reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@martakratka witam Cię serdecznie. Przykro że też doświadczył Cię los ale dobrze że do nas dołaczyłaś na forum. Ogólnie z długością krwawien jest różnie ale najważniejsze co mówi lekarz. Ale to krwawienie to takie obfite czy zbliżone do plamień?

@Totois30 a Twoja @ już przebrzmiała?

@membaris też mam wahania nastroju. M mówi że mnie potrzęsie... Ogólnie tydzień temu powiedziałam o ciąży kierownikowi i przekazuje aktualnie moje raporty innym osobom z działu. Niestety jednej z tych osób nie cierpię i szału dostaję. Dzisiaj stojąc obok niego poprosiłam (na głos) Boga aby dał mi siły. No po prostu nie mam sił tłumaczyc komuś że białe jest białe.

W południe to mnie taka niemoc złapała że myślałam że na kanapię w holu się położe. Ale zadzwoniłam do Matki Polki i ciśnienie mi od razu skoczyło. Wyobraźcie sobie że ten lekarz już nie przyjmuje w tej poradni. No 10 dni temu u niego byłam i omawialiśmy plan na moją ciążę a teraz już nie przyjmuje w tej poradni. Zamiast niego przepisali mnie do innej Pani Doktor która jest kierownikiem tej poradni. Z internetu wynika że z nią nie zgine no ale tak z dnia na dzień to nieładnie. Przełożyłam usg wcześniej na 11 to zdążę jeszcze do niej na wizytę bo do 12 przyjmuje. Ciekawe czy też da heparyne na ryczałt. Zobaczymy
Teraz juz zblizone do plamien. Trwa juz 12 dni. Lekarka powoedziala ze moze jeszcze byc jakies 2 tygodnie. Endometrium mam 3mm wiec lyzeczkowac nie trzeba. Ale zastanawiam sie kiedy sie skonczy...

reklama
Dziewczynki zafasolkowane, wspaniale się Was czyta :) czekam z niecierpliwością na dobre wieści w środę [emoji110] będą tylko dobre,to będzie dobry rok. Życzę Wam,żebyście usłyszały serduszka [emoji173]

@martakratka przykro mi,że też doswiadczylaś tego co my. Skontrolowalabym na Twoim miejscu jeszcze raz u lekarza stan po krwawieniu, przed rozpoczęciem starań.

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczynki, nie nadrobię wszystkich str bo chyba za dużo myślałam wczoraj o @roki_1991 :( o tym co ja zrobie, jak przyjdą wyniki z Genesis... dodatkowo bliska mi osoba jest w ciąży - dowiedziałam się dzisiaj.... cieszę się jej szczęściem i wiem,ze mnie będzie potrzebowała ale to wszystko rozdziera mi serce.... ;( ;(

Trzymam kciuki za Wasze wizyty kochane przyszłe mamusie ;*

dobranoc

@anja93 tez jestem tego zdania co do zachodzenia ale czasem endometrium jeszcze malo odbudowane nawet po samoistnym i moze sie nie zagniezdzic zarodek ale to wlasnie natura juz zdecyduje czy sie uda czy nie a potem to mysle ze tak jak piszesz i teraz i za pare mcy moze tak samo sie rozwinac.co do boli to pewnie kropek sie rozpycha;) w srode wizyta super! Ale pewnie zobaczysz kropka a moze i juz wszystko bedzie ale jest czas wiec spokojnie w razie czego

@AgaB33 tak tak ja juz po.5dc:)
@olaa90 ech tak mi przykro:( moja przyjaciolka wlasnie wychodzi ze szpitala ze swoim malenstwem a inni bliscy znajomi maja juz od 3 tyg sqoje cudo:( tez mi przykro ale wiem ze na nas tez przyjdzie pora:) nie smutkajmy sie bo szkoda naszych pieknych buzi;) doczekamy sie:)

Ostatnia edycja:
@AgaB33 no nieładnie z tym lekarzem, ale wiesz...tam jest sporo specjalistów. Zawsze możesz spróbować uciekiniera namierzyć gdzie indziej, bo nie sądzę żeby już nigdzie nie przyjmował. U mnie też było ciekawie. Zaszlam sobie w tę ciążę i sobie myślę, że sprawdzę w jakie dni mój lekarz przyjmuje. Wchodzę na stronę a tam kliniki nie ma. Zamknęli. Przenieśli razem z lekarzem i już. I teraz zamiast blisko, mam daleko. No nic. Przynajmniej teraz jest ten plus, że blisko jest duża galeria handlowa, którą zamierzam odwiedzać jak będzie już po 12 tygodniu. :D
A nie chcesz iść na zwolnienie? Hmm?

@olaa90 jeszcze i na Ciebie przyjdzie czas. Zobaczysz. Wiem, że ciężko. Czasem takich sytuacjach pomaga myślenie o tym, że dzieki Bogu moi bliscy, osoby które kocham nie muszą przechodzic koszmaru poronienia i czekania.

@martakratka przejdzie, spokojnie, zobaczysz. Wytrzymaj jeszcze trochę.

@olaa90 ja tez mialam taka sytuacje, ze wtedy kiedy ja przezywalam strate i bylam swiezo po zabiegu, mialam pretensje do swiata dlaczego akurat ja, moje kolezanki z pracy zachodzily w ciaze, ostatnio moja bliska kuzynka, caly czas tez ktos z dalszej rodziny meza informowal o powiekszeniu sie rodziny. A ja nie moglam tego nawet zaakceptowac. Strasznie boli ale z czasem bol staje sie mniejszy. Ja juz totalnie o tym nie mysle, trzeba myslec tylko pozytywnie. Wiadomo bol i mysli beda zawsze ale trzeba zamknac te drzwi i z nowymi nadziejami patrzec na swiat. Dla Ciebie tez niebo sie rozjasni i przeciez tak samo jak kazda z nas z tego forum bedziesz cieszyla sie swoim malenstwem. Tego Ci zycze :* ja bym chyba nie dala rady z myslami jaką plec mialo moje malenstwo. Wspolczuje wszystkim ktore musialy sie dowiedziec..

@Totois30 juz 5dc?? No to koncoweczka.. Zainwestuj juz sobie na zapas w tesciory :*
No a co do wizyty to panikuje ale juz tak chyba mam.. Ostatnio zle wiesci byly dla mnie szokiem, teraz pojde na ta wizyte bojowo nastawiona..niestety przygotowana na kazda ewentualnosc..

Hej dziewczyny czasami mnie
ktos wywoluje ale nie jestem na bierzaco @membaris straciłam wątek ... :/
@olaa90 wiem ze Ci ciezko ale staraj sie nie zazdroscic a patrzec na swoje zycie niech sie toczy ja mam czasem takie mysli ze mi przykro itp z powodu strat a za chwile mysle ze jestem zdrowa maz tez ze zyjemy ze mam naprawde duzo:)

@Funia90 ja to ostatnio jestem taka zakrecona na nic mam czasu a w domu tylko spie:D ale jutro tylko praca i to na godzine 12 a tak codziennie po 12 h poza domem wychodze o 6 rano a przychodze 20.
A Ty jak tam juz nie dlugo porod ;) juz nie moge sie Asienki doczekac:)
W ogole to wypilam u siostry dzisiaj kawe ( juz nie pamietam kiedy pilam) i nie moge cos zasnac a Wy wszystkie spicie no nie fajnie:p hallo;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
@Funia90 ja to ostatnio jestem taka zakrecona na nic mam czasu a w domu tylko spie:D ale jutro tylko praca i to na godzine 12 a tak codziennie po 12 h poza domem wychodze o 6 rano a przychodze 20.
A Ty jak tam juz nie dlugo porod ;) juz nie moge sie Asienki doczekac:)
W ogole to wypilam u siostry dzisiaj kawe ( juz nie pamietam kiedy pilam) i nie moge cos zasnac a Wy wszystkie spicie no nie fajnie:p hallo;)

To Cię zaskoczę :D - ja nie śpię :p
Przeczytałam 200 stron książki i prawie od godziny leżę z myślą, że idziemy z Julką spać. :D
Coś mi to nie idzie :laugh2:

Julka Nas dzisiaj nastraszyła bo praktycznie w ogóle się nie ruszała:errr: mój mąż to już chciał na szpital jechać, jednak stwierdziłam, że poczekamy jeszcze chwilę i w końcu zaczęła się troszku ruszać.
Prawdziwe wariacje się zaczęły jak już tatko poszedł do pracy :tak:

@Funia90 jak się masz?
Wszystko gotowe?

@Destino a u Ciebie jak tam?

@Olasec co tam?

Do góry