reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Aggs no, uda. Dzięki. Musi. :)

@membaris, bo to taka metoda małych i dużych słupków milowych. Są takie malutkie słupeczki od tabletek do tabletek a te od wizyty do wizyty to takie większe już. A te trymestralne to już słupiska takie, że hoho. Ale łączy je jedno - do wszystkich dotrzemy i wszystkie miniemy co nie? :tak:

@Aggs no, uda. Dzięki. Musi. :)

@membaris, bo to taka metoda małych i dużych słupków milowych. Są takie malutkie słupeczki od tabletek do tabletek a te od wizyty do wizyty to takie większe już. A te trymestralne to już słupiska takie, że hoho. Ale łączy je jedno - do wszystkich dotrzemy i wszystkie miniemy co nie? :tak:
TAAAAAAKKKK!!!!!!
najwazniejsze to ustawic sobie myslenie na pozytywne. Wszystko zaczyna sie w glowie

@Aggs u mnie wedlug moich obliczen 5tc5dn liczac od ostatniej @ tylko nie bylam jeszcze u lekarza wiec on oceni dokladnie. A przypomnij mi bo Cie tu troszke nie bylo..jak tam u Ciebie staranka? Ida pelna para? :)
@membaris tak dzwonilam dzisiaj i w srode mam wizyte prywatnie. Strasznie sie boje, rany ! Co mi powie.. A Ty masz 18 stycznia pierwszą tak? A wybierasz sie jeszcze wczesniej na bete?

@martakratka wiem, że to denerwujące, ale spokojnie, słuchaj lekarza. Tej krwi i tkanek może być sporo i takie krwawienie może być dłuższe niż okres. Jest też intensywniejsze. Po badaniu ginekologicznym może się też nasilić. Jeśli jesteś pod kontrolą lekarza to nie martw się. Skończy się. Pójdziesz sprawdzić czy jest czysto. Na razie odpoczywaj i nie przemęczaj się.

@Aggs u mnie wedlug moich obliczen 5tc5dn liczac od ostatniej @ tylko nie bylam jeszcze u lekarza wiec on oceni dokladnie. A przypomnij mi bo Cie tu troszke nie bylo..jak tam u Ciebie staranka? Ida pelna para? :)
@membaris tak dzwonilam dzisiaj i w srode mam wizyte prywatnie. Strasznie sie boje, rany ! Co mi powie.. A Ty masz 18 stycznia pierwszą tak? A wybierasz sie jeszcze wczesniej na bete?
Trzymam kciuki :) kiedy masz lekarza?
U mnie nowy cykl, nowa nadzieja. Wspomagana coraz to wieksza iloscia... wspomagaczy. :D

@martakratka witam Cię serdecznie. Przykro że też doświadczył Cię los ale dobrze że do nas dołaczyłaś na forum. Ogólnie z długością krwawien jest różnie ale najważniejsze co mówi lekarz. Ale to krwawienie to takie obfite czy zbliżone do plamień?

@Totois30 a Twoja @ już przebrzmiała?

@membaris też mam wahania nastroju. M mówi że mnie potrzęsie... Ogólnie tydzień temu powiedziałam o ciąży kierownikowi i przekazuje aktualnie moje raporty innym osobom z działu. Niestety jednej z tych osób nie cierpię i szału dostaję. Dzisiaj stojąc obok niego poprosiłam (na głos) Boga aby dał mi siły. No po prostu nie mam sił tłumaczyc komuś że białe jest białe.

W południe to mnie taka niemoc złapała że myślałam że na kanapię w holu się położe. Ale zadzwoniłam do Matki Polki i ciśnienie mi od razu skoczyło. Wyobraźcie sobie że ten lekarz już nie przyjmuje w tej poradni. No 10 dni temu u niego byłam i omawialiśmy plan na moją ciążę a teraz już nie przyjmuje w tej poradni. Zamiast niego przepisali mnie do innej Pani Doktor która jest kierownikiem tej poradni. Z internetu wynika że z nią nie zgine no ale tak z dnia na dzień to nieładnie. Przełożyłam usg wcześniej na 11 to zdążę jeszcze do niej na wizytę bo do 12 przyjmuje. Ciekawe czy też da heparyne na ryczałt. Zobaczymy

@anja93 to fajnie że tak szybko masz wizytę. Tak ja mam pierwszą na 18 stycznia. Ale to nic spokojne czekam :) a z betą nie wiem. W sumie to na wizytę mam zrobić tsh ft3 i ft4 a i przeciwciała to może dla pewności że wszystko dobrze zrobie i betę;) Ania nie bój się bo fasolka to czuje, zobaczysz bedzie wszystko dobrze :)

reklama
@Aggs w srode ide na pierwsza wizyte. Kurcze to staraj sie staraj, bo tym razem posypalo sie tutaj na forum troszke pozytywnych testow, wiec teraz musi byc druga tura ❤
@membaris na pewno wszystko dobrze, tak tylko pytam z ciekawosci czy korci Cie zrobic bete do tego czasu.ale to pewnie tylko formalnosc bo Twoja ostatnia to normalnie szał, niczym na blizniaki czego Ci zycze :D :D to spokojnie sobie czekaj :)
No ja troche panikuje, ale to ze mną chyba juz tak bedzie od wizyty do wizyty. Jak bedzie wszystko dobrze na wizycie to zrobie tak jak ivvonka, nie bede chciala zakladac jeszcze karty ciazy bez serduszka. Ty 18 stycznia to sobie juz posluchasz pieknego bum bum :))

@Totois30 ktory u Ciebie juz dc?? @ mam nadzieje juz powoli sie konczy i owuu niedalekooo :* zobacz jak leci

Do góry