reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny,
Chciałabym dołączyć do grupy :) Na forum pojawiłam się w grupie mam wrześniowych 2018, jednak w 8 tygodniu moja ciąża się zatrzymała, w 9 miałam już zabieg w szpitalu. To była moja pierwsza ciąża, i niestety zakończyła się poronieniem :( Jest mi bardzo ciężko, ale będziemy próbować dalej. Chciałabym zacząć starania po 2-3 cyklach.

To moje pierwsze poronienie, ale zastanawiam się nad zrobieniem zalecanych badań immunologicznych i określenie kariotypu. Czy któraś z Was dziewczyny decydowała się na te badania już po pierwszej stracie? Właśnie skończyłam 34 lata, wyniki podstawowych badań które robiłam w 7 tygodniu ciąży miałam w normie.
Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Miałam bardzo podobna sytuację. Dziewczyny tu są bardzo pomocne na pewno zasugerują Ci jakieś badania. Osobiście robiłam morfologię krwi, wszystkie tarczycowe czyli anty tpo, anty tg, TSH, Ft3 i Ft4, dodatkowo Wit B12 , Wit. D, kwas foliowy i homocysteine ,która wyszła mi podwyższona.

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@DiunaTheCat czesc Ci ja tez bezdzietna, mam 30 lat w sumie rocznikowo 31..sytuacja ze strata taka jak Twoja, tylko stracilam samoistnie, chociaz mialam zabieg to juz ponoc malo inwazyjny bo bylam"otwarta". Kochana jesli korzystasz z telefonu, to jak wezmiesz go poziomo na dole pod moim wpisem jest tzw, stopka i tam sa wszystkie informacje jakie robilam badania. Ja miewam problemy autoimmunologiczne..chociaz od 5 lat nic sie nie dzialo..mam nadzieje ze akurat moja przypadlosc nie bedzie wplywac na ciaze, ze taka moja uroda ale planuje to wybadac, w marcu mam 5 dni szpital na reumatologii a potem jak nie wybadaja za duzo to jade łodzi do doc pasnika immunolog ginekolog magik;) kochana wiadomo ze sie uda! Po pierwszej albo po drugiej@ juz probujcie, badania najlepiej do 4 tyg po stracie bo niektore przeciwciala uaktywniaja sie w ciazy..u mnie sie cos pobudziło bo stawy zaczely bolec jakos 6 tyg po stracie..buziaki:*

@raz_dwa_trzy dziękuję za ciepłe słowa i pierwsze wskazówki :)
@Totois30 info ze stopki bardzo pomocne, np. o boreliozie nie pomyślałam :/

Ja na pierwszy ogień planowałam immunologię którą można wykonać do max 6 tyg. od poronienia:
  • Badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego – przeciwciała antykardiolipidowe – IgG, IgM –
  • Antykoagulant tocznia
  • Przeciwciała przeciwjądrowe ANA
  • Przeciwciała przeciwko antygenom łożyska
  • Przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej (anty-TPO)
  • Przeciwciała przeciwko tyreoglobulinie (anty-TG)
Ale póki co zbieram wszędzie informacje :)

@DiunaTheCat kochana grunt to znaleźć lekarza,który zna się na rzeczy.. życzę Ci abyś takiego posiadała :)
@anja93 dziekuje,ze pytasz kochana. Ja w czwartek wykonuje ostatnie ze zleconych badań: allo-mlr, kir, nk, test cytotoksyczny i ana3. Czekam na wyniki przeciwciał i wymazy. Mamy zakaz starań a 2 @ po zabiegu brak :( chyba jestem wiatropylna ... albo prędzej wszystko się pokićkało... zwariować można , bo jak nie urok to sraczka. Kupiłam dzisiaj persen ziołowy bo wykorkuje wnet. 12.03 mam wizytę u mojego maestro i wtedy usłyszę wyrok :) wtedy tez pewnie sie ubzdryngole ze szczęścia albo z rozpaczy i dziękuje :D a co u Ciebie słoneczko? Jak się czujecie ;*

reklama
Do góry