działa. Oby wyzdrowiala.
A Twoja córcia musi odzyskac forme, bo na pewno ją ta choroba wymeczyla. Jak będziesz czuła, że trzeba konsultować to lepiej isc do pediatry. A teraz rozpieszczac i dawać do jedzenia to co lubi najbardziej:) az apetyt wroci i siły. Oby jak najszybciej.

No właśnie dlatego się dopytuję bo też przejrzałam na internetowej aptece te magnezy swansson i jest tak jak piszesz @witch84 żaden nie jest wskazany w ciąży.

reklama
@membaris no w sumie może racja. Lekarka mówiła aby najlepiej lek Asmag ale jak mam to ze Swansson w domu to.mogę brać. Kupię ten asmag tylko tego też tak dużo trzeba brać. Cholercia z tą ciąża. Na każdym kroku nie wolno. Jak w niedzielę byliśmy na Pomocy Świątecznej z małą to.Lekarka kazała mi z nią nie przebywać. Łatwo powiedzieć, przecież jej nie odepchne jak na mnie wisi. Póki co standardowo przegoniło M i mojego tatę, mnie omija i oby tak zostało. Tak u nas w domu jest zawsze gdy coś takiego przywlecze.

@Frezja_1 ważne że widzisz poprawę u córci. To przejdzie. U mnie mała trzy tygodnie ma kaszel a ja już dwa i nic nie pomaga. Zajedziemy ten inhalator.

Do góry