reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@DiunaTheCat ja tez Cie witam. Czytając Twoją historię to tak jakbym czytala o swojej. Tak samo w 8 tyg moja ciaza obumarla a w 9 mialam zabieg, tylko wczesniej wywolywane poronienie tabletkami czyli tak jak pisala totois30 moj zabieg byl tak jakby mniej inwazyjny. W kazdym razie mam dobrego lekarza. Wiec dobry lekarz to podstawa :) jestes z okolic Warszawy wiec masz duuzy wybor. Ja zdalam sie wierzyc ze to byl przypadek wiec konkretnych badan nie robilam.tylko pare podstawowych oprocz tych ktore robilam w ciazy a wyszly idealnie.. Potem troche zalowalam..no ale coz. Minelo 6 tyg po stracie wiec bylo juz za pozno. W kolejna ciaze zaszlam po dwoch @ i jutro skoncze 12 tydz:) takze trzymam kciuki za Ciebie. Tutaj kazda kazdą rozumie! I kazda kazda wspiera. Jest tutaj wiele przypadkow szczesliwych ciaz po stracie wiec jest to mega krzepiące. Trzymaj sie :) :)
@zosiak to mowisz ze starania poki co w lesie? Ale nie ma tego zlego.. Skoro Twoj partner zdecydowal sie jeszcze popracowqc za granica to widocznie warto. Nie ma tego zlego. Odzywaj sie tu czesciej. Pisz co u Ciebie:) ale aleeee @ brak? A jest jakas nadzieja mimo wszystko na...no wiesz?
Tak samo @olaa90 kochana jest szansa ze cos moze byc na rzeczy? Zycie czasem mega zaskakuje. Ogolnie trzyman za kazda z Was kciuki! W ogole to dzieki ze pytasz co u mnie. Tak wiec za tydz we wtorek 27-go mam w Krakowie badania prenatalne, bede troche spokojniejsza jak okaze sie ze bedzie dobrze. Troche odetchne z ulgą. A 12 marca tez mam wizyte u swojego gin :) a tak to na spokojnie. Chyba juz cos rosnę albo poprostu to fałdka z przejedzenia :D czuje sie dobrze, ciaza jak nie ciąza doslownie. Tylko dzisiaj zdarzylo mi sie lekkie omdlenie drugi raz w ciazy.. No ale coz. A Ty kochana konczysz juz tą diagnostyke? To Twoje ostatnie badania? Zdaj sie tez wierzyc misiu ze to tylko niefortunne przypadki a kolejny raz juz bedzie szczesliwy!:* wazne ze juz blizej do staranek niz dalej, oby:) nooo chyba ze @ nie przyjdzie i milo Cie zaskoczy!
Buziaki dziewczyny :*
Anja to na kiedy planujemy rodzić? :)
@AgaB33 @membaris @gabrika a wy jak się czujecie?
;)
@ivvonka dzięki kochana :)

Jeśli znajdzie się jakaś dobra dusza z okolic Warszawy i poleci dobrego specjalistę który nie bagatelizuje tematu pierwszego poronienia, będę bardzo wdzięczna!!

Dołaczam sie do pytania, tyle ze szukam kogos ze śląska...
jeśli szukacie drogi do badań to poleca cos co razem stworzyłyśmy, moze wam cos zaswita :)
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg

@anja93 haha nie ma szans jestem pewna na 100 bo bzykania nie bylo wiec to wina spoznialskej @ albo wody z cytryna myslalam ze dzisiaj dostane a tu czysto no trudno jak jutro bedzie to sie zastrzele bo jutro praktyki a mam biale spodnie. Mam stresiora przed jutrem pazury zmyte ale znowu nowe miejsce nowi ludzie i personel no i sam fakt ze to intesywna.
Mam kolejne wyniki przeciwciala przeciwjadrowe (ANA) ujemne czekam na kolejne.;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@nafoczka cały post który polecasz jest świetną wskazówką, przeczytałam od deski do deski i znalazłam tam bardzo dużo ważnych dla mnie informacji. W porównaniu do poziomu mojej wiedzy sprzed poronienia, aż sama jestem zaskoczona jak szybko można się doszkolić dzięki Waszej wiedzy doświadczeniom Dziewczyny :)
Jednocześnie rośnie moje rozczarowanie postawą lekarza, dla którego "tak się po prostu dzieje", zero merytorycznego wsparcia czy sugestii :/

@nafoczka cały post który polecasz jest świetną wskazówką, przeczytałam od deski do deski i znalazłam tam bardzo dużo ważnych dla mnie informacji. W porównaniu do poziomu mojej wiedzy sprzed poronienia, aż sama jestem zaskoczona jak szybko można się doszkolić dzięki Waszej wiedzy doświadczeniom Dziewczyny :)
Jednocześnie rośnie moje rozczarowanie postawą lekarza, dla którego "tak się po prostu dzieje", zero merytorycznego wsparcia czy sugestii :/
to jest zlepek naszych doświadczeń, które mimo różnych lekarzy sie powtarzają. Zrobiłyśmy to oddzielnie, bo w natłoku postów na wątkach te informacje częśto bardzo trafne i istotne po prostu giną. cieszę, się, ze mogły Ci się przydać a dzięki temu masz obraz, że zawsze "coś" jeszcze możesz zrobić :) choć to fakt, często trzeba wziąść sprawy w swoje ręce :)

zatem polecam wszytkim diagnozującym sie jeszcze dziewczynom :)

@zosiak no wlasnie takie suprajsy jak @ pojawia sie nagle miewałam. Kiedys jechalam na basen. Mialam biale spodnie juz prawie wchodzilam patrze....i zong:D takze skoro szans na ciaze nie ma to w sumie predzej czy pozniej @ przylezie.. A moze sie stresujesz praktykami i sie opoznia? No nic nie zrobisz... I trzymam kciuki za wyniki! Muszą byc dobre, nie ma innej opcji :*
@olaa90 o jeeej ale pieknie napisalas, az sie wzryszylam :) pamietaj kochana ze nie ma rzeczy niemozliwych wiec czasem nawet jakby bylo zle z wszystkiego da sie wyjsc. Jeszcze jak ktos tak pieknie walczy! Musi byc dobrze! Masz dobrego lekarza, badania konczysz robic..nic tylko sie cieszyc ze to co najtrudniejsze juz za Tobą! ❤ a obawy niestety beda zawsze, znam to. W ciązy miliony mysli czy na pewno wszystko dobrze, czy serduszko bije. Nie mozesz doczekac sie kolejnego usg i kolejnego itd. Takze zycze Ci tego niebawem, a czas tak szybko leci ze nawet sie nie obejrzysz a faldka na brzuszku bedzie sie robic coraz wieksza!:)
@nafoczka ja mialam termin pierwszy i w sumie wpisany w karte ciazy 8 wrzesien, ale na pierwszym usg ciaza byla mlodsza o 3 dni, teraz bobas nadgonil i wychodzi mi 5-go wrzesnia :) nooo to sie jeszcze okaze, szkoda ze termin nie wyskoczyl mi wczesniej na koniec sierpnia bylaby niespodzianka na 2 rocznice slubu :)
@AgaB33 @ivvonka o ktorej dzisiaj Wasze wizyty?? Czekam z zapartym tchem na informacje! Zazdroszcze spotkania z malenstwem :)

@nafoczka dziękuję że pytasz :-) czuję się dobrze. Mdłości mam rzadko. Jedynie szybko się męczę. Mam taki jeden problem i nie potrafię go rozwiązać. Piecze mnie mały palec u stopy. Nie boli tylko to jest takie odczucie przypalania od środka. Lekarze strzelaja oczmi nic konkretnego. Byłam zapisana na masaże no ale w związku z ciążą muszę je przełożyć. Niby w rezonansie coś jest nie tak ale neurologa mam pod koniec marca dopiero. Najlepsze że jak byłam na tydzień w Sosnowcu to nie bolał ani razu. Czyżby materac albo papucie. Nie mam już pomysłu. Ja mam termin na 1września ale w piątek mam wizytę i usg jak będzie wszystko dobrze to poproszę Cię o wpisanie na listę. Dziś 12t3d wg ostatniego ush.

@ivvonka trzymam kciuki i daj znać jak po wizycie.

@anja93 ja wizyta w piątek dopiero. Już się denerwuje bo usg było ponad 3tygodnie temu a to tak jak mówisz: z usg się wyjdzie i już od nowa są wątpliwości

@ivvonka juz pewnie wyszykowana zwarta i gotowa , czekam czekam na info mała :*
@AgaB33 a wlasnie nie wiem dlaczego jakos skojarzylo mi sie ze macie z ivvonka razem wizyty dzisiaj. No ale piatek tuz tuz ;) no wlasnie te obawy są z wizyty na wizyte. Ja mam teraz 4 tygodniową przerwe. To dopiero bedzie stresior :)

reklama
@AgaB33 mi jest dziś tak niedobrze, że skupiam się na tym, żeby dotrwać. Zrobiłam głupiość, bo zamiast zjeść śniadanie jak należy to kromkę chleba i herbatę z imbirem oczywiście.

Do góry