reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@witch84 ostatnio robiłam i było w normie z tego co pamietam.

@Aggs biorę na czczo i regularnie i nie jem przez pół godziny tak jak lekarz kazał. Czasem nawet dłużej czekam.

@roxie123 w czwartek mam endokrynologa i zobaczymy co powie.

Byłam dziś u ginekologa i Julka waży 2860 i łożysko ma 3 stopień dojrzałości. Szyjka zamknięta.

reklama
@witch84 ostatnio robiłam i było w normie z tego co pamietam.

@Aggs biorę na czczo i regularnie i nie jem przez pół godziny tak jak lekarz kazał. Czasem nawet dłużej czekam.

@roxie123 w czwartek mam endokrynologa i zobaczymy co powie.

Byłam dziś u ginekologa i Julka waży 2860 i łożysko ma 3 stopień dojrzałości. Szyjka zamknięta.
No to usg super. W ciazy trzeba czasem sporo podwyzszyc dawke letroxu, bo dziecko korzysta naszych hormonow tarczycy. Konsultowalas ten wynik z ginem i endo?

@zosiak czas leci jak oszalały... czasem myśle,Ze chce mieć już 60lat i wszystko za sobą:) ale wtedy pewnie żal za tym co przeminęło już.... ;/ jakie najbliższe plany? Prócz studiów ?:)))

@Calineczka24 Ja kojarzę, że górna granica TSH zależy od zaawansowania ciąży - im dalej, tym TSH może być wyższe. Jeśli FT4 masz w normie, to raczej nie powinnaś mieć dużych powodów do niepokoju. Ja bym obstawiała u Ciebie subkliniczną (chyba tak się to fachowo nazywa) niedoczynność tarczycy (może ona być np. przyczyną cukrzycy ciążowej - a z tego co kojarzę, to Ciebie ona dotyczy). Ja córkę urodziłam 37t6d z wagą 2660g ;-)

No to usg super. W ciazy trzeba czasem sporo podwyzszyc dawke letroxu, bo dziecko korzysta naszych hormonow tarczycy. Konsultowalas ten wynik z ginem i endo?

No pokazywałam ginekologowi wynik i mówił, że koniecznie z endokrynologiem muszę to skonsultować. W czwartek mam wizytę więc powie ile brać.

Pytałam ginekologa czy urodzę w terminie to mi powiedział, że ciężko mu powiedzieć.

@witch84 może urodzę tak jak i Ty :p

@olaa90 narazie nie mam planow jestem w lesie maz za granica jeszcze siedzi zlapalam dzisiaj dola a raczej bardziej zlosc po dwoch ciazach mi sie przytylo i nie umiem tego zrzucic

No pokazywałam ginekologowi wynik i mówił, że koniecznie z endokrynologiem muszę to skonsultować. W czwartek mam wizytę więc powie ile brać.

Pytałam ginekologa czy urodzę w terminie to mi powiedział, że ciężko mu powiedzieć.

@witch84 może urodzę tak jak i Ty :p
To super, ustala Ci dawke. Masz moze przypisana dodatkowo wit D?
Mozesz przypomniec na kiedy masz termin? Bo z tego co pamietam szpital masz wybrany.

To super, ustala Ci dawke. Masz moze przypisana dodatkowo wit D?
Mozesz przypomniec na kiedy masz termin? Bo z tego co pamietam szpital masz wybrany.
W składzie witamin które biorę jest witamina D
Termin z om mam na 29.01 a z ostatniego usg na 31.01

Tak, szpital wybrany. :) dziś byłam oglądać porodówkę, jest super zajebiaszczo. Tak domowo bym powiedziała :)

reklama
Teraz tak właśnie patrzę na kartkę która dała mi moja gin z całym opisem badania[emoji4]i maluszek ma już 9,9cm i waży około 103g[emoji4]i termin z 7.07 przeskoczył na 4.07 [emoji1] wg USG dziś mam 14+6 [emoji14]

p19u3e3kpm6yp9kv.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
1515523228-9600b7b45c08924d-aaaaaa.jpeg

Do góry